Knjiga Otkrivenja i broj 144000

Mislim da je Otkrivenje jasno po tom pitanju da ima dva vaskrsenja. Vaskrsenje pravednika prilikom drugoh Hristovog dolaska i vaskrsenje gresnika nakon 1000 godina.

Ovo je protrebno spasenih radi jer kako Otkrivenje 20:4 kaze da ce sveti suditi, pa prema tome nema smisla da gresnici budu unisteni pre suda. To u stvari znaci da ce spaseni moci da se uvere u pravednost Bogzjeg suda nakon 1000 godina provedenih u razmatranju zivota svakog coveka na ovoj zemlji. Nece biti ni malo sumnje o Bozjoj nepravednosti po pitanju spasenja ili unistenja bilo koga.


"Bog je ljubav"
Pozdrav
 
Ako istina jevandjelja tvrdi da će svi ,
i dobri i zli vaskrsnuti u jedan čas , jedni u vaskrsenje života, a drugi u vaskrsenje suda, U JEDAN ČAS (JOVAN 5,29),
i ako Starozavetni Svet Prorok Božiji Danilo (12,2) tvrdi da mnogo onih koji spavaju će se probuditi iz praha zemaljskog, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni,
KAKO ONDA MOŽETE DA VERUJETE LAŽNOM OTKRIVENJU DA POSTOJE DVA ZASEBNA VASKRSENJA, POSEBNO ZA SVETE, PA KROZ HILJADU GODINA ZA SVE OSTALE [OTK. 20,6...]?
OVO NIKO NE MOŽE DA KAŽE DA JE SIMBOLIČNO, ALEGORIJSKI ILI ŠTA GOD:
JEDNO ILI DVA?

LAŽOV JE IZMISLIO DRUGO VASKRSENJE, DA BI VAS NAGNAO DA VERUJETE U SMRT [PUT, SMRT I REINKARNACIJU], UMESTO U PUT, ISTINU I ŽIVOT, TJ. DA ĆETE PRVO UMRETI, PA ONDA VASKRSAVATI (PA LAŽ O DVE SMRTI), ŠTO ZNAČI DA SADA NE ČEKATE DRUGI DOLAZAK GOSPODNJI I NE VERUJETE NI PAVLU DA NEĆEMO SVI POMRETI ČEKAJUĆI VASKRSENJE MINULIH (1. KORINĆANIMA 15,51). LAŽNO OTKRIVENJE PAK TVRDI DA SU BLAŽENI ONI KOJI UMIRU, TJ. MRTVI, ALI TEK OD ODREDJENOG VREMENA [14,13, OD ŽIGOSANJA - 14,9], ČIME UGOVARATE SA SMRĆU (SMRT JE VALJDA NEPRIJATELJ), ŠTO ĆE VAM SE UNIŠTITI (ISAIJA 28,18).
Lepo reče Gospod jednome: Ostavi neka mrtvi sahranjuju svoje mrtvace, a ti hajde te objavljuj Carstvo Božije (Luka 9,60).
PISAC LAŽNOG OTKRIVENJA JE ČOVEKOUBICA KOJI GAZI PO HRISTOVOM GOVORU NA GORI O BLAŽENSTVIMA KAO NAJŠIREM KONTEKSTU HRIŠĆANSTVA OD DEČIJE BEZAZLENOSTI (KOJA JOŠ NISI NI VIDELA, NI ČULA DA SMRT POSTOJI!), PREKO SVIH PONIŽENIH, POTLAČENIH, PA DO PROGONJENIH PROROKA TE APOSTOLA KOJI SU PRIMER SVETLOSTI SVETU, SO ZEMLJI, UČENICI KOJI SU SE ODREKLI SVEGA ŠTO SU IMALI DA BI POŠLI ZA GOSPODOM. I NAPRAVI GOSPOD CRKVU SVOJU, ALI DODJE DJAVO I POSEJA KUKOLJ I LJUDI POVEROVAŠE U ŽIG ZVERI, I EVO UMESTO DA ČEKAJU GOSPODA I VASKRSENJE, ČEKAJU ZVER I NJEN ŽIG.
DVE ČINJENICE PRE SVIH HOĆU DA UPAMTITE: GOSPOD JE PRIMIO ZAPOVEST OD BOGA OCA DA SPASE I OTKUPI LJUDSKI ROD SA VLAŠĆU KOJU JE PRIMIO DA POLOŽI SVOJ ŽIVOT I OPET GA UZME (4. JEVANDJELJE 10,18), BLAŽENI KOJI NE VIDEŠE A VERUJU, I JOŠ REČE PO VASKRSENJU DA MU SE DADE SVAKA VLAST NA NEBU I NA ZEMLJI (MATEJ 28,18), ALI I UPITA RANIJE, SIN ČOVEČIJI KAD DODJE HOĆE LI NAĆI VERU NA ZEMLJI (LUKA 18,8), i to u kom kontekstu upita? U kontekstu pitanja na koje i dade odgovor: LUKA 18,7-8 A zar Bog neće odbraniti izabranike svoje koji mu vapiju dan i noć, i zar će oklevati? Kažem vam da će ih ubrzo odbraniti.
LAŽNO OTKRIVENJE, PAK, TVRDI DA SE ZVERI DADE VLAST NAD SVAKIM RODOM I NARODOM I JEZIKOM I PLEMENOM [OTK.13,7], po njemu mrtvi vapiju za osvetom, a odgovara im se da još ima da budu pobijeni kao i oni [OTK. 6,10-11]. Koji to mrtvi u kojim belim haljinama, ako Sveti Stefan čije lice bi kao andjela, na samrti kleče na kolena i pomoli se Gospodu da onima koji su ga kamenovali do smrti ne uračuna taj greh (DELA 6,15 I 7,60), sledeći Hristov primer praštanja (LUKA 23,34)?
 
