Knjiga Enohova

Hrist nam je ostavio savršeni primer kojeg sam izabrao da sledim.

1Pe 2:21 Jer ste na to pozvani, zato što je i Hristos stradao za vas i ostavio vam primer - da pođete njegovim stopama.
1Pe 2:22 On greha ne učini i prevara se ne nađe u ustima njegovim.
1Pe 2:23 Kada su ga vređali - on nije odgovarao uvredom, kada je stradao - nije pretio, nego je prepustio onome koji pravedno sudi.

Zašto i Vi ne biste odlučili da sledite savršeni primer koji nam je Otac ostavio?

2Pe 1:17 Jer on je od Boga Oca primio čast i slavu, kada mu je od veličanstvene slave došao ovakav glas: "Ovo je moj ljubljeni Sin, koji je po mojoj volji".
2Pe 1:18 I mi čusmo ovaj glas gde siđe sa neba - kad smo bili s njim na svetoj gori.

Poslednja izmena:
Svakako da hulnici na Boga i hrišćani stoje na suprotnim stranama.

Hulnici bi hteli da na bilo koji način zaustave Božje opomene koji hrišćani iznose.

Ali vašim konstantnim hulama i raznim prozivanjima samo podstičete hrišćane da ustanu i da glasnije govore!

Ovo je poslednja poruka koju hrišćani iznose svetu...

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Poslednja izmena:
Hrišćani se trude da iznesu ove svečane Božje opomene upućene svim ljudima.

Svako treba da čuje šta im Tvorac poručuje...

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.

mnogi nisu čuli za ove opomene i ne znaju šta im Bog poručuje.

Nisu svi ljudi na planeti bezobzirni bezakonici, postoje mnogi koji će prihvatiti istinu kada im bude prezentovana.

Zbog takvih ljudi Tvorac odlaže izvršenje svojih pravednih sudova.

U prošlosti hrišćani su bili proganjani do smrti...

danas navodno postoji verska sloboda, ali kada se iznosi biblijska istina, Sotona uvek ustaje nasuprot!

Ne postoji mogućnost da se istina govori bez da pali anđeli podignu neposlušne da ustanu protiv istine.

To je uvek bilo tako i toga će biti sve do kraja!

U prošlosti hrišćani su bili proganjani do smrti...

danas navodno postoji verska sloboda, ali kada se iznosi biblijska istina, Sotona uvek ustaje nasuprot!

Ne postoji mogućnost da se istina govori bez da pali anđeli podignu neposlušne da ustanu protiv istine.

To je uvek bilo tako i toga će biti sve do kraja!

To nije odgovor na moje pitanje. Ajde pročitaj opet, please

2Ti 3:12 Ali, svi koji žele da žive pobožno u Hristu Isusu, biće proganjani.

KONTEKST

2Ti 3:1 A ovo znaj: u poslednje dane nastaće teška vremena.
2Ti 3:2 Jer, ljudi će biti samoljubivi, srebroljubivi, hvalisavi, oholi, hulitelji, roditeljima nepokorni, nezahvalni, bezbožni,
2Ti 3:3 bezosećajni, nepomirljivi, klevetnici, neuzdržljivi, surovi, bez ljubavi prema dobru,
2Ti 3:4 izdajnici, naprasiti, uobraženi; više će voleti uživanje nego Boga;
2Ti 3:5 prividno će se držati pobožnosti, a poricaće njenu silu. Kloni ih se.
2Ti 3:6 Jer, od njih su oni koji se uvlače u kuće i zavode ženice opterećene gresima, koje se povode za raznim požudama,
2Ti 3:7 koje stalno uče, ali nikako ne mogu da dođu do spoznanja istine.
2Ti 3:8 Isto kao što su se Janije i Jamvrije usprotivili Mojsiju, tako se protive istini i ovi - ljudi izopačenog uma, neprekaljeni u veri.
2Ti 3:9 Ali, neće daleko stići jer će njihovo bezumlje postati očigledno svima, kao što je postalo i bezumlje onih.
2Ti 3:10 A ti si pošao za mojim učenjem, načinom života, stremljenjem, verom, strpljivošću, ljubavlju, istrajnošću,
2Ti 3:11 progonima, stradanjima. Šta me sve snašlo u Antiohiji, u Ikonijumu, u Listri! Kakve sam sve progone podneo, a Gospod me je iz svih njih izbavio!
2Ti 3:12 Ali, svi koji žele da žive pobožno u Hristu Isusu, biće proganjani.
2Ti 3:13 A zli ljudi i varalice ići će od zla ka gorem, zavodeći i bivajući zavođeni.
2Ti 3:14 Ali, ti ostani u onome što si naučio i u šta si uveren, svestan od koga si naučio
2Ti 3:15 i da od malih nogu znaš Sveta pisma, koja mogu da te učine mudrim za spasenje kroz veru u Hrista Isusa.
2Ti 3:16 Sve Pismo je od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za prekorevanje, za popravljanje, za odgajanje u pravednosti,
2Ti 3:17 da Božiji čovek bude potpuno pripremljen za svako dobro delo.

Poslednja izmena:

Back