KK Partizan

Hajde realno da sagledamo ovu sezonu:

Jel ga uprava zajebala za prelazni rok i tim koji je želeo, jeste. krivica uprave jasno
Jel uprava režimska i pod kontrolom "najvećeg zvezdaša" u istoriji...jeste.
Jel on ipak dobio po imenima sasvim dobar i jak tim koji treba da je u gornjoj polovini EL. Jeste.
Jel uspeo da ga uklopi u neki sistem. Nije.
Jel on nametnuo autoritet. Nije.
Jel znamo šta se to dešavalo da nije uspeo nekom Tajriku Džonsu ili Pokuševskom da nametne pa mu skroluju po tik-toku pre utakmice...a nametao je najboljim igračima koji su igrali u Evropi prethodnih 30 godina ma kolike budale pre bili. ne znamo realno i nije nam jasno
Jel birao kapitena koji mu je trebao da drži svlačionicu. jeste. Jel bio pravi izbor? nije

Dakle imamo ovde malo veći problem od uprave koja nije dovela igrače koje je trebala i nekih crnaca koji pate od qrcobolje.Hajde da uzmemo i da to vuče sve ove ostale činjenice koji su Željku "na duši". Ali opet, ima nešto i do Željka. Imao je on mnogo takvih u svojoj karijeri. I niko me ne može ubediti da je on bio 100% prisutan i angažovan ovaj put. Meni deluje da je već bio umoran i digao ruke na samom startu.

U kontekstu borbe protiv režima, podržavam napad na upravu i SNS ostoju i konstantno prozivanje...svakako da ovakav odlazak legende treba zameriti, ali onakav tretman igrača i tima, navijanje za protivnika. otišlo je predaleko po meni.
Mučan utisak.

Није Жељка нико отјерао, Нити је то уопште могуће.
Резултати су били лоши, или нису били у складу са очекивањима, тим није изгlледао добро, Сам Жељко је, као моралан човјек ,а то је и нагласио, преузео одговорност за стање у којем се тим налази.
Жељко је дао изјаву јер је то сматрао обавезом, дужношћу, према навијачима, кроз изјаву је рекао што се требало речи. Нити је рекао да је отјеран, нити се то може на било који начин протумачити ни да је било неких притисака. Наравно да је изјава кроз коју је пазио да ни једном реченицоим не наштети вољеном клубу,

Како написах, измигољили су разни паћеници. вођени пакошћу, злобом и заједљивошћу, који су "тумачили" Жељкове реченице по свом нахођењу, који су нашли малициозност и тамо гдје ју је тешко наћи, који су преко таквог "тумачења" каналисалки бијес навијача Партизана према одабраним кривцима, играчима и онима који свих ових година "раде против Партизана. Све то је загађено политиком, како већ у земљи Србији мора бити.

Показало се да се немогуће одбранити од злих језиука, играчи су се нашли на удару., против Бајерна бјеше мучна атммосфера када су играчи извиждани, сваки добар потез је пропрачен негодовањем. Врло могуће таква али баш мучна ситуација остане неки период.

Што се тиче спинова како Жељка играчи, или неки играчи, нису слушали, а и те спинове није пласирао Жељко, мада је Жељко пазио да заштити играче од злих језика, истичичући залагање и професионалан однос, већ други, почев од Остоје, не вјерујем да ту има истине. Не вјерујем ни да је изгубио ауторитет. Мада и то слушали је малчице растегљиво, једно је слушати, друго разумјети шта ти тренер прича а треће вјеровати тренеру.
А и Жељко је захтјеван тренер, зна знање, посвећен је али и захтјеван и ? је колико играчи могу одиграти што се тражи и важније, начин на који Жоц ттражи. Вјероватно је, заправо не вјероватно, извјесно је дошло код Жоца до замора материјала. тегобан је то посао, стресан, емотиувно исцрпљујући, истроши то човјека, некад дође и до ломова, људи су ломљива роба.

