Kleo za Srbiju- da ili ne?

Kleo u reprezentaciji Srbije?

• Da

• Ne

• Ravnodusan sam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa i nije baš. Njemu je ćale Srbin, al' keva mu je Španjolka. Uz to je ceo život proveo u Španiji, tamo su mu svi prijatelji, devojka, veći deo porodice, a i od srpskog jezika verovatno zna tek pokoju psovku.

Španija je njegova zemlja. Ne vidim šta je čudno ili pogrešno što je odlučio da igra za nju.

Koje god da mu je nacionalnosti keva, on je ono sto mu je i cale, dakle u ovom slucaju Srbin.
A to sto je izabrao Spaniju, nema tu nista cudno, mogao je da izabere i Zanzibar da je hteo. Ali mi je glupo sto se lik nalozio da ce da igra za njihov prvi tim. Da je nas izabrao garant bi igrao u prvom timu, i do sada bi sigurno imao 15-20 tekmi za nasu repku.

Pa i nije baš. Njemu je ćale Srbin, al' keva mu je Španjolka. Uz to je ceo život proveo u Španiji, tamo su mu svi prijatelji, devojka, veći deo porodice, a i od srpskog jezika verovatno zna tek pokoju psovku.

Španija je njegova zemlja. Ne vidim šta je čudno ili pogrešno što je odlučio da igra za nju.

Jasna stvar. Ali je ispao budala zato sto tamo nece da opepeli, a kod nas bi igrao. Isto je budala sto sedi u Barsi mesto da ode negde na kaljenje, decko je izgleda malo precenio sebe, nece biti ni prvi ni poslednji veciti talenat koji je propao zato sto mu zinulo dupe da iz omladinaca uskoci u prvi tim nekog od najvecih klubova (ne kazem da se to ne desava, al ne uvek i ne svima) Kad sa 26 ode u Rajo Valjekano kao slobodan igrac i moze reprezentaciju da gleda eventualno kad plati kartu za stadion bice mu kriv k...
Sto s Klea tice jse slazem sa gore postovanim da treba forsirati mlade igrace.

Vidis tu mozda gresis...:think: za kevu se uvek zna ko je, a za caleta cesto to nije slucaj, sta ako je komsija, postar, kolega sa kojim pije kafu odradeo poso?
Nemoj tako, samo po kevi je 100% sigurna linija, sa caletom varira od slucaja do slucaja. :lol:

Ma dobro, skapirao si sta sam hteo da kazem. I da mu je postar cale, onda je on po nacionalnosti sta je i taj postar, dakle sta i njegov cale, i sve se svodi na ono sto sam gore vec napisao.

Poslednja izmena:
Nije otac taj koji određuje nacionalnost, nego lična identifikacija. Šta sad, da vama dođe keva sutra: ''Znate šta deco, lagala sam vas... Vaš otac nije Srbin Milojko, nego estonski poštar po imenu Andrus'' - vi ćete odjednom postati Estonci, a?

Njega apsolutno sve veže za Španiju, a praktično ništa za Srbiju, osim što mu je ćale poreklom Srbin. A pitanje je da li mu i ćale više pamti i koju reč srpskog ili se potpuno utopio u špansku kulturu.

To što je odlučio da igra za Španiju, zapravo baš dokazuje da nije jadara. Da je Srbija kojom naučnom fantastikom fudbalska velesila, a ja mladi talenat, sigurno ne bih odabrao da igram za tamo neki Tahiti, samo zato što kod njih imam veće šanse da upadnem u prvih jedanaest. Ja sam Srbin, tako se osećam, ovde živim, ovde pripadam, i kod mene bi važilo ili Srbija ili niko. Sem toga, on je mlad, ima 19 godina, karijera je pred njim, ko zna, možda upravo on bude udarna igla španske reprezentacije u Brazilu 2014, a pogotovo u Engleskoj, ili gde će se već održati SP 2018, kad će on biti u zenitu karijere.

Polako, ima vremena za njega.

