KK Partizan


Ima potpuno pogresnih situacija koje nisu (previse) sporne, a i ne volim to izdvajanje situacija samo na jednoj strani bez obzira na celokupni kriterijum - ovo je vise da ostane pribelezeno nekoliko situacija koje su kriminalne.

I posle ono cokijevo malo govance daje intervjue, svi se iscudjavaju kakav je kosarkas postao, a mali je zivi dokaz iz utakmice u utakmicu za ono sto pricam - on ne bi mogao na parket da kroci da mu nije tate. Sve sto on igra je sudijska protekcija. Bahacenje na parketu, duvanje u pistaljku kad ga samo pipnes, bacakanje i nesportski potezi. I onda dolaze objektivni grobari koji pricaju kako mi ne mozemo da sacuvamo Filipa, nismo ni zasluzili pobediti.

Odvratno.

Inace, sutra sudi, usudjujem se reci, elitna jedinica: Kvarcovani, Juras i Obercovic. Bez zezanja, ovo je prekid u najavi - upravo ono sto bi oni i zeleli.
 
Zamenu za Lendejla Partizan našao kod - Saleta Đorđevića?

Italijanski Virtus je ostvario veliki uspeh ovog proleća pod vođstvom selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, osvajanjem FIBA Lige šampiona.

Jedan od igrača koji je značajno doprineo tom uspehu jeste i srpski centar Dejan Kravić, potencijalni reprezentativac naše zemlje.

On bi ovog leta mogao da bude u centru pažnje i zbog, kako prenosi ''Mozzartsport'', želje Partizana da ga angažuje, dok u isto vreme Đorđević želi da ga zadrži u Virtusu, koji će se prema poslednjim informacijama, sledeće sezone takmičiti u Evrokupu.

Sećate se, Đorđević je još 2014. godine promovisao Kravića u reprezentativca Srbije, ali tada ovaj momak ipak nije uspeo da prođe poslednji ''filter'' za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Sada su obnovili saradnju, Kravić je opravdao očekivanja u Virtusu, gde je prošle sezone beležio prosečno 10.9 poena i 5.9 skokova po meču.

Partizan je ovog proleća ostao bez svog najboljeg igrača Džoka Lendejla koji karijeru najverovatnije nastavlja u Žalgirisu, tokom leta će biti neophodno pronaći pravu zamenu, Kravić bi mogao eventualno da odgovori zahtevima, ali je ipak za očekivati i nekog stranca na toj poziciji.

kravic

https://www.sportske.net/vest/kosar...izan-nasao-kod-saleta-djordjevica-379035.html
 
A ako pobedi Partizan, sta cemo onda ? ;)

Tako je bilo i u Kupu, jedva smo pobedili, uz ne preterano navlacenje sudijske trojke, ali uz preveliki respekt prema protivniku kome su se dozvoljavale razne sitnice, da postizu trojke posle kolceta (standardni repertoar Zeleznika poslednjih godina) - bolesnom propagandom Covica i prostom gluposcu panterodelija, tada je predstavljeno da smo mi njih pokrali, jer je Obercovic svirao onaj faul koji je bio nesportska iz aviona, i jer je Covic junior pao posle kontakta sa Renfroom.

To je slika i prilika bolesne atmosfere koja je kreirana, a jos kad sude dokazani kadrovi poput Obercovica, ciji je uspon ekvivalentan usponu FMP-Zvezde, i njegov kvarcovani pomocnik koji je izgubio svaki kredibilitet u Evropi... Taj dvojac je zasluzan za sudjenje koje je prethodnih godina dovodilo ionako usijanu atmosferu do tacke kljucanja, i zato je vrlo verovatno da ce sutra biti prekida.

Fascinantno da nas kroz sve meceve sa njima ove sezone pune Davidovac, Dobric i taj domaci kls nivo.
Nema tu nista fascinantno. Momci su solidni igraci, koriste prostor koji im se otvara, potcenjuju se, pazi se na bolje igrace od njih. Oni su vec igrali EL za razliku od nasih igraca, oni su nas ranijih godina pobedjivali i nemaju cega da se boje, svake sezone treniraju sa nekim od igraca iz evropskog vrha ili blizu njega koje im Coki dovodi za kikiriki (Rocesti, Antic, Feldin, Perperoglu, Reglend, itd). Nisu talenti nivoa Bogdanovica, Gudurica, Simanica, ali nisu nista gori po talentu od Marinkovica. Imaju limite, svakako, ali daleko su iznad KLS nivoa.
 