Што се тиче неких играча, Мајка и Осетковског, добро је што је Жељко то провукао. Ајзеја Мајк је одиграо завршницу прошле сезоне са великим залагањем, жаром, Жељко је "стара школа", наравно да се играч таквим приступом награди понудом новог уговора. Не знам гдје је запело, не вјериујем, да Партизан није могао задовољити Мајкове финансијске захтјеве, но пита се и играч, могуће је процијенио да је Бајерн за њега боља опција, могуће бјеше неких игара за које Жељко не зна, и менаџери знају муљати а богами и друге муљаре који се попут хијена примакну кад намиришу лову.
И код Осеттковског бјеше неких чудних ствари, крајем претходне сезоне кренули су спинови да би могао у Партизан као да је у питању Бем Адебајо лично. Добро није то ни први ни задњи пут, и новинари пишу по наруџби ако им менаџер капне коју кинту. Сада је Жељко појаснио да то није био његов избор, мада је Осетковски коректно одиграо у Партизану.. Шта се ту десило и како је играч мимо воље Жоца завршио у Партизану, није лако одгонетнути. У ен-би-еју то су уобичајене ствари, ГМ некад послуша шефа струке., често не, но у тиму у којем је тренер Жељко, то је мнезамисливо, али ето, десило се.

Шта је ту је. Било би добро и за клуб и за кошарку да се ова мучна ситуација гдје су навијачи узели на зуб играче, који то нису заслужили, превазиђе, но ? је да ли је то реално.

Није Жељка нико отјерао, Нити је то уопште могуће.
Резултати су били лоши, или нису били у складу са очекивањима, тим није изгlледао добро, Сам Жељко је, као моралан човјек ,а то је и нагласио, преузео одговорност за стање у којем се тим налази.
Пусти ти одговорност...кад ће врати оне силне Паре јер није испунио Очекивања?

Dobro je, nije ga niko oterao, samo su mu malo ne znamo kako odvodili i dovodili igrace, znaci sve je u redu, Vucic nije upetljan nikako, nema sanse, nasa kosarka mora biti cista od politike, samo je zagadjuju zlonamerni antisrbski komentatori, aj' sad okaci neki covin klip i citiraj Njegosa jos jednom jer sve je u redu, necemo politiku i zavere u sportu, a ovi politicari i db-ovci su skroz ok.

1764957486212.png

1764957570495.png

велико интересовање у "повјесничара" у Задру чека се реакција и Аве Карабатић

Dobro je, nije ga niko oterao, samo su mu malo ne znamo kako odvodili i dovodili igrace, znaci sve je u redu, Vucic nije upetljan nikako, nema sanse, nasa kosarka mora biti cista od politike, samo je zagadjuju zlonamerni antisrbski komentatori, aj' sad okaci neki covin klip i citiraj Njegosa jos jednom jer sve je u redu, necemo politiku i zavere u sportu, a ovi politicari i db-ovci su skroz ok.
Питање,али крајње озбиљно: Да ли је он стварно имао месечни лични Доходак од 215 хиљада Евра (као што се овде провлачи кроз једну Фотку Зарада),или није?

Питање,али крајње озбиљно: Да ли је он стварно имао месечни лични Доходак од 215 хиљада Евра (као што се овде провлачи кроз једну Фотку Зарада),или није?
kap u moru koliko dobija porodica terzić
a složićeš se da je terzić lice sa poternice...msm ko bi drugi i vodio skupljače sekundarnih sirovina, jel te?

Да ја Вас питам нешто. У свему сте против власти једног човека и то је ок, легитимно. Али, спорт је чист. То је већ патетично драги пантери ћокијеви.

Zamisli da si ti u top10 na svetu u svom poslu, kolika bi ti plata bila fer?

Nemam pojma o plati za bilo koga, znam samo da mnogi imaju papreno visoke plate posebno u odnosu na ono na sta smo navikli pre samo 5 da ne pricam 10 godina, kada je pre 4 godine bio spektakl sto je Panter dosao za nesto preko milion po sezoni. Sad sigurno imamo nekoliko takvih igraca, i trenera bar milion.

