KK Partizan

Kontam da nismo favoriti, panteri ce morati da istresu sve bukvalno da ostanu u sezoni. Nadam se da ce se to "sve" ticati samo sporta.

Mi se uzdamo da smo bolji kao tim, bolje funkcionisemo u poslednje vreme, igramo i neku odbranu za razliku od njih, ali da ne zaboravimo da svejedno imaju vise oruzja od nas. Da kazemo da smo na spoljnim pozicijama jednako opasni, mi cak i opasniji ako im ne igra Mekintajer, ali fascinantno mi je da ne umeju da materijalizuju centre - svih pet centara su im imali tokom sezone i brutalne partije i visok prag. Kod nas mozes ocekivati solidnu partijicu od dva centra i eventualno moze da se desi da Osetkovski zatrpa, ume da bude koristan ali nekad je bas i rupa.

No, ostavimo njima njihove probleme, mi da odigramo kao i dosad pametno i cvrsto do kraja, i verujem da mogu da popucaju u nekom momentu.

Па ако итакмица уђе у неки егал можемо да их решимо на крају.Са друге стране ако се поведе нешто више пљачка нам не гине, или прекид утакмице говна су то.

Sramotna ABA-liga, ove pantere samo sudije drze koliko-toliko u igri. Kakav kriterijum u drugoj cetvrtini, sramotno. Maestralna nasa partija u prvom poluvremenu, nadam se da ce izdrzati koncentrisano do kraja.

Dobro je, ostali su bez gaca u cetvrtoj tako da nije bilo zanimljivo. Pametna resenja sve do kraja, uprkos kasapljenju od presinga i nuznim izgubljenim loptama, najvise nas je mogao ukanaliti Bruno sa onom nesportskom u napadu ali srecom bili smo mirni, a panteri se vec predali.

Iznenadjenje za mene ovako koncentrisana partija, ocekivao sam povuci-potegni u najboljem slucaju. Ali tako je kad je neko izgradio tim, a neko drugi vodi skup indijanaca. Zato kapa dole Penjaroji. Igraci su takvi kakvi su, videli smo i veceras neke gluposti, ali on uspeva da izvuce najbolje i sve iskontrolise. Ako osvoji ABA, definitivno premasuje ocekivanja, premasio ih je i sad sa metlom za pantere koji su ipak nesto kvalitetniji tim na papiru.

Другим речима следи кукање над тужном судбином наше кошарке........
Невероватно како се распадну сваке године са епским улагањима у клуб, преко 20 играча имају без ФМП2, што значи да су што се спорта тиче нула, у лоповлуку су зато најбољи.
Драго ми је што смо диктаторовом клубу уништили сезону, тако да је освета слатка за терање Жоца и играча.

Laka pobeda
Kao što sam rekao ko dobije prvu, dobija i drugu.
Na moju žalost Penjaroja ( ili Ostoja ) je između Sterlinga i Vaša očigledno odabrao da ovaj prvi ostane i sl sezone a da Vaš ide iz kluba.
Nadam se da grešim ali..
Zvezda je očajna, jednu akciju nemaju..
Može se reći da smo im mi usrali sezonu i u EL i u ABA..
Ništa još nismo osvojili. I dalje na kraju sezone možemo da ostanemo na nula trofeja i lošom sezonom u EL
Protiv Dubaia će biti dobra košarka, jaki oni, jaki i mi.. dve ipak najbolje ekipe

Другим речима следи кукање над тужном судбином наше кошарке........
Невероватно како се распадну сваке године са епским улагањима у клуб, преко 20 играча имају без ФМП2, што значи да су што се спорта тиче нула, у лоповлуку су зато најбољи.
Драго ми је што смо диктаторовом клубу уништили сезону, тако да је освета слатка за терање Жоца и играча.

