Ko ce bogu da sudi za njegove grehe !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogi tako zele da izbegnu odgovornost koju imaju preed Bogom, sudeci njemu...

Ali time su sami sebe vec osudili...

Bog ni nece morati da im sudi...

Samo je Bog taj koji ce suditi svakom coveku pre Armagedona...

A prezivece samo oni koje Bog prosudi pravednima...

Oni se tese lazima ..pusti ih ..tako mora da bude kao sto je proreceno ;)

Sablazni moraju doci na svet i svaki znak napisan u otkrivennju treba se ispuniti pre dolaska Sina Covecjeg ))))

Oni su samo dokaz da se Pismo ispunjava na njima i jaca veru pravednicima u Bozije obecanje ;))

nisam pripadnik nikakve crkve niti organizacije, sam samouki, do zakljucaka dolazim logicnim analogijama

"Da li je Bog voljan da spreči zlo, ali nije u mogućnosti ?
Onda nije svemoguć.
Da li je u mogućnosti, ali nije voljan ?
Onda je zao.
Da li je i u mogućnosti i voljan ?
Otkuda onda zlo dolazi ?
Ako nije ni voljan ni u mogućnosti ?
Zašto ga onda zovemo Bogom ? "

Epikur

Zato je prevođenje na rišćanstvo najteže išlo u Grčkoj i Makedoniji, imali su ljudi mozak i zamisli isti su koristili :mrgreen:

A prezivece samo oni koje Bog prosudi pravednima...

Ode planeta sa svim ljudima, a ja se već ponadao da će barem neko da preživi...

Zar nije pisano negde u Biblijskom prospektu,nešto kao "Nemoj da sudiš, da ti ne bi bilo suđeno". Zakon važi za sve jednako, pa i za samoga zakonodavca, jer niko nije iznad zakona, pa ni Bog.

Biće to suđenje svih vremena, jednog dana......z:shock:

Ode planeta sa svim ljudima, a ja se već ponadao da će barem neko da preživi...

Zar nije pisano negde u Biblijskom prospektu,nešto kao "Nemoj da sudiš, da ti ne bi bilo suđeno". Zakon važi za sve jednako, pa i za samoga zakonodavca, jer niko nije iznad zakona, pa ni Bog.

Biće to suđenje svih vremena, jednog dana......z:shock:

Ne sudi je zakon koji je Bog dao coveku jer covek nema pravo na to...
Za Boga ne vazi taj zakon jer je on zakonodavac i izrvrsioc istog...

On ce Suditi svima...

Jednog dana...

Uskoro:D

Ma jasno je meni, no tebi nije. :cool:

Bog je coveku dao slobodnu volju. Ta slobodna volja ne bi bila slobodna kada bi se mesao i nekome je uskracivao, odnosno uticao na nekoga u smislu i cilju sprecavanja zla. Razumes?

Ne, ne nije tebi jasno, ali pojasniću nema problema.

Slobodna volja kažeš, super a u Bibliji se eksplicitno i nedvosmisleno navodi da će u Armagedonu da pobedi Bog, a ne Sotona. U Bibliji se navode budući događaji koji se ne mogu odigrati bez direktnog uplitanja po pitanju "slobodne volje" vernika i ljudi na zemlji da se zbude kako je napisano.
Tako da ta priča o "slobodnoj volji" odavno ne vredi ništa, jer slobodne volje nema već samo njenog privida kroz manipulaciju ljudima na zemlji od strane Boga.
Ili jednostavnije rečeno, ne možeš se kladiti sa 100% sigurnošću na pobednika u meču, ako sam meč nije unapred namešten.

Jasnije ?

Od coveka, sa cijom slobodnom voljom Bog ne zeli da se igra jer onda ona ne bi bila "slobodna".

Jel sad jasnije?

Nije lepo uzimati isečke iz Epikurove analize "Boga" :mrgreen:

Onda nije svemoguć.
Onda je zao.
Otkuda onda zlo dolazi ?

Epikur

Kada sagledaš sve u celoukupnom konteksu, onda je sigurno puno toga jasnije.

Pa Bog, da bi Unistio ZLe ljude i Zle Angdjele koji su uzimali judska tela i zenili se sa zenama..
a od njih su nastali Divovi na zemlji i Nasilnici koji su samo zlo cinili ..
cela je zemlja bila iskvarena i svako telo je cinilo samo zlo

No, snage dobra- ljudi i elfovi, hobiti i gnomi udružili su se u veliku vojsku koja je pomogla neustrašivom hobitu po imenu Frodo da stigne u ognjene planine i prsten nad prstenovima baci u vatru iz koje je nastao.
A glavnu zloću, Baš Čelika zavorili su zauvek u bure sa tri reda obruča i tamo ga ostavili da dehidratira do smrti.
Ali, jedne noći...

z:D z:D z:D

Slobodna volja kažeš, super a u Bibliji se eksplicitno i nedvosmisleno navodi da će u Armagedonu da pobedi Bog, a ne Sotona. U Bibliji se navode budući događaji koji se ne mogu odigrati bez direktnog uplitanja po pitanju "slobodne volje" vernika i ljudi na zemlji da se zbude kako je napisano.
Tako da ta priča o "slobodnoj volji" odavno ne vredi ništa, jer slobodne volje nema već samo njenog privida kroz manipulaciju ljudima na zemlji od strane Boga.
Ili jednostavnije rečeno, ne možeš se kladiti sa 100% sigurnošću na pobednika u meču, ako sam meč nije unapred namešten.

Kako Bog moze da manipulise tobom ako ti mislis da ne postoji? :think:

Nije lepo uzimati isečke iz Epikurove analize "Boga" :mrgreen:

Onda nije svemoguć.
Onda je zao.
Otkuda onda zlo dolazi ?

Epikur

Kada sagledaš sve u celoukupnom konteksu, onda je sigurno puno toga jasnije.

Jedino sto je ovde jasno je to da Epikuru nista nije jasno.

zanimljivo pitanje. mene jos zanima, sta to ima protiv borbe u kojoj bog pobedjuje? znaci li to da prema njemu treba da pobedi sotona?

ps prosto je neverovatno koliko ljudi zdravo za gotovo prihvataju bibliju. msm umete li vi da citate izmedju redova ili ste uvek tako bukvalni?

Htela sam da te pitam na kog Boga ti mislis, da je bezgresan, ako ne citas/prihvatas Stari zavet, ali vidim da ti Bibliju citas izmedju redova. :lol:

A kako se to cita "izmedju redova"?
Ono sto ti se dopada, gde je Bog veliki, olicenje ljubavi i milosrdja citas sa odusevljenjem, a one manje simpaticne delove, gde ubija decu, rodjenu i nerodjenu, preskaces?

Htela sam da te pitam na kog Boga ti mislis, da je bezgresan, ako ne citas/prihvatas Stari zavet, ali vidim da ti Bibliju citas izmedju redova. :lol:

A kako se to cita "izmedju redova"?
Ono sto ti se dopada, gde je Bog veliki, olicenje ljubavi i milosrdja citas sa odusevljenjem, a one manje simpaticne delove, gde ubija decu, rodjenu i nerodjenu,preskaces?

Pravilnije bi bilo reci "ignorisati", al ajde...

Naravno, a sta si ti mislila, da Bog stvarno ubija decu?! Pa resio samo tada da to obavi, a? Ma nemoj...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back