Knjige za citanje i knjige za kupovinu

Od kad sam se učlanila u biblioteku, knjige skoro i ne kupujem. Mada je sasvim drugi osećaj kad imam knjigu koja je moja:), i kad ne moram da žurim da je pročitam za 20 dana. Otprilike polovinu knjiga koje sam kupila bih zadržala, ostale su pročitane, ali nisu ostavile neki poseban utisak na mene, neću ih više ni otvarati.

Kada neku knjigu kupujete, a kada je uzimate samo na citanje? Da li kupujete samo "proverene" knjige, one koje ste procitali i zelite da ih imate, ili ih kupujete "na preporuku"? Da li u kupovini preterujete, pa kad premase svoj prostor, knjige poklanjate?

Uglavnom kupujem knjige koje zelim da imam, one "proverene", ne po preporuci.
Mada, volim i da "eksperimentisem", pa se desi da kupim knjigu interesantnog naslova koji "obecava" a kasnije se razocaram u tu knjigu.
I, da, takve knjige rado poklanjam, samo sto ih cesto nece niko...

Da ne biste pravili skladiste knjiga i brisali prasinu sa istih posetite sajt koji je prepun interesantnih knjiga za free download. http://www.baneprevoz.com/e-knjige

Iskreno ne volim citati knjige na kompu, prvo sto zamara a drugo sto dozivljaj nije nimalo blizu kao kada knjigu drzis u ruci i osecas onaj njen miris stampe .

A sto se tice teme uzimam knjige iz biblioteke , clan sam od drugog razreda osnovne sa nekim prekidima, ali volim i da kupim knjigu naravno.Kada kupujem volim da su vredne u smislu knjige koje ce uvek ziveti i kojima se volim vracati, poput Markesa, Dostojevskog, Tolstoja , Alberta Moravije, meni je inace drag pisac, i moram ubaciti Agatu Kristi koja je u mojoj kucnoj biblioteci nezaobilazna i koju imam dosta mada na zalost ne sve.
Inace volim i poklanjati i to radim sa istim zadovoljstvom kao i kada sebi kupujem, ali ne dajem naravno svoje vec kupim, jer uglavnom su ukusi razliciti a i to sto je moje ne volim dati jer sam ga kupila da bi bio deo moje male zbirke.Sebicno ali je iskreno.

Ne volim knjige iz biblioteke jer moram da ih vratim,stoga uglavnom kupujem knjige jer želim da ostanu trajno kod mene.Ljubomorna sam i posesivna kad su knjige u pitanju i prilikom kupovine ne patim od "preporučenih,komercijalizovanih ili in knjiga"već osluškujem sebe,po raspoloženju,zainteresovanosti,po godišnjim dobima..Ponekad promašim,naravno..prošlog ljeta sam kupila "Kad je Niče plakao" a to je knjiga koju nikako ne treba čitati u kišnim,jesenjim danima..

Ne volim knjige iz biblioteke jer moram da ih vratim,stoga uglavnom kupujem knjige jer želim da ostanu trajno kod mene.Ljubomorna sam i posesivna kad su knjige u pitanju i prilikom kupovine ne patim od "preporučenih,komercijalizovanih ili in knjiga"već osluškujem sebe,po raspoloženju,zainteresovanosti,po godišnjim dobima..Ponekad promašim,naravno..prošlog ljeta sam kupila "Kad je Niče plakao" a to je knjiga koju nikako ne treba čitati u kišnim,jesenjim danima..
Шта препоручујеш за ово променљиво и смутно време?

Kada neku knjigu kupujete, a kada je uzimate samo na citanje? Da li kupujete samo "proverene" knjige, one koje ste procitali i zelite da ih imate, ili ih kupujete "na preporuku"? Da li u kupovini preterujete, pa kad premase svoj prostor, knjige poklanjate?

Smatram da knjiga koja je vredna citanja, da je svakako vredna i kupovine.;)

Tako da, nema velike razlike medju ovim pojmovima.:)

Kupujem kada imam novca a naiđem na nešto interesantno. Uzimama kada nešto želim da pročitam a nema je u knjižarama ili ja nemam novca da je kupim. Knjige nikada ne mogu da premaše prostor. Za njih ću uvek pronađi mesto. A ne poklanjam ono što sebi kupim. Poklanjam samo onda kada nekome, namenski, kupim knjigu. Čuvam i duplikate.

ja sam je citala u zimu, cini mi se 2004te, ali sam bila sretna tada, na neki suludi nacin, tako da mi se bas svidela, i nalazi se na mom spisku "knjige za kupovinu"...a, jos je nisam kupila :)

Pa, uglavnom kupujem knjige.Iznajmljujem samo skolsku lektiru, ali nesumnjivo cu i njih da kupim, ali ne sada.
Knjige kupujem i proverene i neproverene.
I da, umem da preteram u kupovini knjiga, pa mi se tako desi da podjem za jednom knjigom, a vratim se sa tri ili cetiri.:lol:

Back