KK Partizan

Ko ga šiša, šta je on umislio, al biće promena, jasno je da ovako ne može više sa njime.

Ja sam inače izgleda pogrešno protumačio priču oko Šćepanovića, on je samo iz kurtoazije pričao o Božiću i to je sve.

Treba da navataju Drobnjaka i te ljude koji zaista rade nešto u košarci.

Некад и ми навијачи имамо погрешне идеје да је добро кад се у клуб ка функционери или тренери врате бивши играчи, који су нам били љубимци, да "помогну" клубу.
То што је неко био добар играч као Берић или добар капитен као Божић не значи да се они разумеју у вођење клуба или у вођење тима.
Зато Перо, немој више да помажеш као тренер, очито ниси за то. Купи сезонску карту и тако помози.
Исто се односи и на Берића.

Ne treba se nervirati, dobro je imati žestok i nagli pad. Mrcvarili smo se i zaduživali 3 sezone pod Duletom, da smo ovako pali u startu sad bi već bili na starim stazama. Partizan se neće ugasiti ove sezone, ali bi ga još 3 sezone "sportske priče" i navodnog rekonstruisanja bacili u bunar.

Brza propast ovog eksperimenta sa polovnim crncima, nemotivisanim povratnicima i gomilanjem kvaziperspektivnih je dar sa neba. Uskoro ćemo ponovo imati svoj KKP, pa makar i sa jednom KLS sezonom.

Situacija nije nimalo jednostavna, da se pre nekoliko kola doveo Džikić, on bi imao situaciju bez pritiska, niko ga ne bi krivio za eventualnu sredinu tabele i neke neuspehe, imao bi prostora za pokoji kiks koji bi bio očekivan u ovakvoj situaciji... A ovako, imamo težak raspored a na tabeli smo samo po ukupnoj koš-razlici ispred Igokee i Sutjeske, a u međusobnoj smo nagrabusili. Džikić (ili bilo ko drugi) mora da nas spase inače ćemo igrati srpsku ligu naredne sezone sa zaista anonimusima, i tu on nema šta da ostaje, to je daleko ispod njegovog nivoa.

A sa ispadanjem iz ABA lige se otvaraju nove perspektive i nova dna, a tu je najmanje ono sa igranjem "u betonu". Otvara se mogućnost da moljakamo Čovića, Đilasa, Tedeskija i Bokana za wild-card, da nam Grković (Nedić) sa kolegama iz vlasti (Čović) dobronamerno ponude "Partizan Leks" opciju, i slično.

PS: Inače moglo bi da bude veselo i sa Džiletom i njegovom jezičinom. :mrgreen: Trenutno nam mnogi navijači Zvezde žele sve dobro jer smo prejadni, al već vidim kako bi mogao da se i ovaj nađe na tapetu ako bi počeo da pravi pretnju u doglednom vremenu. Sinoć je učestvovao u nekom podcastu sa Edinom Avdićem, pitali su ga za koga navija i koga prati u EL, on kaže "Cedevitu, Efes, Fener... sve te naše". z:D

Poslednja izmena:
CX9Zvi6WcAAjv0g.jpg:large

Inače, navodno Toša i zateže ovo trenutno. To tvrdi lik koji se poznaje sa tom ekipom (Miloje, Džile - Novobeograđani), i nije nimalo obožavatelj Duleta pa da samo kopira to što je i Dule markirao Tošu kao problem u klubu.

Situacija nije nimalo jednostavna, da se pre nekoliko kola doveo Džikić, on bi imao situaciju bez pritiska, niko ga ne bi krivio za eventualnu sredinu tabele i neke neuspehe, imao bi prostora za pokoji kiks koji bi bio očekivan u ovakvoj situaciji... A ovako, imamo težak raspored a na tabeli smo samo po ukupnoj koš-razlici ispred Igokee i Sutjeske, a u međusobnoj smo nagrabusili. Džikić (ili bilo ko drugi) mora da nas spase inače ćemo igrati srpsku ligu naredne sezone sa zaista anonimusima, i tu on nema šta da ostaje, to je daleko ispod njegovog nivoa.