Placaju aktuelnog trenera celavog Obradovica koji ce sasvim sigurno popiti otkaz i bivseg Sveropulosa. To ne bi izdzali Lejkersi, ali sve je lako kada si mezimica caci sefa. Ako su sad ovakvi raspadnuti kakvi ce tek biti bez podrske mecene.

Na moju žalost Penjaroja ( ili Ostoja ) je između Sterlinga i Vaša očigledno odabrao da ovaj prvi ostane i sl sezone a da Vaš ide iz kluba.
Nadam se da grešim ali..
Naravno da gresis, to su panticevske price a on mnogo lupeta. Penjaroja nije sigurno dao te minute tako kako je dao misleci o tome ko ostaje sledece sezone, vec o tome ko mu vise treba za ovu utakmicu. Braun je cvrsci igrac i to je to. Uvek nesto izmlati, ali je isporucio tri najbitnije trojke da ostanemo na distanci. U finalu ce obojica imati svoje utakmice i minute onako kako im bude islo.

A za sledecu sezonu je prerano misliti, tek nas tu ceka zabava izmedju Penjaroje, Limara i zalizanog goveceta. Ja se samo nadam da ce trener dobiti bar jednu sezonu normalnog vodjenja ekipom mada ko zna, mozda se vec sada ne svidja Limarevom gazdi posle metle veceras.

Interesantno je da nas za nedelju dana ceka i turnir KLS. Nezgodacija je sto bi sad trebalo spremati ekipu za finale i Dubai (90%), i drugu skracenu ekipu za KLS. Ako bi se ugrozavalo finale ABA protiv ipak ozbiljnijeg Dubaija od raspalih pantera, ja bih spremao samo to, a u Nisu dati loptu Vasingtonu i nek igra ono svoje uz pomoc domaceg pomocnog osoblja.

Nik Kalates u ovom dvomecu postigao 1+5 poena. Subjektivni utisak da je imao 33 poena u ove dve utakmice. Razlika u indeksnim poenima je nekih 70, kao protiv Zlatibora da smo igrali. Vasington veceras plus/minus statistika brutalna, igrao 12min a sa njime na parketu +15 razlike, problem samo malo lako dve izgubljene lopte. Trener ga dobro iskoristio, bio je tu da pomogne petorci sa Kalatesom koja igra odbranu i ima manje poena u rukama. Kalatesov plus/minus veceras je +21 za samo 15min...

И у ове ситне сате док се диктатор бори са новим доказима његових непочинстава саопштеније мора други да пише:
Screenshot_2026-05-16-14-08-46-146_com.facebook.katana-edit.jpg

Mi pre recimo utorka/srede sledece nedelje bas ni ne mozemo igrati finale jer za vikend ima F4 KLS. Ne verujem da ce zadrdjati iko, ali bice problema sa treniranjem dva sastava za dva takmicenja. Naravno, sva je prilika da ce u finale Dubai, bilo bi bas veliko iznenadjenje da ne budu.

F4 u Nišu biće neobavezan izlet..

nek krenu u petak ujutru, svrate u 1 u Mehanu ili Mrak na ručak.. u 4 je utakmica sa FMP om koju gubimo lagano i nazad kući.. nek finale Čovićeve lige igraju Efempe i Efempe

.
Ладно бих, као прошле године пустио клинце са Вашингтоном, па нека се нација радује момцима како се боре и играју.

Човићу и Пешићу би се то допало.

.

Posto vidim da protiv Dubaija igramo 4. juna, imamo dovoljno vremena za sve. Da se igra u utorak, bio bih u fazonu nama je bolje da vec danas zavrsimo "takmicenje" u KLS. Ovako, nek' se kao i prosle sezone posibaju i odigraju takmicarski kako i dolikuje, ali da mi nekako cuvamo Kalatesa (rovit) i Karlika Dzonsa za finale, da ne bude opet neka povreda... Finale ABA, iako ni ono ne nosi neku pravu tezinu, svakako je regularnije od vucic-lige.

Back