Dragi prijatelju,

Evo sta Jovan kaze u Jevandjelju po Jovanu 5:29

"I izaci ce koji su cinili dobor u vaskrsenje zivota, a koji su cinili zlo u vaskrsenje suda.

Postoji vaskrsenje zivota koje je prvo vaskrsenje, a postoji i vaskrsenje suda koje je drugo vaskrsenje.

Isti Jovan, apostol Hristov je ovo pisao.

"Bog je ljubav"
Pozdrav
 
Adventista:
Dragi prijatelju,

Evo sta Jovan kaze u Jevandjelju po Jovanu 5:29

"I izaci ce koji su cinili dobor u vaskrsenje zivota, a koji su cinili zlo u vaskrsenje suda.

Postoji vaskrsenje zivota koje je prvo vaskrsenje, a postoji i vaskrsenje suda koje je drugo vaskrsenje.

Isti Jovan, apostol Hristov je ovo pisao.

"Bog je ljubav"
Pozdrav

Prosto ne mogu da verujem odakle ti ovo citiras:
IZ JEVANDJELJA ILI IZ TVOJE NEKE SKRIPTE?

Jer da citiras iz jevandjelja, objasni mi, zasto bi preskakao da Hristos tvrdi da se radi o jednom CASU vaskrsenja:
JOVAN 5,28 ,,,jer dolazi CAS U KOJI CE SVI KOJI SU U GROBOVIMA CUTI GLAS SINA BOZIJEGA.

pa onda, odmah za tim, sledi ono sto si ti naveo, ali to govori samo da jedni vaskrsavaju za sud, a drugi za zivot, U ISTOM CASU i jedni i drugi, a ne kako ti tvrdis da su to dva vremenski razdvojena dogadjaja od 1000 godina (po laznom otkrivenju, koje cak tvrdi da ostali mrtvaci nece vaskrsnuti, dok Hristos u jevandjelju tvrdi da ce SVI).
 
Adventista:
Isti Jovan, apostol Hristov je ovo pisao.

Onaj Jovan koji je napisao Otkrivenje i koji se u njemu direktno imenom predstavlja četiri puta (Otk.
1,1.4.9; 22,8) je zapravo bio "prezviter"
Jovan, verovatno pisac Druge i Treće poslanice Jovanove, apostolski otac
različit od Hristovog učenika.
Episkop aleksandrijski potkrepljuje ovu svoju tezu navodeći da 'se
u Jefesu, po kazivanju, nalaze dve grobnice, pa kazuju i za jednu i za
drugu da je Jovanova';
Prema tome, Dionisije zaključuje da je na jednom mestu je bio sahranjen
veliki apostol, a na drugom prezviter, autor Otkrivenja i možda Druge i
Treće Jovanove poslanice. Kao kakav današnji istraživač Dionisije Aleksandrijski
se upustio u pažljivu tekstualno-filološku analizu Otkrivenja upoređujući
ga sa dva, po njemu bez sumnje, apostolova dela - Jevanđeljem
po Jovanu i Prvom Jovanovom poslanicom. Osnovni zaključci ove analize mogu
se svrstati u nekoliko tačakA
Autor Otkrivenja čak četiri puta navodi svoje ime, u prva tri slučaja na veoma maloj međusobnoj udaljenosti u samom tekstu (Otk. 1,1.4.9), može se reći i nepotrebno. Nasuprot tome, pisac jevandelja i Prve Jovanove poslanice "nigde ne izlazi na sredu (sa) svojim imenom", pa ni tamo gde bi se to od njega očekivalo, na primer u Jov. 13,23; 19,26; 20,3-4.8; 21,24 ili 1 Jov. 1,1. On zapravo, u najvećem broju ovih slučajeva svoje ime skriva iza izraza "učenik koga je Isus ljubio".
 
