Knjiga: Nevena Dzaja - Stranac (ostavlja bez reci)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznam da li je neko od vas vec procitao knjigu “STRANAC U SVOJOJ ZEMLJI“.
Mogu vam je preporuciti. Verujem da ce te se oduseviti citajuci mnostvo istinitih dozivljaja kao i to da necete ostati ravnodusni pred istim.

Hajde se ti malo više raspiši o toj knjizi.
Ko je ta spisateljica, šta je još napisala, kakva je knjiga, zašto ti se sviđa, koji elementi književnog izraza su posebno vrijedni, s kojom knjigom bi je mogla uporediti...
Znaš, kad neko napiše - pročitajte knjigu, fenomenalna je - to izgleda samo kao naivna i pomalo glupava reklama.
Pokušaj dati razlog zašto da pored stotina hiljada drugih knjiga koje mogu pročitati, treba da uzmem baš ovu.
 
A ti malo smiri strasti :) od nervoze se brze stari :p
Ne moze bas svako biti moderator ;)
@ quentin
knjiga je autobiografska, a nisam pisala puno o tome jer ako budes pogledao video bice ti sve jasno :)
Nevena pise poput Mir Jam ,ali ipak ima neki svoj stil.


Ako hoću da gledam film, neki video klip možda može nešto da mi znači, ali ne ako hoću da čitam knjigu. Ipak, ovo piše poput Mir Jam, ali ipak ima neki svoj stil, govori više nego dovoljno. :lol:

Inače, bez želje da budem nečiji advokat, moderatorka je opravdano reagovala jer je tema izgledala ne kao preporuka jednog čitaoca drugima, već kao bezočna reklama kojom se vrijeđa inteligencija ljudi na ovom podforumu: Dvoje članova kojima je to možda peta ili šesta poruka na krstarici generalno javlja se na pdf književnost da preporuči knjigu neke anonimne autorke.
Neko koga ovdje niko ne poznaje nema autoritet da preporuči bilo kakvu knjigu za čitanje na slijepo. Ako hoćeš da neko tvoju preporuku uvaži, pokaži da si čitalac, da znaš nešto o knjigama i književnosti, ili bar predstavi knjigu tako da to privuče nečiju pažnju.
 
Nije meni tesko da vam recima docaram knjigu ali smatram da vecina kada vidi duge postove ne cita iste!
Ali evo , odvojila sam vreme i docaracu ti ;)

Sto se tice „anonimne“ autorke, nije anonimna jer ima ime i prezime...kao i adresu i broj na kojem jemogu kontaktirati.
e sada ovako nesto o njoj:
Prvu knjigu koju je izdala nosi naziv „Miris Zemlje“
u njoj su opisani istini dogadjaji koji su se odvijali u Rumi. Radi se o jednom mladom coveku koji se zbog pogibije svoje devojke odao alkoholu. Ne samo da je upropastio svoj zivot sa picem, nego je izgubio sve sto je imao.
Ostao je bez zene, dece... majka je umrla od bola....

Druga knjiga je „Stranac u svojoj zemlji“
U toj knjizi je njena autobiografija od malih nogu pa do starosti. Opisuje kako ziveci u Austriji skoro 35 godina postaje stranac u svojoj zemlji, a ni posle toliko godina se ne pronalazi u tudjini. Deo knjige opisuje rat i njene aktivitete kao i pomoc svojim ljudima kojima je bila potrebna. Opisuje razne dogadjaje u vihoru rata kao naprimer: silovanje zena, dece bez roditelja, ranjenici i mnogo toga.

Do kraja godine bi trebala da izda jos dve knjige, a pored ovoga bavi se i pisanjem pesama koje ce takodje uskoro izdati.

Sto se tice izdavaca, na srpskom jeziku je izdao „Dosije-Beograd“, a na nemackom jeziku „Projekt-Verlag“Sto se tice linka koji je doticna moderatorka izbrisala, radi se o video Traileru o knjizi „stranac“ a uradjen je kako bi ljudima docarao celu tu pricu.
 
Poslednja izmena od moderatora:
A ti malo smiri strasti :) od nervoze se brze stari :p
Ne moze bas svako biti moderator ;)
@ quentin
knjiga je autobiografska, a nisam pisala puno o tome jer ako budes pogledao video bice ti sve jasno :)
Nevena pise poput Mir Jam ,ali ipak ima neki svoj stil.
Nisam nervozna, i vrlo je moguće da bi ti bila bolji moderator od mene. Ipak, veruj mi, učinila sam uslugu dotičnoj književnici obrisavši intervju u kojem ona govori o svojoj "knjigi".
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top