Ko ce bogu da sudi za njegove grehe !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dali ce neko coveku da sudi ako unistava svoju imovinu, nece, tako i bog moze da radi sa ljudima sta god hoce, on nas je stvorio i on nas moze unistiti ako hoce

ovaj primar sam naveo za one koji usporeduju bozja dela sa ljudskim delima, mada ne mozes usporediti boga sa covekom

opet pitam, sta je bog zgresio?

dali ce neko coveku da sudi ako unistava svoju imovinu, nece, tako i bog moze da radi sa ljudima sta god hoce, on nas je stvorio i on nas moze unistiti ako hoce
ovaj primar sam naveo za one koji usporeduju bozja dela sa ljudskim delima, mada ne mozes usporediti boga sa covekom
Nekada su pravno žena(e) i deca bila vlasništvo gazde kuće.

U većini zemalja danas kažnjivo je uništavati novčanice, čak i kada si ih zaradio.
Uglavnom je kažnjivo izazivati požar, makar i u svojoj kući.
U civilizovanim zemljama ne možeš nekažnjeno ubiti životinju na svirep način, čak ni kada je tvoje vlasništvo.
Ovo pokazuje evoluciju međuljudskih odnosa i razvoj svesti čoveka od primitivnih, surovih stočara severne Afrike koji su pisali Bibliju.

Normalan savremeni čovek neće prihvatiti da bude nečije vlasništvo. Mislim vlasništvo drugog čoveka.
E sad... možda i jeste vlasništvo kakvog boga. No, bog se ne pokazuje, a formalno-pravno bio bi vlasništvo drugih ljudi koji se međusobno ovlašćuju kao božji predstavnici.

Ja tu vidim pravni ovaj... problem. :mrgreen:

Koje stvorio hiljade i hiljade bolesti, ko je poslao cunami na indoneziju,bog stoji iza svega , i iza dobra i iza zla

Ukratko stvorio je ljude, držao ih namerno u neznjau, pa ih mučio i muči ih i danas to su mu gresi. Ljudi nisu tražili da budu stvoreni, to je njegova odluka da bi imao sa čim da se igra i na kome da se dokazuje, jak je taj "Bog".

Nekada su pravno žena(e) i deca bila vlasništvo gazde kuće.

U većini zemalja danas kažnjivo je uništavati novčanice, čak i kada si ih zaradio.
Uglavnom je kažnjivo izazivati požar, makar i u svojoj kući.
U civilizovanim zemljama ne možeš nekažnjeno ubiti životinju na svirep način, čak ni kada je tvoje vlasništvo.
Ovo pokazuje evoluciju međuljudskih odnosa i razvoj svesti čoveka od primitivnih, surovih stočara severne Afrike koji su pisali Bibliju.

Normalan savremeni čovek neće prihvatiti da bude nečije vlasništvo. Mislim vlasništvo drugog čoveka.
E sad... možda i jeste vlasništvo kakvog boga. No, bog se ne pokazuje, a formalno-pravno bio bi vlasništvo drugih ljudi koji se međusobno ovlašćuju kao božji predstavnici.

Ja tu vidim pravni ovaj... problem. :mrgreen:

u svim primerima koje si naveo postoji visi autoritet koji je postavio te zakone, ali bog je najvisi autoritet on je postavio zakone tako da ih nemoze prekrsiti

evo boljeg primera, nacrtas neku sliku pa je pocepas ili napravis vazu od gline pa je razbijes, imas potpuno pravo na to

u svim primerima koje si naveo postoji visi autoritet koji je postavio te zakone, ali bog je najvisi autoritet on je postavio zakone tako da ih nemoze prekrsiti

evo boljeg primera, nacrtas neku sliku pa je pocepas ili napravis vazu od gline pa je razbijes, imas potpuno pravo na to
Primer je bolji ako raspravljamo o pravu čoveka da pocepa svoju slku ili da razbije glinenu vazu (ukoliko nije slučajno uključena u umetničko blago zemlje :mrgreen:).
No, ukoliko sebe doživljavaš kao glinenu vazu (pa makar pod zaštitom UNESCO-a :mrgreen: ), onda bi bog bio kriv što te je takvog naparavio, da slučajno postoji.
Kako bog ne postoji, za takvo zlostavljanje koje si pretrpeo, krivi su oni koji govore u ime boga. A na njih se itekako mogu primeniti ljudski zakoni. z:shock:

Primer je bolji ako raspravljamo o pravu čoveka da pocepa svoju slku ili da razbije glinenu vazu (ukoliko nije slučajno uključena u umetničko blago zemlje :mrgreen:).
No, ukoliko sebe doživljavaš kao glinenu vazu (pa makar pod zaštitom UNESCO-a :mrgreen: ), onda bi bog bio kriv što te je takvog naparavio, da slučajno postoji.
Kako bog ne postoji, za takvo zlostavljanje koje si pretrpeo, krivi su oni koji govore u ime boga. A na njih se itekako mogu primeniti ljudski zakoni. z:shock:

poenta tih primera je da, tvorac ima potpunu moc nad svojom tvorevino, i potpuno pravo da radi sa svojom tvorevinom sta god hoce

poenta tih primera je da, tvorac ima potpunu moc nad svojom tvorevino, i potpuno pravo da radi sa svojom tvorevinom sta god hoce
Ovde stižemo do ključne razlike.
Ti tvrdiš da si tvorevina i da bog sa tobom može da radi šta 'oće.
Ja kažem da sam čovek i kao čovek imam puno pravo da se branim od svakog dušmanina. Pa makar mi taj dušmanin bio i otac. Ili Otac.

