Kloniranje MAC adrese

SAS19

Zainteresovan član
Poruka
240
Pozdrav,
mozda ova tema vec postoji ali ja nisam uspeo da je pronadjem te se stoga izvinjavam unapred sto ponavljam ali radi se o sledecem:
koristim wireless konekciju i na PC-u sve radi OK, u medjuvremenu sam nabavio lap-top i zelim da se konektujem na net (sa mojim username i pass) ali to ne ide. Cuo seam da postoji mogucnost kloniranja MAC adrese i onda bi trebalo da to radi ali neznam kako. Ako neko zna nesto o tome molim pomoc.
Hvala.

Iskren da budem to sam cuo nekad pre kada me to nje ni interesovalo, a vec sam kontaktirao provajdera i oni kazu da moram otvoriti novi nalog za drugi racunar i u tom slucaju im placati dva prikljucka, sto mi se bas i ne rad i:).

kloniranje MAC adrese nije neka teska nauka. doduse, nisam je izucio pa ne znam kako se radi, ali da moze - moze, i to vrlo jednostavno. proguglaj, verovatno ces morati da skines neki programcic koji ce da odradi posao.

ovaj :)
ti mozesh da promenish MAC adresu na mreznom interface-u .. kako na lan tako i na wifi to nije
problem.. problem nastaje ako pokushash dva uredjaja sa istim mac da zakachish na router to netje da
radi :) prava solucija je sledetje da kontaktirash ISP i zamolish da ti doda i MAC adresu tvoj laptop-a u listu na tom routeru :) .. ili da ako lazirash MAC.. koristish malo sa PC malo sa laptop .. ili da zakachish PC pa od PC do laptop-a da napravish drugi wireless interni ili razvuci kabl :)

Hvala vam na pomoci, uspeo sam da kloniram MAC sa PC na lap top i radi. Tacno je da ne mogu oba racunara koristiti istovremeno ali mi to nije toliko bitno jer mi lap top treba kad nisam kuci, a u to vreme PC se i ne koristi.

Back