Ко ће формирати следећу Владу?

ВОДКА

Iskusan
Banovan
Poruka
5.913
Које странке, каоја коалиција ће према вањем мишљењу формирати следећу Владу, после редовних или ванредних избора?

Према мојој слободној прогнози подела скупштинских места биће следећа:
СНС 65 посланика
ДС 55
СРС 35
ДСС 35
ЛДП 20
Г17 15
СПС 15
мањине 10

Из овог ја видим да је једина могућа коалиција после следећих избора СНС+ДС+мањине(130 посланика).

Тако је. СНС и ДС су припремљени за стварање власти. Зато је створена СНС, јер да није , следећа власт би била слободна, патриотска и досадашњи ток деструкције друштва би био заустављен. Мафија је то провремено спречила стварањем СНС-а.

Које странке, каоја коалиција ће према вањем мишљењу формирати следећу Владу, после редовних или ванредних избора?

СНС 65 посланика
ДС 55
СРС 35
ДСС 35
ЛДП 20
Г17 15
СПС 15
мањине 10

Из овог ја видим да је једина могућа коалиција после следећих избора СНС+ДС+мањине(130 посланика).
СРС никако не може да дође до 35 мандата јер је за то потребно неких 12 %.

Poslednja izmena:
Тако је. СНС и ДС су припремљени за стварање власти. Зато је створена СНС, јер да није , следећа власт би била слободна, патриотска и досадашњи ток деструкције друштва би био заустављен. Мафија је то провремено спречила стварањем СНС-а.
Чекајте, прије пар мјесеци сте Ви лично говорили да је "план ЕУропљана да са власти оде ДС, дође СНС, а да се спољнополитички суштински ништа не измјени" ? Видим да брзо промјенисте мишљење...

СНС 65 посланика
ДС 55
СРС 35
ДСС 35
ЛДП 20
Г17 15
СПС 15
мањине 10

Kako se tu uklapa Nikolićeva inicijativa za smanjenje broja poslanika na 125?

Opet ponavljam, naicionalpatriotske stranke će verovatno pobediti na izborima,

međutim demokratske snage zajedno sa manjinama opet formiraju vladu.
И то је врло могуће. ДС може да изгуби на изборима али ако придобије СПС, ЛДП, Г17 и мањине има потребну већину.

Opet ponavljam, naicionalpatriotske stranke će verovatno pobediti na izborima,

međutim demokratske snage zajedno sa manjinama opet formiraju vladu.

Према мојој рачуници, све демократске снаге, заједно са СПС и мањинама неће имати више од 120 посланика. Једино ако опет увучете ДСС у коалицију али то би било дно дна за Србију, да се поново обнови ДОС.

Чекајте, прије пар мјесеци сте Ви лично говорили да је "план ЕУропљана да са власти оде ДС, дође СНС, а да се спољнополитички суштински ништа не измјени" ? Видим да брзо промјенисте мишљење...
Било би добро да ми даш тачан и цео мој цитат да се види у ком контексту сам писао.
Али,нисам ја изменио мишљење, него ти уско посматраш ствари. Једна од опција је да и СНС,без ДС-а формира власт, јер је ДС веома истрошен и компромитован скоро код свих разумних људи.Мафија то зна и потребно им је неко ко има одређену подршку, није толико компромитован и спреман је са даљу колаборацију непромењеним курсом.
Али питање је колико је реално да СНС формира власт без ДС. Уосталом, да ли СНС влада без ДС или уз помоћ њих је мање битно - разлике нема и неће је бити, јер се неодрживи систем неће мењати.

Било би добро да ми даш тачан и цео мој цитат да се види у ком контексту сам писао.
Али,нисам ја изменио мишљење, него ти уско посматраш ствари. Једна од опција је да и СНС,без ДС-а формира власт, јер је ДС веома истрошен и компромитован скоро код свих разумних људи.Мафија то зна и потребно им је неко ко има одређену подршку, није толико компромитован и спреман је са даљу колаборацију непромењеним курсом.
Али питање је колико је реално да СНС формира власт без ДС. Уосталом, да ли СНС влада без ДС или уз помоћ њих је мање битно - разлике нема и неће је бити, јер се неодрживи систем неће мењати.
Не бих могао да нађем цитат, више сам ишао по сјећању...ОК, сада сте појаснили свој став.

Онда ће доћи до промене Устава али опет мислим да би се формирала иста коалиција. Не зато што је вероватна већ зато што је једина могућа.
Ако се мјења Устав, лако може бити уведен већински систем...онда баш никаквог разлога нема за велику коалицију,

Шоми, какав је став СНСа и твој лично према прикључењу у НАТО?
Став СНС је износио Вучић, а то је да Србија има Резолуцију о војној неутралности и да тога треба да се држи. Мој лични став је да Србија не треба да улази у овакав НАТО, а ако буде трансформисан у неке варијенте- типа Медведевог предлога о ОЕКБД (ЕУ+ Русија +друге европске земље), зашто да не...

Онда ће доћи до промене Устава али опет мислим да би се формирала иста коалиција. Не зато што је вероватна већ зато што је једина могућа.

Znate li kolega kako se menja Ustav ?

Predlog za promenu Ustava i usvajanje promene Ustava​

Član 203.
Predlog za promenu Ustava može podneti najmanje jedna trećina od ukupnog broja narodnih poslanika, predsednik Republike,
Vlada i najmanje 150.000 birača.
O promeni Ustava odlučuje Narodna skupština.
Predlog za promenu Ustava usvaja se dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika.
Ako ne bude postignuta potrebna većina, promeni Ustava po pitanjima sadržanim u podnetom predlogu koji nije usvojen, ne
može se pristupiti u narednih godinu dana.
Ako Narodna skupština usvoji predlog za promenu Ustava, pristupa se izradi, odnosno razmatranju akta o promeni Ustava.
Narodna skupština usvaja akt o promeni Ustava dvotrećinskom većinom od ukupnog broja narodnih poslanika i može odlučiti da
ga i gradjani potvrde na republičkom referendumu.
Narodna skupština je dužna da akt o promeni Ustava stavi na republički referendum radi potvrdjivanja, ako se promena Ustava
odnosi na preambulu Ustava, načela Ustava, ljudska i manjinska prava i slobode, uredjenje vlasti, proglašavanje ratnog i
vanrednog stanja, odstupanje od ljudskih i manjinskih prava u vanrednom i ratnom stanju ili postupak za promenu Ustava.
Kada se akt o promeni Ustava stavi na potvrdjivanje, gradjani se na referendumu izjašnjavaju najkasnije u roku od 60 dana od
dana usvajanja akta o promeni Ustava. Promena Ustava je usvojena ako je na referendumu glasala većina izašlih birača.
Akt o promeni Ustava koji je potvrdjen na republičkom referendumu stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština.
Ako Narodna skupština ne odluči da akt o promeni Ustava stavi na potvrdjivanje, promena Ustava je usvojena izglasavanjem u
Narodnoj skupštini, a akt o promeni Ustava stupa na snagu kada ga proglasi Narodna skupština.​

Poslednja izmena:

СНС 65 посланика
ДС 55
СРС 35
ДСС 35
ЛДП 20
Г17 15
СПС 15
мањине 10

hebeš vladu gledaj od čega živiš.:zpozdrav:

Иначе, оно што су неке моје личне жеље јесте влада без ДС, СРС и Г17. По могућству само ДСС+ блок око СНС (мада је то тешко изводљиво), а ако не може другачије и СПС, СПО и ЛДП су ми прихватљивији него ДС, СРС, Г17.

Back