Ovde stižemo do ključne razlike.
Ti tvrdiš da si tvorevina i da bog sa tobom može da radi šta 'oće.
Ja kažem da sam čovek i kao čovek imam puno pravo da se branim od svakog dušmanina. Pa makar mi taj dušmanin bio i otac. Ili Otac.

primere sam naveo radi ove teme, da bi shvatili da bog ne moze zgresiti, jer zgresiti znaci prekrsiti zakon, a zakone koje je bog postavio(zapravo ti zakoni jesu bog), ne moze niko prekrsiti

ja tvrdim da bog radi sa mnom sta hoce(sve se desava po zakonima koje su postavljene), jedina promenljiva koja postoji je slobodna vola, nad drugim nemamo moc, sta god da radio posle odredenog vremena ipak ces napustiti svoje trenutno telo

ja tvrdim da bog radi sa mnom sta hoce(sve se desava po zakonima koje su postavljene), jedina promenljiva koja postoji je slobodna vola, nad drugim nemamo moc, sta god da radio posle odredenog vremena ipak ces napustiti svoje trenutno telo
A ja tvrdim da s tobom rade šta oće ljudi koji se lažno predstavljaju kao božji punomoćnici.
A šta god radio, nećeš napustiti svoje trenutno telo, nego ćeš umreti. :)

A ja tvrdim da s tobom rade šta oće ljudi koji se lažno predstavljaju kao božji punomoćnici.

ne znam kakav utisak o meni si dobio mojim porukama, ali mogu reci da je pogresan

A šta god radio, nećeš napustiti svoje trenutno telo, nego ćeš umreti. :)

postoje situacije u kojima nopustis telo bez toga da telo umre

ne znam kakav utisak o meni si dobio mojim porukama, ali mogu reci da je pogresan

Nemam nikakvo mišljenje o tebi. Ni ne poznajem te. li imam mišljenje o tvojim porukama.

postoje situacije u kojima nopustis telo bez toga da telo umre

Telo može da napusti pantljičara, recimo ili drugi neki parazit.

Nema načina da napustiš svoje telo.
Kao što nema načina da šuma izađe na čistinu. :D

Nemam nikakvo mišljenje o tebi. Ni ne poznajem te. li imam mišljenje o tvojim porukama.

sta si onda mislio ovime: A ja tvrdim da s tobom rade šta oće ljudi koji se lažno predstavljaju kao božji punomoćnici.

Telo može da napusti pantljičara, recimo ili drugi neki parazit.

Nema načina da napustiš svoje telo.
Kao što nema načina da šuma izađe na čistinu. :D

sta se dogada sa ljudima koji su u vegetativnom stanju, kad telo zivi ali samo kao prazna skoljka

sta si onda mislio ovime: A ja tvrdim da s tobom rade šta oće ljudi koji se lažno predstavljaju kao božji punomoćnici.
Iz ovakve reakcije (možda pogrešno) zaključujem da si neka fela protestanta. :)
No, nije važno da li u tvojoj crkvi ima rukopoloženih popova. Boga nisi video, nisi s njim pričao, niste razmenili faksove. :mrgreen:
Jedino što imaš su nekakva svedočenja ljudi koji su navodno nekada čuli da se nešto zbilo.

sta se dogada sa ljudima koji su u vegetativnom stanju, kad telo zivi ali samo kao prazna skoljka
Ne događa se ništa. Obično zive, žive, pa umru. Takvi kakvi su.

Iz ovakve reakcije (možda pogrešno) zaključujem da si neka fela protestanta. :)
No, nije važno da li u tvojoj crkvi ima rukopoloženih popova. Boga nisi video, nisi s njim pričao, niste razmenili faksove. :mrgreen:
Jedino što imaš su nekakva svedočenja ljudi koji su navodno nekada čuli da se nešto zbilo.

nisam pripadnik nikakve crkve niti organizacije, sam samouki, do zakljucaka dolazim logicnim analogijama

Ne događa se ništa. Obično zive, žive, pa umru. Takvi kakvi su.

imas pravo na ne prihvatanje postojanja posle telesne smrti

Pa ko je napravio potop ....

Pa Bog, da bi Unistio ZLe ljude i Zle Angdjele koji su uzimali judska tela i zenili se sa zenama..

a od njih su nastali Divovi na zemlji i Nasilnici koji su samo zlo cinili ..

cela je zemlja bila iskvarena i svako telo je cinilo samo zlo

Zato je Bog pustio potop na zemlju da je ocisti od tog Zla koje se nije moglo popraviti ..a niti su hteli

Jer su se smejali Noju kada je pravio Arku i nisu poverovali da ce Bog to uciniti ..

Mogli su i oni da naprave Arku i da se Spasu ..ali nisu VEROVALI u Bozju Rec ;))

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back