KK Partizan

Lepo odigrano, zanimljivo je da su nam najbolji igrači u ABA ligi Frenk i Ponitka, a danas su se svi upisali. Tristan vrlo dekoncentrisan, Balša odigrao ko Rodman, Jare se mnogo muči sa šutem, ne uliva poverenje da će se popraviti, sve ostalo odradi kako treba ali šut mu je beznadežan.

Nikad nije ni bio suter, umeo je da ubacuje one ludacke trojke kad je beznadezno, u Trinkijevo vreme, ali to ne oslikava sposobnost suta nego samopouzdanje. I umeo je da nabada sa poludistance dosta dobro, ali i to je vezano za samopouzdanje. Tako da, sut ce mu doci sto vise bude igrao, i dobro, ali to se vrlo moguce nece desiti jer nema stabilnu minutazu i deli mesto sa jos nekolicinom igraca.

Ja bih najvise voleo da dobije akcije i mogucnosti za svoj prodor, gde je cesto umeo da ukuca.

Inace, pregovara se sa Zelimirom oko produzetka ugovora, ja se nadam da je to samo formalnost i da se to radi sada da se posalje poruka ovim pljuvacima, kao i panterima. A poruka je - nece on nidje. :mrgreen:

Bukvalno, mi mozemo da se pitamo da li je on trebao bolje, da li je mogao malo bolje po pitanju jos kojeg rezultata i trofeja, mozemo da iskritikujemo i da se zapitamo da li je na zalasku karijere, ali boljeg trenera mi nemamo. Da ne pominjem njegov rejting i cinjenicu da ne znam da li bismo bili pozvani u EL bez njega, pa verovatno da ne. Jedino da postoji strucnjak kao sto je bio Aca Nikolic, ili funkcioner kao sto je bio Kicanovic, pa da nadju nekog mladog trenera u kom ce prepoznati novu "ajkulu" i koji je gladan trofeja. Jedino je tako neko vizionarstvo bolji izbor od Zelimira, a jasno je da takvog vizionara nemamo. Najpre ce to postati sam Zelimir za nekih 10 godina. :mrgreen:

ABA liga nebitna ali lepo je što smo ubedljivo pobedili.. vidim Ponjitka bio dobar.. jbg njegov napadački potencijal nikada nije došao do izražaja.. znam da može da ubaci i po 20 al nešto ne štima.. verovatno pored Pantera, Doužera i Nanelija ne može da uzme dovoljno šuteva
ajde da osvojimo Kup u nedelju pa posle da probamo da uradimo čudo u Evroligi i uguramo se na osmo mesto

Screenshot_20240212_180652_Chrome.jpg

ABA liga nebitna ali lepo je što smo ubedljivo pobedili.. vidim Ponjitka bio dobar.. jbg njegov napadački potencijal nikada nije došao do izražaja.. znam da može da ubaci i po 20 al nešto ne štima.. verovatno pored Pantera, Doužera i Nanelija ne može da uzme dovoljno šuteva
ajde da osvojimo Kup u nedelju pa posle da probamo da uradimo čudo u Evroligi i uguramo se na osmo mesto
понитка блиста у пољској и екипама где је лидер и узима као што си рекао већи број шутева

овде је он споредан и у тој игри се теже прилагођава...

Prezivecemo nekako ovu Gajdobru i Dangubice, ali kako cemo Vojvodinu, ja ne znam.

Inace placam ceh odluci da se odreknem Arene, pa gledam pbp. Nadam se da ce biti bar za polufinale i finale nesto na jadnom servisu.

Гајдобра се показала добром екипом, баш добром. У питању је тим друге српске лиге (па ни ту нису водећи већ тек 5.) и више него добро су парирали евролигашу, заправо ни у једном сегменту осим шуту (Партизан 52%, Гајдобра 37%, што је и очекивано) нису били инфериорни, ни у игри у пољу ни у скоку, имали су чак више офензивних скокова што је баш несхватљиво за евролигаша.
Што нам казује да или је Партизан имао баш лош дан и потпуно ментално одсуство играча у утаклмици (а утисак није такав) или су тимови српске лиге, па и друге, пуно бољи него што постоји увјерење.

Zapravo nije nista od toga, nego timovi srpske lige imaju priliku da odigraju utakmicu zivota, bukvalno, i to su i uradili. Masa tih igraca nije imala niti ce vise imati priliku za takvom utakmicom. I srpski ABA-ligasi su ispali od timova srpske lige koji i nisu toliko daleko od njih samo na planu motivacije, cak stavise, Mega je rasturena.