A sa ispadanjem iz ABA lige se otvaraju nove perspektive i nova dna, a tu je najmanje ono sa igranjem "u betonu". Otvara se mogućnost da moljakamo Čovića, Đilasa, Tedeskija i Bokana za wild-card, da nam Grković (Nedić) sa kolegama iz vlasti (Čović) dobronamerno ponude "Partizan Leks" opciju, i slično.

PS: Inače moglo bi da bude veselo i sa Džiletom i njegovom jezičinom. :mrgreen: Trenutno nam mnogi navijači Zvezde žele sve dobro jer smo prejadni, al već vidim kako bi mogao da se i ovaj nađe na tapetu ako bi počeo da pravi pretnju u doglednom vremenu. Sinoć je učestvovao u nekom podcastu sa Edinom Avdićem, pitali su ga za koga navija i koga prati u EL, on kaže "Cedevitu, Efes, Fener... sve te naše". z:D

I ja se plasim da ne potrosimo Dzileta jer mora da nas vadi iz blata. Plus ako je Todoric bas toliko protiv, a ocigledno jeste kad bi radije upropastio klub nego saradjivao sa njim, sta mislite kako ce izgledati kad budu morali da saradjuju.

Dajte nam trenera sa jezicinom! :konfete: Dosta mi je da ceo tim bude nekako ko Milutinovic, mlak i bled.

Misko4Raznatovic ‏@MiskoRaznatovic
Very busy day in Aba league for me. One new coach in Serbia, one pg released in Serbia, one sf signed in Bosnia, one c terminated in Croatia

Ko odlazi, Pera ili Dejo? z:D Naravno, Džikić je i njegov klijent. Ko je ovaj plejmejker iz Srbije a da je otpušten ne znam, koliko znam Mekel nije njegov klijenAt. Hrvatski centar je neki Cibonin prospekt koji odlazi, taj bi nam dobro legao u ovoj situaciji, al po svojoj prilici moraćemo da sačekamo trenera koji zna šta oće i šta da bira da bismo došli do nečega.

Aleksandar Džikić je novi trener KK Partizan NIS
Ovog popodneva, uprava crno-belih i dosadašnji trener Petar Božić, sporazumno su raskinuli saradnju.
Nakon jučerašnjeg meča u Nikšiću, KK Partizan NIS je doneo odluku o promeni trenera prvog tima. Umesto najtrofejnijeg kapitena u istoriji kluba sa kojim je sporazumno došlo do prekida saradnje, ekipu Partizana će u narednom periodu predvoditi Aleksandar Džikić.
Hvala Peri Božiću na trudu, ali došao je pravi čovek na našu klupu. Sad čekamo rekonstrukciju tima i (nadajmo se) uprave.

Srecan nam Dzile! :vatromet: Jeste da kasni par meseci, ali ajde.

Sad ozbiljno, ono sto mi se kod njega ne dopada je sto nije trener koji ce da timom za tipa 6 mesto da juri 1. I ne znam da je radio na razvoju nekih mladih za eventualnu zaradu kasnije. Ali definitivno trener kojeg zelim u Partizanu (jedini kojeg sam prizeljkivao mesto Duleta). Gledace se ponovo konferencije, kad nam je vec kvalitetna kosarka zabranjena. z:mrgreen:

Poslednja izmena:
CX-De43W8AEEHlT.jpg:large

Konačno trener. Još centar, i kompletirali smo tim. :deda:

I kako to biva, Petar Božić je kao jedna, da se tako izrazim, legenda manjeg ranga, potrošen da bi se maskirao odlazak Vujoševića. Mislim, svaka čast onom "mudonji" kojem je ta ideja pala na pamet.

