Ko bi od vas najpre uzeo američko ili rusko državljanstvo i zbog čega?

I generalno, pokazuje sustav vrijednosti te države. Naravno, na razini pojedinca uvijek možeš biti budaletna.

Pasos ti je, sto bi Hrvati rekli, putovnica.
Sredstvo za putovanje - nista vise.
Mozes imati drzavljanstvo (i pasos) vise zemalja, sa potpuno razlicitim sistemima, i tvoj pasos apsolutno ne kazuje nista o tim drzavama na osnovu tebe. Ili obrnuto. :)

Pasos ti je, sto bi Hrvati rekli, putovnica.
Sredstvo za putovanje - nista vise.
Mozes imati drzavljanstvo (i pasos) vise zemalja, sa potpuno razlicitim sistemima, i tvoj pasos apsolutno ne kazuje nista o tim drzavama na osnovu tebe. Ili obrnuto. :)
Pa to sam i rekao, pojedinac imamo potpuno pravo biti govedo čiji god pasoš imao.

Zbog fakulteta?
Najpoznatija lista za rangiranje svetskih univerziteta ARWU koju inace prave braca Kinezi kaze da je najbolji ruski univeriztet Moskovski drzavni a u narodu Srbalja poznat kao Lomonosov rangiran od 101-150 mesta ( ispod 100-tog mesta se rangiraju na tacno mesto, iznad se rangiraju po grupama od 50 ili 100 univerziteta) .

<<<<< LINK

Dakle, jos jedna od teskih zabluda u Srba, ruski univerziteti nisu smece ali su poprilicno losi u odnosu na one sa Zapada, pogotovo americke i britanske. Tako kazu braca Kinezi, da vama rusofilima bude jos teze.

A sto se kulture tice tek sa njima zajednicko nemamo nista, nama su odavno uzori u kulturi negde drugde. Religijom u XXI veku se samo budale zanimaju, a u toj USA u svakom mestu gde ima vise od 500 Srba imate srpsku crkvu, u celoj Rusiji ima samo jedna ( ili 2?).
Američki univerziteti su sra nje realno.. abc testovi za retarde plus puno je narkotika tamo..

Po razini slobode koju pruža pojedincu.
da ali zapad je počeo da zloupotrebljava takvu neku slobodu na štetu drugih onda to i nije više (apsolutna) sloboda

- davanje previše slobode migrantima utiče na slobodu domicilnog stanovništa

-silovanje medijima i školskog sistema lgbtqžnjgrf + ugrožava slobodu mišljenja kod staro-normalnih da ne smeju da iskazuju svoje protivljenje tome

onda, višestruki aršini zapada sa njihovim kriterijumima da je samo njihovo u redu

-levica je u redu a svi koji nisu levi oni su krajnja i ultra desnica

-javni, zvanični mediji su režimski aparati za manipulisanje narodom u celom svetu ito se tiče globalizma i zadnje reči amerike kako ona diktira ( na sreću sada nastupa prevrat toga ), ali tako je bilo decenijama

da ali zapad je počeo da zloupotrebljava takvu neku slobodu na štetu drugih onda to i nije više (apsolutna) sloboda

- davanje previše slobode migrantima utiče na slobodu domicilnog stanovništa

-silovanje medijima i školskog sistema lgbtqžnjgrf + ugrožava slobodu mišljenja kod staro-normalnih da ne smeju da iskazuju svoje protivljenje tome

onda, višestruki aršini zapada sa njihovim kriterijumima da je samo njihovo u redu

-levica je u redu a svi koji nisu levi oni su krajnja i ultra desnica

-javni, zvanični mediji su režimski aparati za manipulisanje narodom u celom svetu ito se tiče globalizma i zadnje reči amerike kako ona diktira ( na sreću sada nastupa prevrat toga ), ali tako je bilo decenijama
U Kanadi se otvoreno propagira homoseksualizam u vrtićima.. doveli gejeve u duginim bojama obučeni a isto tako morala i deca sa se obuku.. biće i USA vrlo brzo.. to oni zovu slobodom brt

Ja ne razumem o cemu ti sad pricas, nema apsolutno nikakve veze sa onim sto sam te pitao.

Objansi mi, koji bi ideal pogazio ako bi uzeo USA pasos?
Koji bi ideal pogazio ako bi kupio nemacki auto?

Koji auto vozis, zapravo, zapadnoevropski ili ruski?
zato što si naveo neku kupovinu nečega, tačnije automobila(može biti bilo šta drugo) a već sam bio reko da uzimanje državljanstva
nije finansijski motiv nego ideološki (uslovno rečeno)

s tim da preciziram, ne moraju da budu u pitanju samo rusija i amerika nego bilo koja zemlja , država u svetu
nije navedeno u naslovu(verovatno sam trebao) ali ajd nema veze, proširiću i na države celog sveta

zato što si naveo neku kupovinu nečega, tačnije automobila(može biti bilo šta drugo) a već sam bio reko da uzimanje državljanstva
nije finansijski motiv nego ideološki (uslovno rečeno)

s tim da preciziram, ne moraju da budu u pitanju samo rusija i amerika nego bilo koja zemlja , država u svetu
nije navedeno u naslovu(verovatno sam trebao) ali ajd nema veze, proširiću i na države celog sveta

Pasos je sredstvo putovanja. I nista vise od toga.
Nema tu ideologije, osim ako je sam ne izmislis i ne udenes.

Zato ti navodim da je odabir pasosa isto kao odabir bilo kakvog sredstva putovanja, poput automobila.

Ali okej, ima ljudi koji ubacuju ideologiju u sve zivo.

Logika tu vise ne igra onda nikakvu ulogu.

Pasos je sredstvo putovanja. I nista vise od toga.
Nema tu ideologije, osim ako je sam ne izmislis i ne udenes.

Zato ti navodim da je odabir pasosa isto kao odabir bilo kakvog sredstva putovanja, poput automobila.

Ali okej, ima ljudi koji ubacuju ideologiju u sve zivo.

Logika tu vise ne igra onda nikakvu ulogu.

opet ti kažem da je u pitanju motivacija
pasoš kao pasoš je samo dokument od papira

npr.
krst u hrišćanstvu je ili od drveta ili metala itd ali simbolizuje pripadnost tj. naklonost toj veri

opet ti kažem da je u pitanju motivacija
pasoš kao pasoš je samo dokument od papira

npr.
krst u hrišćanstvu je ili od drveta ili metala itd ali simbolizuje pripadnost tj. naklonost toj veri

Pa ako je samo dokument od papira, kako si uspeo da u njega ubacis bilo kakvu simboliku, i to da podignes na nivo religije? :)

Back