Nije otac taj koji određuje nacionalnost, nego lična identifikacija. Šta sad, da vama dođe keva sutra: ''Znate šta deco, lagala sam vas... Vaš otac nije Srbin Milojko, nego estonski poštar po imenu Andrus'' - vi ćete odjednom postati Estonci, a?

Pa sta da ti kazem, ako ti je taj Andrus cale, onda si Estonac ne Srbin ;)

Njega apsolutno sve veže za Španiju, a praktično ništa za Srbiju, osim što mu je ćale poreklom Srbin. A pitanje je da li mu i ćale više pamti i koju reč srpskog ili se potpuno utopio u špansku kulturu.

Cale mu nije samo poreklom Srbin, vec je i rodjen i odrastao ovde. Kolko se secam i on je bio fudbaler pa je tako otisao u Spaniju, a sad je valjda trener nekih mladjih uzrasta. Da li bi ti zaboravio srpski da odes sa 25 god. iz Srbije?

To što je odlučio da igra za Španiju, zapravo baš dokazuje da nije jadara. Da je Srbija kojom naučnom fantastikom fudbalska velesila, a ja mladi talenat, sigurno ne bih odabrao da igram za tamo neki Tahiti, samo zato što kod njih imam veće šanse da upadnem u prvih jedanaest. Ja sam Srbin, tako se osećam, ovde živim, ovde pripadam, i kod mene bi važilo ili Srbija ili niko. Sem toga, on je mlad, ima 19 godina, karijera je pred njim, ko zna, možda upravo on bude udarna igla španske reprezentacije u Brazilu 2014, a pogotovo u Engleskoj, ili gde će se već održati SP 2018, kad će on biti u zenitu karijere.
Polako, ima vremena za njega.

Ako poredis odnos Spanija-Srbija i Srbija-Tahiti onda si stvarno prso s' mozgom.
I sve ovo gore izdrobljeno svih nas u vezi sa Krkicem ili bilo kojim drugim igracem nema nikakve veze sa jacinom reprezentacija.

Jasna stvar. Ali je ispao budala zato sto tamo nece da opepeli, a kod nas bi igrao. Isto je budala sto sedi u Barsi mesto da ode negde na kaljenje, decko je izgleda malo precenio sebe, nece biti ni prvi ni poslednji veciti talenat koji je propao zato sto mu zinulo dupe da iz omladinaca uskoci u prvi tim nekog od najvecih klubova (ne kazem da se to ne desava, al ne uvek i ne svima) Kad sa 26 ode u Rajo Valjekano kao slobodan igrac i moze reprezentaciju da gleda eventualno kad plati kartu za stadion bice mu kriv k...

Apsolutno se slazem...

Jasna stvar. Ali je ispao budala zato sto tamo nece da opepeli, a kod nas bi igrao. Isto je budala sto sedi u Barsi mesto da ode negde na kaljenje, decko je izgleda malo precenio sebe, nece biti ni prvi ni poslednji veciti talenat koji je propao zato sto mu zinulo dupe da iz omladinaca uskoci u prvi tim nekog od najvecih klubova (ne kazem da se to ne desava, al ne uvek i ne svima)
A otkud znaš da tamo neće da opepeli? Čime to garantuješ da Krkić neće biti prvi napadač Španije za par godina kad Vilji drastično opadne forma? I da, baš bi kod nas igrao i imao zagarantovano mesto, on bi bio spasilac našeg fudbala pa sad treba da ga mrzimo jer nije odabrao nas ...

I pre negoli kažeš da je budala što sedi u Barsi i da je propao što mu je dupe zinulo da odmah pređe u prvi tim, bolje prvo proveri statistiku koju ima i gledaj malo Barsu kad je prikažu na TV-u ...

U prvoj sezoni sa 18 godina je odigrao 48 tekmi i 12 golova, u drugoj 42 tekme i 10 golova a u protekloj 36 tekmi i 12 golova ... Neki su bili pobedonosni i izuzetno važni ... Baš se nasedeo na klupi i propao sa nepunih 20 godina i to pored očajne konkurencije ...