Treba, istaći da u Otkrivenju nema ključnih reči jevanđelja i kao što su svetlo(st), tama, istina, ljubav.

U Otkrivenju ne postoji nauka o Svetom Duhu, koja je u svom najrazvijenijem obliku sadržana u zaključnim govorima četvrtog jevanđelja.

Međutim, možda filološka analiza daje jasniju sliku stvari. Grčki kini (koine) dijalekt Otkrivenja se očito razlikuje od jezika četvrtog jevanđelja. Ne samo da nosi izrazitije semitsko obeležje, već se znatno razlikuje od stila ostalih jovanovskih spisa, đesto odstupajući od gramatičkih normi. Ova odstupanja su prevelika da bi smo ih mogli objasniti razlikom između književnih vrsta (apokalipsa - jevanđelje - poslanica).

Konačno, treba ukazati na to da je pisac Otkrivenja svestan razlike između apostola i proroka (18,20), te da sebe svrstava u kategoriju proroka (22,9) i ne prisvaja sebi naziv apostola (up. 21,14).
 
Dragi prijatelju,

Razlika u stilu koje ti pominjes je cinjenica da su dve knjige podpuno razlicite u onome sto pisu. Otkrivenje je apokalipticka literatura koja koristi simbole i slike. Jovanovo jevandjelje je na drugoj strani prica o Isusu Hristu. To je jednostavan zapis o Hristovom zivotu. Sobzirom da ima i gramaticke razlike u upotrebi grckog jezika ocito je da je Jovan jevrejin iz palestine i da mu grcki jezik nije bio prvi jezik govora. Postoji mogucnost da je jevandjelje pisao u Efesu uz pomoc asistenata koji su ispravljali gramaticke greske. Nama je poznato da su Pavle (Rimljanima 16:22, 1 Korincanima 1:1, 16:21, Kolosanima 4:18) kao i Petar ((1.Petrova 5:16) koristili sekretare i editore kao asistente. Jovan je pisao knjigu Otkrivenja sam kao zatvorenik na ostrvu Patmos i ocito je da nije imao takvu asistenciju. To moze objasniti mnoge razlike u stilu pisanja izmedju Otkrivenja i cetvrtog jevandjelja.

Kao sto vidis iste cinjenice se mogu i drugacije tumaciti. Mnogi komentatori na drugoj strani su videli dosta slicnosti izmedju dve knjige.

Na primer, od svih novozaventih knjiga jedino cetvrto Jevandjelje i Otkrivenje zovu Isusa "Bozja Rec" (Jovanj 1:14, Otkrivenje 19:3) a takodje i "Jagnje" (Jovanj 19:37, Otkrivenje 1:7)

Obadve knjige su zasnovane na recima "svedocanstva" (Jovan 21:24, Otkrivenje 1:2). Takodje "otac-sin" odnos koji je jako naglasenj u Jovanovom jevandjenju takodje se nalazi i u Otkrivenju (2:27, 3:5,21). Otkrivenje 22:17 kaze: "... ko je zedan neka dodje.." dok Jovanovo Jevandjelje 7:37 kaze: "Ko je zedan neka dodje k meni da pije"

"Bog je ljubav"
Pozdrav
 
Adventista:
Dragi prijatelju,

Razlika u stilu koje ti pominjes je cinjenica da su dve knjige podpuno razlicite u onome sto pisu. Otkrivenje je apokalipticka literatura koja koristi simbole i slike. Jovanovo jevandjelje je na drugoj strani prica o Isusu Hristu.