Zeljko zasluzuje da bude najplaceniji trener u Evropi samo kad se pojavi i kaze dobar dan, samo na osnovu CV-a. To da li ces ispuniti ocekivanja u sportu ne zavisi samo od tebe, a ono sto je do tebe se dobro zna i to se placa. Rizik u sportu sa rezultatima uvek postoji, a ono sto je kaznjivo se propisuje ugovorom.

dakle SVE STO SAM PISAO NEPUNE POSLEDNJE DVE GODINE - BIO SAM U PRAVU

sa tutubaniam nema napretka, pljuvao sam sterlinga brauna (koji je imao uzlet u ejdnom momentu, ali to ima i svaki prosecan igrac u toku kairjere a onda se oept zavukao pod tepih ) , tajriku dzonsu koj iej PRETPLACEN a koji je obican glupan od igraca.

dvejn vasington - igrac koji unistava timsku igru jer je sebican. citavu sezonu proslu ej bio NAJGORI IGRAC . zeljko ga je cekao da proirai davao mu priliku i kao anjgorem po ucinku
letos su ga isteralli iz nba, imao je onu utkamicu i sansu tokom leta priprema, kada je usro poslednaj tri slobodna bacanja za pobedu , nije ubacio ni jedno!

on je primer krave koja da kantu mleka pa prospe deset...

problem navijaca je sto ima OSTOJA PRODAVAO MAGLU PRED SVAKU SEZONU kako je cilj FAJNAL FOR i sto su ocekival ida sa zeljkom i igracima koji imaju dobre plate ipak budemo ensto u toj evro ligi.

ALI JA SAM BIO U PRAVU - SA TUTUBANIMA NEMA SELAMETA...

jedino resenje je ISTERATI sledece :

prvo trojku -tajrik dzons,braun, vasington

potom dzabari parkera.

a sejku miltonu reci , sinko ti si glup. nadareno glup. kada je kalates u igri mi protiv bajerna imamo plus 12, potom udjes ti i padnemo na plus dva
opet udje kalates i eto plus deset..., dakle pakuj prnje i nestani, ne umes ti da organizujes igru

a sto se bonge tice, on je dobar igrac, ali je on u ekipi sa sterlingom braunom, setimo se one tuce na ulici beograda...

zeljko je otisao ybog svlacionice a svlacionica pripada KAPITENU

mi nemamo kapitena no kapitenku

od sada on nije vanja marinkovic, no SANJA marinkovic

u njegovom gradu stranci mu oteraju najtrofejnijeg trenera... pa tri samarcine vaspitne da im ej opalio i da vidis... u tvom gradu sanja!

ako je poenta da im se moraju isplatiti ugovori do kraja (nadam se da je drugacije formulisano, ako niej kriv je ostoja) onda ih ukloniti iy ekipe na treningu im ne dati ni loptu vec samoda trce...a u ekipu nikako.ma ne zvati ih ni na treninge ...
sacekati rkajsezone i razjuriti ako ne vec odma...

Пусти ти одговорност...кад ће врати оне силне Паре јер није испунио Очекивања?
bitno da je terza ispunio ocekivanja - obezbedjena liga sampiona preko lige sklanjalice.

a to sto mu sinovi tuku pistoljem menadzere po gradu i sto je najveci krimos i lice sa poternice nikom nista...

sekto licemerna

Svako ko ne moze da podnese sto ga je Zoc tetosio i sto navijaci zvizde ne njemu, nego celom timu zbog Tajrika i jos ponekog kakatora, neka ide. I moze Bonga da ide iako je jako dobar, zato sto je zasluzio bolje od ovoga na sta smo mi spali.