A otkud znaš da tamo neće da opepeli? Čime to garantuješ da Krkić neće biti prvi napadač Španije za par godina kad Vilji drastično opadne forma? I da, baš bi kod nas igrao i imao zagarantovano mesto, on bi bio spasilac našeg fudbala pa sad treba da ga mrzimo jer nije odabrao nas ...

I pre negoli kažeš da je budala što sedi u Barsi i da je propao što mu je dupe zinulo da odmah pređe u prvi tim, bolje prvo proveri statistiku koju ima i gledaj malo Barsu kad je prikažu na TV-u ...

U prvoj sezoni sa 18 godina je odigrao 48 tekmi i 12 golova, u drugoj 42 tekme i 10 golova a u protekloj 36 tekmi i 12 golova ... Neki su bili pobedonosni i izuzetno važni ... Baš se nasedeo na klupi i propao sa nepunih 20 godina i to pored očajne konkurencije ...

Sto kupuju Vilju? Cini mi se da oce jos nekog napadaca, ne secam se kog. Nema veze...njih ce na klupu, a mali Boki ce u prvi tim. Koliko je minuta skupio na tih 36 utakmica prosle sezone? Zasto ne igra od starta protiv jakih rivala ili ligi Sampiona?
Ja nista ne garantujem, ali decko deluje kao da bi radije grejao klupu u Barsi nego igrao od starta negde drugde. A kad smo kod te statistike koju si naveo iako je tacna zar nisi primetio da se broj meceva smanjuje iz sezone u sezonu. Koliko ce da odigra ove sezone? Zivi bili pa videli ko je u pravu.

Pa sta da ti kazem, ako ti je taj Andrus cale, onda si Estonac ne Srbin ;)

Hahaha, koje gluposti.

I sad ti, koji ne znaš ni na kom kontinentu je Estonija, a kamoli bilo šta drugo, odjednom postaješ Estonac jer otkrivaš da ti je ćale Estonac? Hahaha.

Biti Srbin je kulturološka odrednica, ne krvna, genetska, ili kakva već. Pogotovo ako ti je već jedan od roditelja srpske nacionalnosti, i čitav život živiš u uverenju da je i drugi, pa onda odjednom otkriješ da ipak nije. Majka ti je Srpkinja, verovao si i da ti je otac - mada ti on bez obzira na sve ostaje faktički otac, njega tako gledaš, jer te je on podigao i vaspitao, bez obzira što te nije pravio - još si i deo srpskog društva, srpske kulture, pravoslavac si, slaviš slavu... i onda odjednom otkriješ da je neko drugi donator sperme, i prestaješ da budeš Srbin, a? :D

Ili, naprimer, jednog dana otkriješ da si usvojen, i da je barem jedan od tih roditelja, recimo, Finac, i ti odjednom postaješ Finac, a? :D

Ne stoje na spermatozoidima nacionalni simboli, mladiću.

Cale mu nije samo poreklom Srbin, vec je i rodjen i odrastao ovde. Kolko se secam i on je bio fudbaler pa je tako otisao u Spaniju, a sad je valjda trener nekih mladjih uzrasta. Da li bi ti zaboravio srpski da odes sa 25 god. iz Srbije?

Nema to veze, to sam usput dodao, u kontekstu toga koliko se njegov otac asimilovao. Ne radi se o tome da on baš MORA da zaboravi svoj jezik da bi se utopio u špansku kulturu.

Mada je i to opet nebitno, jer je jasno da je njegov sin po gotovo svim merilima Španac.

Zanimljivo bi bilo znati da li, recimo, slavi slavu, da li zna ko je Stefan Nemanja, ko je Karađorđe, da li je uopšte čuo za to ''Kosovo''.

Jer ponavljam, ne prave spermatozoidi Srbe, spermatozoidi prave ljude, a društvo od tih ljudi pravi Srbe.

Mada, OPET, barem 99 % njemu dragih ljudi su Španci. Barselona je njegov grad, Dijagonal Mar je njegov kraj, Sagrada Familija je njegova crkva, Huan Karlos je njegov kralj... To je njegovo. To je on. I zamisli sad, posere se na sve to, i ode da igra za tamo neku Srbiju, koju verovatno ni na karti do juče nije mogao da nađe, a pitanje je može li i danas.