U laznom otkrivenu ne postoji nauka o Svetom Trojstvu, naprotiv, a UMESTO:

-Svetog Duha - prevarni i bezimeni duhovi (citaj demoni);

-Sina Covecijeg koji je subjekat 2. Dolaska po Jevandjelju - neko njemu nalik [OTK. 1,13], slican [OTK. 14.14];

-Onog koji jeste (2. Mojsijeva 3,14), Boga Avramovog, Isakovog i Jakovljevog, jer je to ime Njegovo doveka i spomen Njegov od kolena do kolena (kako i rece, 3,15), Bog Živih, jer su Njemu svi živi (Luka 20,38) -
novo ime boga njegovog jednom od "pobednika" [OTK. 3,12], te ime koje niko ne zna [OTK. 19,12], pa se njime i ne može spasti, odnosno, da se pozovem na Svetog Proroka Danila 11,38: I na mesto Boga najsilnijega slavice boga kojega oci njegovi ne znaše [OTK. 1,4 od boga koji "jeste, bese i dolazi", odnosno: "koji jesi i koji beše, i sveti" po OTK. 16,5], slavice zlatom i srebrom i dragim kamenjem i zakladama [OTK. 21,18-21]...
 
Adventista:
Mnogi komentatori na drugoj strani su videli dosta slicnosti izmedju dve knjige.

Na primer, od svih novozaventih knjiga jedino cetvrto Jevandjelje i Otkrivenje zovu Isusa "Bozja Rec" (Jovanj 1:14, Otkrivenje 19:3) a takodje i "Jagnje" (Jovanj 19:37, Otkrivenje 1:7)

Obadve knjige su zasnovane na recima "svedocanstva" (Jovan 21:24, Otkrivenje 1:2). Takodje "otac-sin" odnos koji je jako naglasenj u Jovanovom jevandjenju takodje se nalazi i u Otkrivenju (2:27, 3:5,21). Otkrivenje 22:17 kaze: "... ko je zedan neka dodje.." dok Jovanovo Jevandjelje 7:37 kaze: "Ko je zedan neka dodje k meni da pije"

"Bog je ljubav"
Pozdrav

Лажне пророке сам Христос у јеванђељу описује као вукове у овчијем оделу, а ово што ти наводиш је корпус деликт. Знаш ли ти колико има сличности иземђу Курана и Библије? Шта то доказује? просто, неко је од некога покрао, плагирао.
А да не говоримо колико је само изопачио старозаветне свете пророке Божије просто их изопачујући шта су рекли, на шта су се неки други само надовезали, као Елен Вајт, и многи други, пре и после ње.
Зато, ево ме на те пророке, говори Господ, који краду моје речи један од другога (Јеремија 23,30).

SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA JUDE 17 A vi, ljubazni, opominjite se reči koje napred kazaše apostoli Gospoda našega Isusa Hrista.
II SABORNA POSLANICA SV.APOSTOLA PETRA 3,2 Da se opominjete reči koje su napred kazali sveti proroci, i zapovesti svojih apostola od Gospoda i Spasa.

napred,pre, ranije, ispred; spoken before, foretold, predskazali (ruski: prorekli) gledajući u sadržaj Biblije ili znajući vreme nastanka novozavetnih dela, ali u svakom slučaju znajući ko su bili apostoli Gospodnji i starozavetni sveti proroci.


Ти,сведочанство знаш ли шта значи?

2. PETROVA 2,16-17
Jer vam ne objavismo silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista sledujući izmišljenim bajkama, nego smo sami bili očevici veličanstva Njegova.
Jer On primi od Boga Oca čast i slavu kada mu dodje ovaj glas od veličanstvene slave: Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji.
OVA POSLANICA JASNO REFERIŠE O DOKAZANIM APOSTOLIMA KOJI SU BILI SVEDOCI SLAVE GOSPODNJE, SLAVE BOŽIJE NA GORI (MATEJ 17,2..., MARKO 9,3..., LUKA 9,29...), A NA DRUGOJ STRANI, KAO KONTRAST, RASKRINKAVA IZMIŠLJENE BAJKE (BASNE) PISCA LAŽNOG OTKRIVENJA 5,12...:dostojno je jagnje zaklano, da primi silu i bogatstvo i premudrost i čast i slavu i blagoslov.
 
ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!

ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!

ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!

ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!

ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!

ALO BRE VRACAJTE TEMU O CICA DRAZI!
BEZBOZNICI JEDNI!
 

Back
Top