Jbt, koga smo mi cekali godinu dana i nadali se da ce da proigra, ali dzaba kad u glavi niceg nema.
Дакле после Жоца терају се сада и играчи, и то од најбољег играча Партизана ове сезоне Вашингтона.Можда са јуниорима будемо играли остатак Евролиге укључујући утакмицу са црвеном бандом.

Дакле после Жоца терају се сада и играчи, и то од најбољег играча Партизана ове сезоне Вашингтона.Можда са јуниорима будемо играли остатак Евролиге укључујући утакмицу са црвеном бандом.
А ко их то тера осим вас самих којима звиждите током целог Меча?
А то што сте својим приступом отерали из Управе чак и једног Богдана Диклића,најбољег живог србског Глумца ИКАДА (а човек већ једном ногом у гробу),да му то приредите пред сусрет са Пајом,Чкаљом,душко-дугоушком(Николом Симићем)--то вам ни ја никад нећу опростим!

Poslednja izmena:
Čović o stanju u Partizanu: Ružno, poražavajuće, virusno... Da ne kažem – bolesno
”Željko je veliko trenersko ime i dosta je uradio za Partizan, verujte, uvek sam se zalagao da se izbegne kult ličnosti. To je jako opasno”

Deset dana posle odlaska Željka Obradovića iz Partizan Mozzart Beta, utisak je da prašina još nije počela da se sleže i da je cela situacija u klubu jako delikatna. Pojedini igrači su na udaru navijača, neki sami teraju inat i vode lični rat sa publikom, dok ni i u upravi nema mira posle odlaska nekoliko bitnih ljudi...

O stanju u klubu iz Humske govorio je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović. On je gostovao u Jutarnjem programu Prve televizije, a na pitanje o dešavanjima u Partizanu i naročito sa meča protiv Bajerna, rekao je da su slike poražavajuće.
”U košarci sam skoro 60 godina, to nisam ni video ni doživeo. Bilo mi je jako ružno i poražavajuće, delovalo je virusno, da ne kažem bolesno. Vi znate moje odnose sa Partizanom kao predsednik Zvezde. Ovo što se desilo... Do toga dođete kada kompromisi i marketing postanu sistem. To onda nije dobro i onda ste u ovoj situaciji. Nadam se da će Partizan iz ove situacije izaći”, rekao je Čović tokom gostovanju na TV Prva, a prenosi Telegraf, te nastavlja:
”Jako ružno. Na to su, videli ste kako, reagovali igrači. I Zvezda i Partizan imaju mnogo stranaca. Moj koncept je bio drugačiji, poštujem (ovo sada). Videli ste da su i stranci razumeli, svi oni su pod ogromnim pritiskom igrali utakmicu sa Bajernom i pobedili su, što je jako teško. Mi smo kod Partizana dobili navijače koji navijaju za Partizan i one koji navijaju za Željka Obradovića. To ne može da funkcioniše”.

Zatim je govorio i o Željku Obradoviću.
”Željko je veliko trenersko ime i dosta je uradio za Partizan, verujte, uvek sam se zalagao da se izbegne kult ličnosti. To je jako opasno. Sa pažnjom sam pratio kada krene podizanje igrača i trenera u nebesa. Što vas više podignu, prizemljenje će biti teže. Mislim da je Pešić dao vrlo interesantnu formulaciju. Ne osećam se prijatno kada treba da komentarišem Partizan zbog prošlih vremena, ali je važno da imamo stabilne klubove”.

Imao je šta jpš da doda...
”Znamo ko ga je doveo. Doveo ga je Aleksandar Vučić, da se ne lažemo. Time su podignute lestvice i Partizana i Zvezde. Željko je doneo iskusnu odluku. Po mom mišljenju, a imao sam prilike da radim sa njim. On ne može više da kontroliše ekipu. Zašto je došlo do toga. to oni treba da anliziraju. Zašto je došlo do razmimoilaženja sa upravom? To sada neka reše u okviru svog sistema. Ne bih voleo da se mešam niti da se naslađujem. Moram da vam kažem da su se mogi naslađivali kada je reprezentacija u Letoniji lošije prošla”.

