Kafić Knjiški moljci XXXI - Pored najlepše komšinice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene su učili da ne treba usisivati kompjuter, zbog opasnosti od elektrostatičkog pražnjenja koje može oštetiti komponente, ali ja to više ne poštujem kad je moj komp u pitanju. Skoro sve usisam, ono gde ne mogu da priđem sa crevom usisivača, to nekom četkom pa onda pokupim prašinu koja ispadne usisivačem :)
Ja sam kombinovala fen i usisivač.
Jedino što sam smela da skidam su kuleri, ako pravilno zovem one propelere za hlađenje, skinem dobro ih produvam, uzmem krpicu i dobro operem alkoholom, ostavim da se osuše i sve vratim nazad

Ja sam kombinovala fen i usisivač.
Jedino što sam smela da skidam su kuleri, ako pravilno zovem one propelere za hlađenje, skinem dobro ih produvam, uzmem krpicu i dobro operem alkoholom, ostavim da se osuše i sve vratim nazad
Pravilno je reći da su to ventilatori, a kuler je sastavljen od ventilatora i metalnog dela sa rebrima na koji se ventilator montira. Ali znam šta pričaš. Ti čak i preteruješ sa tim pranjem alkoholom, dovoljno je da usisaš prašinu sa onih lopatica ventilatora. A kad se već skine ventilator, onda se može usisvačem preći i preko onih metalnih rebara, da se izvuče bar malo prašine koja se nakupi na njima. Ta prašina ustvari i pravi najviše problema kod hlađenja, pošto je ona izolator i sprečava da taj metal odaje toplotu.

Pravilno je reći da su to ventilatori, a kuler je sastavljen od ventilatora i metalnog dela sa rebrima na koji se ventilator montira. Ali znam šta pričaš. Ti čak i preteruješ sa tim pranjem alkoholom, dovoljno je da usisaš prašinu sa onih lopatica ventilatora. A kad se već skine ventilator, onda se može usisvačem preći i preko onih metalnih rebara, da se izvuče bar malo prašine koja se nakupi na njima. Ta prašina ustvari i pravi najviše problema kod hlađenja, pošto je ona izolator i sprečava da taj metal odaje toplotu.
Ako misliš na one rupice između, to sam redovno usisivačem bez otvaranja.
Ali i pored toga je uvek bilo prašine na tom delu.
Inače tako me drugar naučio
Srećom nisam ekstremista ko on, on ih je i prao. Na svom kompu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back