Klima ne hladi UPOMOĆ

Има ли где процедура како се чисти, јел мора сервисер. Фаворит.

Ма не мора, то ти је лагано. Отвориш климу, значи подигнеш цео предњи панел унутрашње. Обично ћеш имати два мала пластична... жљеба као са обе стране. Ухватиш за то, дигнеш пластику на горе. Видећеш два црна правоугаоника, као мрежице... то су филтери. Извучеш то, опереш млаком водом(или хладном, али никако врућом)... и оставиш да се осуши на сунцу. Узмеш мало асепсола и ставиш у фајталицу, спремиш крпу... напрскаш у климу и покупиш крпом све што исцури. То ти је то. Све је то боље када имаш компресор и течност за чишћење климе, али и ово је довољно.

Vivaxov proizvod nije se kvario, ima tri godine... ovo bi bio neki novi rekord za Vivax..

Nemam nista vivaxovo, poznajem ljude koji imaju vivaxovo, svi su se davnih dana zalili na kvarove i tvornicke greske.
Nakon toga, vivaxove stvari vise nikada nisu kupovali.

Mozda sam totalno u krivu, ali prije nego krenes ulagati u rupu bez dna, baci to na djubrenjak i kupi nesto koliko-toliko pristojnim imenom markirano.

То је можда некада било тако, али не и данас.

Данас имаш мали број "аутентичних" брендова што се клима уређаја тиче(и по правилу су прескупи), а све остало су кинези.

Да не давим, све ти је то потпуно исто, само неки Кинез стави други лого. Пример:

VIVAX ACP-12CH35AEVI:

1593865696959.jpeg

MIDEA MSVPB-12HRN1-QC2 Vertu Plus:

1593865810890.jpeg

Ма не мора, то ти је лагано. Отвориш климу, значи подигнеш цео предњи панел унутрашње. Обично ћеш имати два мала пластична... жљеба као са обе стране. Ухватиш за то, дигнеш пластику на горе. Видећеш два црна правоугаоника, као мрежице... то су филтери. Извучеш то, опереш млаком водом(или хладном, али никако врућом)... и оставиш да се осуши на сунцу. Узмеш мало асепсола и ставиш у фајталицу, спремиш крпу... напрскаш у климу и покупиш крпом све што исцури. То ти је то. Све је то боље када имаш компресор и течност за чишћење климе, али и ово је довољно.
Ево управо опрао, било све сиво, тамно од прљавштине сад бело ко снег чисто. Хвала на савету.

То је можда некада било тако, али не и данас.

Данас имаш мали број "аутентичних" брендова што се клима уређаја тиче(и по правилу су прескупи), а све остало су кинези.

Да не давим, све ти је то потпуно исто, само неки Кинез стави други лого. Пример:

VIVAX ACP-12CH35AEVI:

Pogledajte prilog 724866

MIDEA MSVPB-12HRN1-QC2 Vertu Plus:

Pogledajte prilog 724867
Nikada se ne bi rashladjivao na ustasku klimu, prije bi sjeo u Obodina.

Uputite me, transferujte pitanje na temu gde mislite... nisam mogla sama da je nađem:
Planiram da grejem 24 kvadrata inverter klimom, loša je izolacija, stari drveni prozori, a ne mogu da se zezam sa drvima, peletom i drugim stvarima.
Već mi je jasno da treba da nabavim inverter klimu, imate li još nekih saveta?
Šta mislite, koliko će to zadovoljstvo da me košta mesečno ne računajući cenu uređaja i postavljanje?
Putujem često, želim da napravim neku siguricu za baku koja zimi dane provodi u tih 24 kvadrata.
Hvala unapred!

Poslednja izmena:

Back