I sve ovo gore izdrobljeno svih nas u vezi sa Krkicem ili bilo kojim drugim igracem nema nikakve veze sa jacinom reprezentacija.

Pa nego sa čim ima? Krkić je debil jer ima veće šanse da zaigra za prosečnu Srbiju nego za najbolju reprezentaciju sveta, a on ipak odabrao da igra za tu najbolju reprezentaciju sveta? Pa sa čim to ima veze ako ne sa snagom reprezentacije?

To baš pokazuje da je patriota a ne oportunista, i da mu nije samo cilj da igra za bilo koju reprezentaciju i proslavi se, nego da igra za SVOJU reprezentaciju ili nijednu drugu.

Sto kupuju Vilju?
Zato što su prodali Anrija, a pošto uglavnom igraju sa tri klasična ofanzivca trebao im je neko poput Vilje (koji može da odigra i centralnog i bočnog napadača) ... Sada imaju Mesija, Ibru i Vilju kao verovatne startere, i Pedra i Krkića kao povremene startere i buduće nosioce, jer ni Vilja ni Ibra nisu u cvetu mladosti i sledeće godine gaze u tridesete ...

Nema veze...njih ce na klupu, a mali Boki ce u prvi tim. Koliko je minuta skupio na tih 36 utakmica prosle sezone? Zasto ne igra od starta protiv jakih rivala ili ligi Sampiona?
Neće Boki u prvi tim, još uvek je prerano da postane starter, ali odlično napreduje, i uskoro će biti jedan od glavnih igrača Barse ... Koliko se sećam, za njegove godine je i previše utakmica startovao, i protiv slabih i protiv jakih rivala ...

Ja nista ne garantujem, ali decko deluje kao da bi radije grejao klupu u Barsi nego igrao od starta negde drugde.
Ali on uopšte ne greje toliko klupu u Barsi, nego dobija svoju šansu, i uglavnom je lepo koristi, i bude i starter s vremena na vreme (prošle sezone je startovao u 16 utakmica, pretprošle u 18, a prve sezone u 20) ... Da li je to grejanje klupe i traćenje talenta?

Šta misliš da će njemu više značiti da odigra koju utakmicu više u manjem klubu, nego što ovde trenira sa Mesijem, Ćavijem, Iniestom, Pujolom i ostalim, a još ga trenira trener koji mu je bio mentor i u mlađim kategroijama ...

Kad smo kod te statistike koju si naveo iako je tacna zar nisi primetio da se broj meceva smanjuje iz sezone u sezonu. Koliko ce da odigra ove sezone? Zivi bili pa videli ko je u pravu.
To zavisi i od povreda, broja mečeva Barse u sezoni, povreda ostalih igrača i još niz drugih faktora, i to ne znači da oni ne računaju na njega pa mu sve manje i manje šanse daju (a neznantna je razlika) ... I ove godine će odigrati oko 30-ak tekmi, a 15-ak kao starter ... S obzirom da je Mesi najbolji igrač na svetu i nezamenljiv tamo, da imaju igrača kog su platili 70 miliona, i da su upravo doveli najboljeg špansog napadača, te je tu još i vanserijski Pedro koji je eksplodirao, to će biti fantastična minutaža za Krkića, jer ipak ima samo 20 godina i još mnogo toga da nauči, te je malo ludo stavljati ga ispred proverenih igrača poput Ibre i Vilje ...

Poslednja izmena:
...Ne stoje na spermatozoidima nacionalni simboli, mladiću.

Nema to veze, to sam usput dodao, u kontekstu toga koliko se njegov otac asimilovao. Ne radi se o tome da on baš MORA da zaboravi svoj jezik da bi se utopio u špansku kulturu.

Mada je i to opet nebitno, jer je jasno da je njegov sin po gotovo svim merilima Španac.

Zanimljivo bi bilo znati da li, recimo, slavi slavu, da li zna ko je Stefan Nemanja, ko je Karađorđe, da li je uopšte čuo za to ''Kosovo''...

