Klubovi - i fudbal i košarka

CrveniGulas

Ističe se
Poruka
2.788
Koji su sve klubovi prepoznatljivi i u fudbalu i u košarci? Ne samo trenutno, već kroz istoriju. Nije neophodno da budu u samoj završnici takmičenja, a kamoli da uzimaju trofeje.

Meni padaju na pamet:
- Crvena zvezda
- Partizan
- Olimpijakos
- Panatinaikos
- CSKA Moskva
- Fenerbahče
- Galatasaraj
- Real Madrid
- Barselona

Prepoznatljivi ili uopsteno da imaju klubove koji su dobri u njihovim ligama u oba sporta ?
Dobro pitanje. Klub koji je dobar u domaćoj ligi nastupaće redovno na međunarodnoj sceni, ali mora i bar kakav takav rezultat da ostvari. Npr. Žalgiris je ime u košarci, a u fudbalu recimo redovno igra kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ne znam kada je poslednji put igrao grupnu fazu u Evropi. Tako da bi Žalgiris otpao.

Dobro pitanje. Klub koji je dobar u domaćoj ligi nastupaće redovno na međunarodnoj sceni, ali mora i bar kakav takav rezultat da ostvari. Npr. Žalgiris je ime u košarci, a u fudbalu recimo redovno igra kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ne znam kada je poslednji put igrao grupnu fazu u Evropi. Tako da bi Žalgiris otpao.

Evo npr. ja imam jedan koji nisi spomenuo

Boka Juniors

U fudbalu se zna ko je Boka a u kosarci su ove godine ispali u polufinalu njihove lige.

Van Evrope nisam mogao da se setim nijednog kluba. Pretpostavljao sam da ako postoji, mora da je iz Južne Amerike.
Ima dosta klubova - ako odes na Vikipediju i ukucas "multi-sport clubs" izacice ti cela lista a onda flashscore moze da ti potvrdi koliko su dobri u kosarci i fudbalu ;)

Ajde popunicemo listu sa ostalim timovima ako se jos neko seti nekog

Једини клуб који од оснивања спортског друштва функционише заједно јесте Реал Мадрид и ЦСКА Москва. Стим да Руси никада нису улагали у фудбал, за сво време постојања клуба само један куп УЕФА. Па један Бајерн није имао екипу до пре петнаест година. Европски фудбал и кошарка су небо и земља. Три највећа гиганта у кошарци су свакако Реал, ЦСКА и Макаби. Одма затим су ту Панатинаикос, Олимпијакос, и Барселона. Некада су и Југопластика, Лимож, Хувентуд, Болоња.. Играли битну улогу али се од старе славе не живи. Ови горе побројани имају континуитет.

Zabranjeno pušenje romima i autistima.
Mi sa Juga, možemo tako šta reći, za ovu temu.

Mi znamo da je sad red na Nas da biramo nad kime će biti genocid, i holokost...rivali su sami sebe pokopali, zamka je da se dalje ide od zp.

Prepoznatljivi su klubovi koji održavaju svoje fandome na okupu. Pre 30 godina za nemački fudbal Hanover i Verder su tako šta. Pa kasnije La Koruna i Majorka u Španiji. Pa Vitese i PSV u Holandiji...

Back