KLUB DEPRESIVNIH...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Miki 13991:
Da li je neko možda našao lek protiv depresije?

Kanabisom protiv depresije :lol:

Hemikalija iz kanabisa djeluje kao antidepresiv, zaključak je to novog istraživanja kanadskih stručnjaka sa sveučilišta Saskatchewan, koje pobija ranije teze da je konzumiranje kanabisa povezano s povećanim rizikom za depresiju.

Miševi kojima su se davale doze kanabionoida pokazivali su manji stupanje depresije i tjeskobe. Istraživači su to objasnili činjenicom da kanabinoid nazvan HU210 dovodi do regeneracije stanica u hipokampusu, dijelu mozga inače zaduženom za pamćenje i emocije, no upozoravaju kako je vjerovatno da drugi kanabinoidi imaju suprotni učinak.

Procjenjuje se da kanabis ima više od 60 aktivnih sastojaka, a ranija istraživanja pokazala su njegovu djelotvornost u ublažavanju multiple skleroze i smanjuju osjećaj bola.

Zakljuchak--> Poglavice, pochni da dijelish lule mira! :wink: :lol:

Meseceva_kci:
Kanabisom protiv depresije :lol:

Hemikalija iz kanabisa djeluje kao antidepresiv, zaključak je to novog istraživanja kanadskih stručnjaka sa sveučilišta Saskatchewan, koje pobija ranije teze da je konzumiranje kanabisa povezano s povećanim rizikom za depresiju.

Miševi kojima su se davale doze kanabionoida pokazivali su manji stupanje depresije i tjeskobe. Istraživači su to objasnili činjenicom da kanabinoid nazvan HU210 dovodi do regeneracije stanica u hipokampusu, dijelu mozga inače zaduženom za pamćenje i emocije, no upozoravaju kako je vjerovatno da drugi kanabinoidi imaju suprotni učinak.

Procjenjuje se da kanabis ima više od 60 aktivnih sastojaka, a ranija istraživanja pokazala su njegovu djelotvornost u ublažavanju multiple skleroze i smanjuju osjećaj bola.

Zakljuchak--> Poglavice, pochni da dijelish lule mira! :wink: :lol:

Ouuuuu... :shock: :shock: :shock:

Xiao Chen:
bas volim kad je neko drugi u depresiji :lol:
Sve sam u vecem uverenju da si bolesna (bolestan)... :shock:
Nikad nisam u depresiji, samo sam ponekad u bedaku. Npr. kad sedim kod kuce jer nemam stvarno bash nishta da radim. Deshava se... Ili kao npr. poslednjih nekoliko dana jer se sekiram oko Petnice jer moram da pishem biografiju (a ne znam shta da pishem :( ) i da doradim na esej josh 200 rechi... :cry:

hm...da...ma dobro... to kad neko kazhe ne misli u bukvalnom smislu, vishe kao smorio sam se/skenjan sam....ma kapiras...pricali smo vec o tome 100X
nebitno
ja sam happy cuz sad slusham oasis.
bikoz mejbiiiiiiiii ju ar gona bi d van det sejvs miiiiiiiiiiiii end aftr ooool, ju'r maj waaaandrwooool....
:veseli:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back