Knjiga za pocetnike

Xcrasher

Početnik
Poruka
42
Koja je knjiga dobra za C# i C++?
Ja bih zeleo da naucim da programiram ali nemam pojma nista.
Pa me zanima koja je knjiga dobra za pocetnike ali da nije nesto preterano skupa?

Takodje me zanima koji se programski jezik koristi naj vise, i koji je bolje uciti?

Pa me zanima koja je knjiga dobra za pocetnike ali da nije nesto preterano skupa?

Takodje me zanima koji se programski jezik koristi naj vise, i koji je bolje uciti?

Ukoliko znaš da koristiš google onda možeš naći i knjigu za DŽ.

nije loša - Head First C#
mada to sve sa knjigama iskreno brzo smori, imaš dosta dobre tutorijale po net-u... Od svega ti NAJBITNIJE da samo vežbaš ono što pročitaš ;) Zadaj sebi cilj, hoću taj i taj program sada i tako ćeš najbolji naučiti, sada ulazim u psihologiju, ali poznato je da mozak najbolje nauči u konkretnom primeru, tako da se skoncetriši na vežbanje najviše...

C++ izvornik, malo je skuplja, za naprednije korisnike, ali ima i osnova :)
C++ jasnim jezikom - nije preterano skupa, uglavnom samo osnove
A mozes na netu naci besplatan PDF C++ za 21 dan, mada smara kada tako citas, bolje je kad imas neku knjigu :)

Hvala uspeo sam da nadjem knjige na netu. :D

Da li znate mozda neki video tutorial koji je dobar ili neki dobar tutorijal na net? :D
Ako ces vec kao pocetnik uciti preko neta, uzmi neki PDF ili idi na neki sajt pa citaj, gledanje video klipa i taj nacin "ucenja" mi se ni malo ne svidja, i teze ga upamtis, ili ga pak zaboravis. Ako ces me poslusati, neku literaturu uzmi, citaj, polako prelazi oblasti, oblast predji tek kad je razumes, i nakon sto naucis nesto iz neke oblasti, probaj sam to da primenis, i da napravis nesto prosto. Tako ces najlakse nauciti, i bice ti lakse kasnije da nadjes resenje za odredjeni problem.

Back