Osvrnuo se Nebojša Čović i na skandalozna dešavanja u Sarajevu, tokom utakmice kvalifikacija za Mundobasket između Bosne i Hercegovine i Srbije.
”Posle utakmice, počevši od Aida Bebića, koji je predsednik Saveza, bilo je sasvim korektno ponašanje, izvinjavanje ljudi. Ja bih jako voleo da mi u Beogradu u junu mesecu, kada igramo sa Bosnom i Hercegovinom, ne idemo na varijantu vraćanja, nego da ponašanje nas i naše publike bude na pristojnom i normalnom nivou. Valjda ćemo u tome uspeti, da iskontrolišemo stvari”.

Njegov nekadašnji klub Crvenu zvezdu u ponedeljak čeka gostovanje Bosni u Sarajevu u ABA ligi.
”To je novi izazov. Zvezda u ponedeljak igra sa Bosnom. Crvena zvezda, pa još crveno, znate... Doživljaj je da je Zvezda najsrpskiji klub. Da ne kažem ono ’četnici’ i ‘partizani’, njihov doživljaj je da je Zvezda kao ‘četnici’. Nadam se da su ljudi u Sarajevu spremni da se neke stvari ne ponove, mada vi ne možete da sprečite vređanje”.

Na kraju, Čović ističe da bi želeo da srpski velikani imaju što bolji plasman u Evroligi.
"Voleo bih da oba naša kluba imaju što bolji plasman. Kad pogledate tabelu, posle 14 kola, prvi ima 10 pobeda, a od drugog do sedmog imate timove sa skorom 9-5. Posle toga imate Fener i Olimpijakos koji imaju utakmicu manje. Ne treba živeti ni u pozitivnoj ni negativnoj euforiji. Pozitivna je na sreću kod Zvezde, negativna na nesreću kod Partizana. Ovaj tempo i kalendar nisu humani. Ima 10 nedelja sa dve utakmice, odnosno po tri. To je jako visok stepen opterećenja. Zvezda je izgubila na domaćem terenu, drugi poraz. Imala je sreće da ima puno utakmica na domaćem terenu. Računam na Sašu Obradovića, koji je iskusan. Zvezda i Partizan nemaju finansijskih problema, dobili su dosta para. Hvala državi i predsedniku".

Jel citirao cuvenog crnogorskog pjesnika Njegosa i pomenuo duhovnike, zavalio se Vucicu? :mrgreen: Ne bih da otvaram spojler, dovoljno je vec zagadjeno.

Jbt, kriminalci u upravama, savezima, oni ce da pricaju i odlucuju o kosarci. Jezivo. Al' ne moze ni sport biti izdvojen od onoga sto se desava u drustvu. Osim mozda kod mezimice koju cuvaju u vakuumu pokusavajuci da je predstave kao cudo za Evropu.

Primetio bih zanimljiv fenomen, koliko smo poceli da licimo na covicevu FMP/Zvezdu sa ovim busagijama i zakulisnim pricama i radnjama. Ovo je upravo ono sto oni rade sami po sebi, sto su radili i prosle sezone i letos dok giros-majstor nije otisao. Nas problem kao kluba je sto mi zavisimo od toga da li ce nam harizmaticni trener (Vujosevic, Trinkijeri ili Obradovic) raditi sve i svja u klubu jer uprava (Danilovic, Ostoja) to naravno ne ume, osim sto se Ostoja igra biznismena i marketinga (tako je to kad uzgojis uspesnog biznismena preko politike i veza). Tako su se sad dovodili i odvodili igraci neznano kako (mislim, znamo ali kao da ne znamo), pripremalo se za sezonu vise marketinski, igraci ne mogu da lete komotno jer Ostoja vodi navijace, a para nema.

Onda ta prica pukne, i onda shvatis da nam je klub kao da ga vodi Covic - samo bez uspeha jer nema "dublji" pristup organizacijama, sudijama, itd.

Back