.

nesto nisam siguran da vecina nasih igraca zna nesto o Stefanu Nemanji
sto se tice jezika, poslusajte Zigiceve izjave, takav nivo poznavanja jezika bi neki stranac brzo mogao da savlada:roll:

Sto kupuju Vilju? Cini mi se da oce jos nekog napadaca, ne secam se kog. Nema veze...njih ce na klupu, a mali Boki ce u prvi tim. Koliko je minuta skupio na tih 36 utakmica prosle sezone? Zasto ne igra od starta protiv jakih rivala ili ligi Sampiona?
Ja nista ne garantujem, ali decko deluje kao da bi radije grejao klupu u Barsi nego igrao od starta negde drugde. A kad smo kod te statistike koju si naveo iako je tacna zar nisi primetio da se broj meceva smanjuje iz sezone u sezonu. Koliko ce da odigra ove sezone? Zivi bili pa videli ko je u pravu.

i ja bih radije grejao klupu u Partizanu nego igrao za Hajduk iz Kule

crni lepotan:
nesto nisam siguran da vecina nasih igraca zna nesto o Stefanu Nemanji

Čisto sumnjam, rekao bih da se oni više bave tim srbovanjem nego samim fudbalom, to i jeste jedan od razloga što smo ovde gde smo.

U najgorem slučaju, makar su čuli za njega, verovatno znaju barem i jednu, dve, osnovne informacije. Bojan verovatno baš nikad, niti čuo, niti vid'o.

S obzirom da je Mesi najbolji igrač na svetu i nezamenljiv tamo, da imaju igrača kog su platili 70 miliona, i da su upravo doveli najboljeg špansog napadača, te je tu još i vanserijski Pedro koji je eksplodirao, to će biti fantastična minutaža za Krkića, jer ipak ima samo 20 godina i još mnogo toga da nauči, te je malo ludo stavljati ga ispred proverenih igrača poput Ibre i Vilje ...

Sam si potvrdio ono sto sam reko.
Zivi bili kao sto rekoh, pa videli, jos dve godine moze tako najvise da napreduje posle nema nista. Vreme ce pokazati, voleo bi da mozemo da se za 5 godina sretnemo pa da vidimo ko je bio u pravu.

Sam si potvrdio ono sto sam reko.
Ti si rekao da traći svoj talenat i propada time što je odabrao Barsu i Španiju, a ja sam ti dokazao da u paklenoj konkurenciji on ima fantastičnu minutažu i odlično koristi svoju šansu ...

Zivi bili kao sto rekoh, pa videli, jos dve godine moze tako najvise da napreduje posle nema nista.
Ne mora da znači, Zidan je npr. najviše napredovao posle 24 godine, kao i Figo i mnogi drugi ...

Kleo je bolji od Žigića trenutno, verovatno i od Lazovića, od Pantelića sigurno, ali on kao čovek uopšte nije vezan za Srbiju. Sutra će da ode u Italiju da igra i šta - dolaziće da se odazove na poziv selektora? Boleće ga uvo. Više je Žuka bio Srbin, pa se niko nije setio da predlaže da ga zovu za reprezentaciju.

A što se tiče toga da nije prihvatljiv za Sever - e, još će i Sever da sastavlja reprezentaciju. Navikli da im titraju jajca, treba da im popušiš da bi navijali za reprezentaciju. Eno, sad imaju Vladana Lukića, on će rado i da im ******, pa nek navijaju za njega. A što se reprezentacije tiče, ako hoće neka navijaju, ako neće neka Sever bude večito prazan, ionako se nisu nešto naročito isticali ni do sada.

Moj odgovor je - za! Jeste da Kleo nije igrač za Mančester ili Real, ali pored ovih iz nacionalnog tima treba mu dati šansu. Možda je vreme da i mi Srbi postanemo pragmatični i krenemo da igramo za REZULTAT, a ne da srbujemo a kad treba da pokažemo umeće nema nas nigde...
U fudbalsku istoriju se ulazi rezultatom, a ne praznim pričama...

Back