Mozda se jedino moze reci da nije toliko mrtvilo medju srpskim klubovima kao sto je bilo prethodnih godina, pa se u Vojvodinu i Cacak i jos ponegde nesto i ulozi i trudi, ali to je to.

Партизан је задњих неколико година или имао у свом подмлатку или би довео најнадереније српске клинце у свом годишту, или макар у тој кадетској доби међу тројицом најнадаренијих у њиховом годишту. И заједничко свим тим перспективним српским клинцима и данас младим играчима, Лазар Стефановић, Лука Тарлач (год.2002), Михаило Петровић, Никола Радовановић (2003.), Илија Милијашевић (2004.), Огњен Станковић (2005.) и сада Саво Дрезгић (2006.), јесте да је Партизан једноставно дигао руке од њих. Данас лутају од немила до недрага, од Америке до српске лиге, уз помоћ тренера који нису дигли руке покушавају остати на добром путу. Мукотрпно то иде.
Наравно, у Партизану ће увијек правдати да то није потенцијал за Партизан, навијачи ће подржати да такви не требају Партизану, ваљда сви очекују неког новог Џопрдана, одмах и сад. Но младе играче ваља истрпити у том процесу формирања, сазревања, радити и радити на унапређењу игре, отклањати мане, најлакше је дићи руке и казати није то то.

Но није увијек то била оријентација Партизана који некад бјеше пијемонтом српске кошарке. Неки ДВ који јесте задњих година забраздио подобро у србофобији, својевремено је имао баш стрпљења, воље да ради са младим играчима, да их формира, унапређује њихову игру, епилог тог рада јесте не мали број српских репрезентативаца. Нису ни ти играчи као јуниори показивали превелики потенцијал, изузев Николе Пековића и Богдана Богдановића гдје се баш видио потенцијал, свим другим клинцима из Партизанове школе свих тих година су тадашњи "експерти" детектовали бројне мане, препоручивали да кошарка није спорт за њих, прије пар деценија ДВ је промовисао младу генерацију Партизанових клинаца, Коста Перовић, Лука Богдановић, Трипковић, Величковић, Тепић итд, памтим те играче у јуниорској доби, ништа нису били надаренији од оних које набројах задњих година, какве су тек њима тада налазили навијачи мане, нису били ни међу најперспективнијим у свом годишту (рецимо Новица није био ни члан националне селекције У-18, испред њега бејаху Тадија Драгићевић и Иван Мараш), но сви су се уз велики рад и њих и поменутог ДВ развили у врсне играче, нису наравно достигли ниво Богдана, али су постали репрезентативцима и српска кошарка је имала користи.

Тако бјеше некад, у међувремену свашта се издешавало, промјене, дошло се и до пара, промијенила се и оријентација, друга и нека нова времена.

i kad smo osvojili Evropu koliko je bilo naših igrača?
Đorđević, Danilović, Nakić, Koprivica, Rebrača, Stevanović, Dragutinović
možda Sale i SNS smrdlja Rebrača mada čini mi se i da je on rođen u Vojvodini negde

kad smo ušli na F4
Mekejleb, Kecman, Roberts, Veseli, Marić, Sinovec, Milošević, Rašić, Božić, Đekić, Vranješ..
da li ima neko iz naše škole? možda Kecman i Đekić mada nisam siguran

malo je igrača koji su krenuli u Partizanu

Nikad nije ni postojala Partizanova skola od petlica i kadeta, svako od mladjih je dosao u KKP da bude treniran od najboljih i igra za najbolji klub. Svako od tih igraca iz 92. godine ima bar jedan klub pre KKP (Djordjevic bio u klincima u Zvezdi i Radnickom, mada mu je KKP prvi seniorski klub, Danilovic u Bosni, Nakic u Ciboni, Rebraca u Novom Sadu,...) A sto se tice sanse mladima, to ovaj samo dodje na kosarku pa vrti jednu te istu pricu - o mladim talentima i o srbofobskim medijima, kao onaj na Zvezdinoj temi sto ima AI algoritam pa pici. :mrgreen:

Ja ne znam ko je vise trpljen i cekan ovde od Balse, Trife i Tristana, a jedini koji je u velikoj meri opravdao trpljenje (Madar) je zapalio zbog Zalizanog i 300k vise. Tako da ni ta prica ne pije vodu. Jedino sto se Zocu moze zameriti je sto nije gradio igru oko Tristana, ali decko je neozbiljan. Mladje generacije su neozbiljne, najbolji od njih traze najbrzi put preko Zalizanog u USA, i to je sva nasa slika i prilika.

Back