Jedino nisu morali da gleadaju usporeni snimak da bi svirali cistu nesportsku, ali kad je cokijev junosa u pitanju, mora. :whistling:

Faje je od starta izabran da kreira i to je bilo super. Odbrana odlicna. U napadu vola nisu mogli ubosti, ali ova ekipa ocigledno ne moze sve.

Ima bas puno posla u drugom poluvremenu, oni nas lako mogu stici.
 
Evo nam sudija, bez otvorene kradje, bacanja kada Panteri pogadjaju a nasi ne umeju, faulovi za Marinkovica i Nikolica da izadju iz igre... Ovo je profesionalni posao.

Svejedno, ogromne oscilacije za ovu ekipu, tako nece ici.

Razlika je premala, ali je momentum debelo presao na njihovu stranu.
 
Ma, to je jedan sut, i koji pokazuje dobar karakter. Ali ne moze se tako igrati... Mi necemo dobiti jos 2 na ovaj nacin, jako, jako tesko. Oni prosto imaju vise suvog kvaliteta cak i bez Reglanda i Perperoglua. Nesto je i kupljeno, ali nesto je i trenirano i ima i do samih igraca. Odzo pogadja dva slobodna lagano u poslednjoj minuti lagano, nasi centri mase skoro sve, a cak ni Pejdz nije vezao dva bacanja.

Jedino ako ova i ovakva pobeda ne preokrene malo sve, da vetar u ledja, e onda...

Svejedno, kao i u polufinalu ABA lige, moglo je lako da bude i 2:0 za nas da ne bi pljacke u prvoj. Sve mi je teze i teze poverovati da je moguce da se ona majstorica odigra onako iz cista mira.
 
Dobili bismo ovo lagana da nismo promasili 13 bacanja. Na to smo primili i 2 trojke preko ruke u nezgodnom trenutku, a promasili nekoliko zicera.
Ne kazem da je ovo veceras bilo dobro, daleko od toga, ali smo zasluzili.

Rade match winner sa negativnim indeksom i sutem za tri 1/7

Da spomenemo i Markusa koji nas je odrzao, najzasluzniji je sto smo preziveli. Meni se dopada i kako Jaramaz igra, izbacilu su ga iz utakmice onim flip-flop faulovima
 
Pejdz nazalost kasno Marko na Kosovo stize. Svi mogu da vide da decko zna kosarke i da je talenat, ali je slab i neprilagodjen evropskoj kosarci, ovo mu je ruki-sezona. Ali ukoliko je procena da ce napredovati (ove utakmice govore u prilog tome), zadrzati ga za obavezno.

Ma, skoro svi momci imaju neki kvalitet i nesto za sta vredi da ostanu, ali svi imaju i mane koje ih cine nekompletnim igracima, a nas tim nije izbalansiran uopste cele sezone. Mislim da je i do Trinkijerija i njegovog nacina vodjenja ekipe. Za ovaj tim je potreban jedan Vujosevic, sa strogo kontrolisanom kosarkom. Ne mogu igraci koji nisu suteri kao Beron ili KC Rivers da imaju odresene ruke da pucaju onoliko, prosto ne moze... A Trinkijeri to dozvoljava.

Kapa dole i Nikoli Jankovicu, za borbu.

Ja bih izbacio za sledecu sezonu obavezno Gagica, moguce i S. Jankovica, zbog glumpavosti, ali zali boze fizikalija koje su kao nacrtane... I naravno, Velickovicu zahvalnica, ja znam da on puno igra jer je u stanju da preokrene i povede ekipu, moze i da ubaci kad je bitno, ali mnogo se zrtvuje za to. Ekipa, ako je manje kvalitetna od svojih rivala (a naredne sezone ce biti bar dve skuplje i kvalitetnije od nase u ABA-ligi), onda mora da igra tacno kao sat.
 

Back
Top