Knjiga kao lek protiv stresa

Meni treba neko pametan da me odvoji od ekrana..

Net je zavisnost, ali znam kako se u nekim knjiškim grupama na Fejsu leči zavisnost od neta:

U pitanju je konkretno Lagunina grupa- Delfi kutak.

Dvoje ili četvoro članova grupe, dogovore se da čitaju u isto vreme istu knjigu. Znači moraju da čitaju, i rok je, koliko se sećam 10-15 dana...i dalje mogu da objasnim preko pp-a :)

Zanimljivo je, baš zanimljivo..

Net je zavisnost, ali znam kako se u nekim knjiškim grupama na Fejsu leči zavisnost od neta:

Dvoje ili četvoro članova grupe, dogovore se da čitaju u isto vreme istu knjigu. Znači moraju da čitaju, i rok je, koliko se sećam 10-15 dana...i dalje mogu da objasnim preko pp-a :)

Znači, kako da zezneš sam sebe? To obožavam, hahahah
Piši pp, molim te, sunce moje...

Eto koje iskustvo i znanje ima višegodišnji admin i moderator na Psihologiji!
:cmok2: :cmok2: :cmok2:

Član sam Delfi kutka već godinama. Jednom sam učestvovao u raspravi o pročitanoj knjizi. Bilo je zanimljivo, ali nisam to ponovio. Knjiga je bila: Guzelj Jahina - Vozom za Samarkand.

Knjige nam popravljaju raspoloženje, poboljšavaju kognitivne sposobnosti. Dobre su i za odvikavanje zavisnosti od interneta. 🙂

Da li čitate knjige "Popularne psihologije" ili više volite beletristiku?

Koliko vam pomaže čitanje kada ste tužni i neraspoloženi?

@ambidekster65 U koje doba dana čitaš knjige i koje žanrove voliš? Isto pitanje i za sve ostale.

Ona ima 3 knjige: Prva je "Deca Volge", možda najbolja od sve tri. "Vozom za Samarkand " je isto odlična. Sad čitam "Zulejha otvara oči": Na polovini sam knjige, isto odlična knjiga.

Nemam samo "Decu Volge". Bila sam danas u Laguni, ali nisam je stavila na spisak. Mama će tražiti od sestre da joj kupi tu knjigu za rođendan.. 🙂

Knjige nam popravljaju raspoloženje, poboljšavaju kognitivne sposobnosti. Dobre su i za odvikavanje zavisnosti od interneta. 🙂

@ambidekster65 U koje doba dana čitaš knjige i koje žanrove voliš? Isto pitanje i za sve ostale.
Papirne knjige čitam po danu, u nekoliko navrata. U pravu si, dobro dođu da se donekle sklonim sa interneta. Pred spavanje (između sat i dva) čitam elektronske knjige.

Ne volim popularnu psihologiju, čitam beletristiku. Ne znam gdje to spada, rado čitam biografije muzičara i muzičkih grupa.

Nisam primjetio da mi knjiga utiče kada sam tužan i neraspoložen. Za to mi služi muzika. Kad sam u mojoj sobi, ako ne gledam tv, stalno mi svira muzika. Muzičkim izborom mogu, u nekoj mjeri, da utičem na raspoloženje.

Nisam neki ljubitelj trilera, a pogotovo ne epske fantastike. Volim istorijske romane, knjige pisane po istinitom događaju, Volim i ljubavne knjige. Recimo jako volim Milana Kunderu, Gorana Petrovića. Borislava Pekića, Milorada Pavića.

Volim istorijske romane, knjige pisane po istinitom događaju, Volim i ljubavne knjige

I ja, plus volim i dobre trilere.
Borislava Pekića

Pekića tj njegove knjige mnogo volim.

Sada mi je biblioteka dalje nego što je bila.. Ali ću morati da idem jer ne mogu sve da kupim.

Dobila sam 50 evra od jedne sestre koja živi u Nemačkoj i sve sam danas potrošila. Mama i ja smo kupile 6 knjiga, 3 su bile na rođendanskom popustu.

Mene muzika ne opušta, retko je slušam..ranije sam slušala, poslednjih godina ne.

I ja, plus volim i dobre trilere.

Pekića tj njegove knjige mnogo volim.

Sada mi je biblioteka dalje nego što je bila.. Ali ću morati da idem jer ne mogu sve da kupim.

Dobila sam 50 evra od jedne sestre koja živi u Nemačkoj i sve sam danas potrošila. Mama i ja smo kupile 6 knjiga, 3 su bile na rođendanskom popustu.

Mene muzika ne opušta, retko je slušam..ranije sam slušala, poslednjih godina ne.
Mnogo para sam uštedio čitajući elektronske knjige. Inače mi iz Republike Srpske možemo kupovati preko neta iz Srbije samo Lagunine knjige. Kad me privuče neka knjiga prvo vidim ima li elektronska na netu. Ako ima skinem je. Što nema ili čitam iz biblioteke, ili kupim od Lagune.

Морам да кажем да сам запоставио читање.
Срећом, имам довољно књига код куће.
А могао бих поново да се учланим у библиотеку...

Besnilo nije teška njiga, nego je horor od kog ti se krv sledi u žilama.
Nije ti dobro par meseci nakon čitanja knjige.

Knjige ne leče stres. Zavisi šta čitaš i kako doživljavaš ono što čitaš.

Ja drugačije razmišljam o knjigama. Besnilo sam čitala tri puta i bila sam ok.

Najčešće se opuštam sa trilerima i istorijskim romanima sa elementima fikcije.

Back