Poslednja izmena:
Voleo bih da odgovori sta tacno pokusava da postigne, kada se vec ne predaje. Koji mu je cilj? Mozda njemu sjajno ide, a mi u stvari ne znamo. :zroll:

Можда је гледао табелу наопакоz;) Ту се добро држимо...
У сваком случају оде он,требао је и пре...овако ће остати упамћен (осим као ПераКапитен) и као ПераНетренер...
Што се тиче новог тренера јесте да има баш тежак посао,али ако ништа друго не може да достигне Перин број пораза.
Ја не очекујем превише.А морао би да избори "опстанак" да би доказао да јесте тренер за Партизан...
Наравно треба нам пар играча.Центри.
Што се тиче приватизације ја не бих никоме дао да буде већински власник Партизана.Не бих ни мени.Иако никада нисам имао динар користи од клуба
за разлику од свих ових који су играли...а волим тај клуб сигурно колико и они.

Poslednja izmena:
Džikić je trener sa desetak godina iskustva, s nekim boljim i s nekim lošijim rezultatima.
Po jeziku je sličan Duletu, mislim da mu je fitilj još kraći tako da očekujem da će se popičkarati s onim što imamo od uprave i otići za 15 dana.

Džikić je trener sa desetak godina iskustva, s nekim boljim i s nekim lošijim rezultatima.
Po jeziku je sličan Duletu, mislim da mu je fitilj još kraći tako da očekujem da će se popičkarati s onim što imamo od uprave i otići za 15 dana.

On dlake na jeziku nema. Ima da ispljune odmah sto mu je na pameti. Dule je skolovaniji, da ne kazem prefinjeniji u izrazavanju sa medijima iako zna i on dobro da oplete. Ovaj ima da ih napickara bez problema. Njegov problem je sto nije maksimalno posvecen kosarci. Da je fanatik kao Dule bilo fenomenalan trener.

Po onome što sam ja iz priča shvatio, nije da Džikić nije posvećen košarci, on o tome misli non-stop i zna sve. Ono što sam ja shvatio je da je previše lenj da bi uspeo, a nekako i njegova karijera govori u prilog tome. Znate da ima ljudi svukuda koji se zaista razumeju u ono što pričaju ali nisu radni fanatici i zato lete nisko. Nesumnjivo je da je Džikić kao trener ogroman iskorak u odnosu na Peru, trenera u pokušaju, a ko zna, možda mu njegov omiljeni klub bude pokretač za veći rad i konačno da se probije među zaista jake trenere. Videćemo, sad ima užasno težak zadatak da digne ovu potpuno pogubljenu ekipu.

I nemojte praviti bauka oko njegovog jezika, on i Vujošević dele neke stvari, ali Džikić je više nego ko će da odbrusi mangupski. Kad mu novinar nešto mlati, zašto niste zaustavili Katića, on će mu reći "ajd probaj ti", i slično. Ali to ne znači da će i on držati namenske konferencije poput Vujoševića. Pametan je, video je i na Vujoševiću da to ne ide, jer sila Boga ne moli, a kamoli njega. Eventualno ako bude neka konkretna situacija, baciće neku šeretsku žaoku i slično, malo će da ga ne vole i to je to.

Istina, svojeglav je i nezavisan kao i svaki normalan čovek sa svojim "ja", ali da se razumemo, nama su u upravi ljudi koji nisu baš dobri upravljači, mnogi su se švercovali na račun uspeha Vujoševića i njegovih ekipa i izigravali funkcionere velikog kluba, i ako imaju gram mozga, pustiće trenera koji svakako zna nešto da proba da radi svoj posao.

Ukoliko izborimo opstanak, Džile će preko leta raditi sa igračima i izrovariće te svoje koledž igrače ispod radara, uz malo para ćemo opet imati tim koji neće biti favorit, ali koji će moći da bude tvrd orah i da proba da puca na vrh ABA lige. A onda ćemo videti i Džikićeve domete.

To je neko moje viđenje ovako na prvu loptu, a mi prvo da spasemo šta se spasti može.

Back