Knjige koje niste pročitali

kako neko ne može da pročita majstora i margaritu?
mislim, sve je-samo ne dosadno..cela knjiga je akcija.
da kažeš da ne razumeš, to i shvatam.
(:


Uh,pocetak mi je bio dosadan,terala sam sebe da citam...Aliii,posle,nisam mogla da je ispustim,i ovih dana cu je opet uzeti,moram...Margarita,njen odnos sa vesticom,Hela,uh,sve mi se dopalo sem pocetka.:D Zaljubih se u Volanda:D:rumenko:

Uf,koliko vas nije dovršilo "Lovca u žitu" :D
ja jesam,mada jedva,jer me iznenadilo koliko knjiga nije ništa specijalno,a izvikana je poprilično...
nisam dovršila "Esherove petlje",sramota me da priznam da nisam zapamtila ni ime pisca,ali jednostavno....ideja i koncept su strašno zanimljivi,ali same priče kao deo jedne petlje,nimalo...
Nisam nikad dovršila ni Pamukov "Novi život".

Jooj,ja sam Lovca u zitu kupila jedne subotnje veceri,jer sam tog dana pricala sa osobom koja je odusevljena knjigom i zato nisam mogla da cekam ponedeljak i biblioteku...Stigla sam do pola i nisam mogla vise,dosadno do bola:neutral:...I ne znam ni ja sto je tako izvikana:neutral:
 
Ih ima ih milion........
Sofi(j)n svet sam više puta pokušavao da pročitam ali........ smori me čovek.
Stepskog vuka (sram me bilo ovo remek delo da me smori!-obično dođem do one rasprave o stepskom vuku i zavrljačim knjigu u pm kunući se da je više nikad neću uzeti u ruke)
A tek Mihajlo Lalić kako smara.....
Maksel Prust.....u od njega dobijem nervni slom..........
Oćete da čujete i od koga mi se povraća il' je bilo dosta??!
E od nekih dobijem i proliv........
 
...ne znam, ja mahom dovrsim knjige mada mi se par puta desilo da mi je muka dok ih citam pa sada ako je tolika upornost dobra ne znam...Muka mi je bilo od Sto godina samoce uh i sada mi je muka kad pomislim, i od Ljubavi u doba kolere ali duplo manja muka od prve, manje vise muka mi je od Markesa. Secam se da mi je bilo bas dosadno da citam Tekerijev Vasar tastine pa citam ja citam i tek primetim da su mi misli ko zna gde. Znam da bi me sada ocrnili svi ali meni Majstor i Margarita nije bila lepa knjiga, mozda sam je mlada citala i to u kombinaciji sa Geteovim Faustom tako da mi je Majstor ostao bled iako znam da je knjiga jako cenjena, kada smognem snage uzecu je ponovo da se ne brukam losim ukusom...
 
Au svasta sam zapocela a nisam procitala. Prva takve knjiga je bila Tom Sojer. Posle smo ze lekitiru citali deolove knjiga Vreme smrti i Dihi Don i mnogo mi se dopale knjige i obecala sam se sebi da cu ih procittati do kraja i nikad nisam. Zao mi je sto nismo morali da procitamo cele knjige za lektiru pa sam to propustila a sad ne znam sta cu pre pa nikako njih da procitam. Od lektire jedino jos nisam procitala Glembajeve zato sto sam namerno terala profesorki inat jer mi zakljucila 4 :) i rekla sam sebi da cu proctitati pa nikako (mada mi to i ne deluje ko da bi me zanimalo). U sad vidim kakva sam streberka bila, za celo skolovanje samo 2 lektire nisam procitala, i to jednu iz inata :lol:
 
Ih ima ih milion........
Sofi(j)n svet sam više puta pokušavao da pročitam ali........ smori me čovek.
Stepskog vuka (sram me bilo ovo remek delo da me smori!-obično dođem do one rasprave o stepskom vuku i zavrljačim knjigu u pm kunući se da je više nikad neću uzeti u ruke)
A tek Mihajlo Lalić kako smara.....
Maksel Prust.....u od njega dobijem nervni slom..........
Oćete da čujete i od koga mi se povraća il' je bilo dosta??!
E od nekih dobijem i proliv........

Jao kako su te smorile knjige Stepski vuk i Sofijin svet? ja sam ih procitala u jednom dahu. A Stepskog vuka sam pocela da citam i drugi put ali tad nisam zavrsila zbog nekih obaveza
 
nisam docitala, a stidim se:

Pekicevu "Sentimentalnu povest britasnkog carstva", a sa takvim sam je odusevljenjem kupila :(
Ekovo "Ime ruze", a, jedva sam cekala da je pocnem
Bulgakovog "Majstora i Margaritu", a, toliko sam ocekivala od te knjige
i, jos mnoge neke, ali za ove me je bas sramota :rumenko:
 
Dogodilo mi se da nisam uspela da procitam nekoliko knjiga. Nisu to bile knjige za lektiru, njih sam redovno citala :D , nego :
Majstor i Margarita
Uliks
Roman o Londonu

Svaki put sam stizala do 1/2, terala se da citam na silu jos nekoliko stranica i odustajla.
Prve 2 knjige su mi bile teske i nerazumljive, pokusala sam da ih procitam sa nekih 20 godina, mozda je to razlog:confused:. Roma o Londonu suvise tuzan, pogodio se trenutak u mom zivotu koji se nakalemio na roman ( ili obrnuto) i nisam mogla.
OK. Da vidimo vas :D

Kada sam procitala naslov teme odmah sam se setila "Uliks", a onda vidim da je i ti pominjes.
Bas mi je bilo mnogo krivo sto mi to nije poslo za rukom jer sam cula da spada u velika dela knjizevnosti.
 

Back
Top