"Zimi ti je zima, a u leti ti vruće". kazemo nekom kom nista ne odgovara, u svakoj prilici se zali na okolnosti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Zimi ti je zima, a u leti ti vruće". kazemo nekom kom nista ne odgovara, u svakoj prilici se zali na okolnosti.
"šesnest" asocira na izraz "šesna" koji se koristi za devojku koja je građena tako da bi rekli da je okretna, živahna, gipka, pokretljiva, životna. "Što je šesna." znači da ona mami osmeh, njena pojava raduje. "Zezali smo se sve u šesnest." znači da nam je bilo kao momku u društvu šesne devojke.
druga je "Zimi ti je zima, a u leti ti vruće".
Ti ides onom logikom : " Mala, brate pusti me u sesnaesterac....pucam penal ko Darko Pancev.Nije valjda da ovo ne znaš!
Znaš li šta je šesnaesterac u fudbalu?
Kad fudbaler uđe sa loptom u ovaj prostor na 16 metara od gola, počinje opšta frka&panika, još tu ako se napravi faul mora se svirati penal.
Aj sad lepo izrezonuj ostalo........
druga je "Zimi ti je zima, a u leti ti vruće".
Kad oci govore usta cute.
"Ma, žili mi ruka";
Tele na selu obično odvoje od krave u posebnu prostoriju, naročito ako ga spremaju za klanje. To bude manja prostorija i tele zaista blene ogromnim očima u vrata kad će doći neko da ga vodi do majke krave. "Blene" ovde predstavlja ono potpuno predano, sa potpunim poverenjem i potpunom nadom gledanje u pravcu iz kog se ocekuje "sve"; odsustvo razmišljanja, proveravanja, ... čekanje iz tog pravca na sva rešenja."Šta si blenuo/la ko tele u šarena vrata".
Kako razumete narodnu izreku "kurrate je srece" .?
Kaže se da žili grančica koju stavimo u vodu ili u zemlju kao pelcer. Znači, ruka mi žili ako ne radim, nemam priliku da radim. Madjutim, ruka se povezije sa radom ali i sa batinama. Žili mi ruka ako bih rado tom rukom radio ali i ako bih rado tom rukom izmlatio nekog a iz nekih razloga to nije moguce.
Jeste,ko miSve mi se čini da nisi dovoljno perverzna da na pravi način razumeš ovu izreku.......Treba malo da se iskvariš![]()
Svraka u susretu sa jugovinom ocekuje skoru kisu. Za nas sa kisobranima, kapuljacama i ostalim kisobranucim rekvizitima to i nije neko znacajno ocekivanje. Ali, zamislite svraku koja sedi na grani i ceka kisu. Ne moze biti mirna i bezbrizna, mora trepljati, na pticiji se nacin protiviti zloj sudbi. Tako se nekada ponasaju i ljudi prad naletom sigurnih nepovoljnih prilika.A izreka "Šta treplješ ko svraka na jugovinu?".
Ćar, skraćeno od šićar, dobitak. Vajda, korist."Jebbo ćar vajdu rodila se šteta"
"Kuca", porodica."Čvrst ****** - mir u kući"
Ćar, skraćeno od šićar, dobitak. Vajda, korist.
U situaciji u kojoj se covek tako zestoko zagleda u mogucu korist, trazenje nacina da se izvuce sto veca korist u nekom dobitku, cesto bude nesposoban da primeti neke dodatne okolnosti koje ga skupo kostaju i upropaste svu ocekivanu korist, cak i donesu stetu.
Zestina obuzetosti dobitkom se u ovoj izreci opisuje recju "jebbo".
"Kuca", porodica.
Kada bi nam neko zadao da napravimo merilo po kom cemo najlakse utvrditi koji je od ukucana musko a koji zensko to bi sigurno bilo posedovanje ili ne posedovanje muskog polnog organa, tj. kurrca. A opet, karakteristike koje su najblize zeni odnosno muskarcu su: mekoca za zenu i cvrstina za muskarca. Dakle, ovu izreku razumem na sledeci nacin: Ako je u porodici muskarac kakav treba, u kuci je mir. Ili, ako u kuci nije mir, za to je odgovoran muskarac u toj kuci.
Prema mom tumačenju
jelen.co + petrana = savršen par![]()
Crna Raddo, a ja bacio oko na tebe.......Ehhhh......