KK Partizan

Otaljavamo Pastetu ruzno. :mrgreen:

U jednom trenutku 42-44, u sledecem 20 razlike.
Mada, koliko lose sutiramo, ne bih se iznenadio da kiksnemo na nekoj od ovih gostujucih.

Mali cupavi deluje kao da ima glavu za seniorsku kosarku, za razliku od Pecarskog.
Od ostalih zapazanja, Jankovic S. i Rade u bas dubokom kanalu, a neophodni su, jer nam vec fali previse igraca.
Renfro rovit, Bandza otpisan zbog povrede, Markus bez nosa...
Ne mozemo se za titulu boriti Pusicom :mrgreen:
 
Tanak je kao i vecina igraca koji dodju s koledza, nista novo, njihova jedina prednost je sto su uglavnom skolovani igraci... Pejdz i Lendejl su takvi, samo sto je Dzok pokazao i nesto vise muda i materijala za dalje, a Pusica je tu da se vidi ima li sta za dalje.
 
Pala i Mega, definitivno ulazimo u PO sa prvog mesta i tu nas čeka FMP1.

Inače, super je što se prednost domaćeg terena u finalu određuje na osnovu plasmana u nekoj sasvim drugoj ligi koja ama baš nikakve veze nema sa KLS, to je tako logično i tako ima smisla...
 
To je vec postojalo, a novo od ove sezone je da je FMP1 obezbedio prednost domaceg terena iz ABA-lige bez obzira na sve, npr. da su drugoplasirani u svojoj grupi (sto je nemoguce obzirom na to da su im utakmice sa "rivalom" u grupi namestene), a mi prvoplasirani, oni bi imali prednost domaceg terena.

Inace, ceka nas FMP2, valjda se razumemo. :mrgreen: A sto se utakmice tice, zalizanog prcija je najmanje relevantna od svih iole ozbiljnih ekipa za plej-of. Bolje da smo u grupi sa FMP2, ali oni moraju onamo, da odrade zvanicni trening sa prvim timom, a onda u polufinalu da prave incidente protiv nas, ako se ukaze mogucnost.
 
Zar nije i fmp nesto muljao i manjao sa nekim timom sto ima ime i prezime? Ivo Lola Ribar ili slicno.. :mrgreen:

Ovo protiv Mege je izgledalo bolje nego prethodnih par, ocigledno fali motivacije da se igraju utakmice po skolskim salama.
Sada smo overili prvo mesto i treba samo da paze da se ne povredi jos neko. Malo uvezbavati akcije, malo vise pustiti klince i pusice (kojim nisam odusevljen) da igraju, da vidimo na koga moze da se racuna.
 
Ima tu i nekih klubova iz NS koji su preimenovani u neki FMP, a neki su i gaseni. To vise niko ne zna koji je koji FMP, mozemo samo da se dogovorimo oko nomenklature, tj. kako cemo koji da zovemo. :whistling:
 
Valjda je hronologija sledeća:
Zvezda se gasi, FMP se preimenuje u Crvena zvezda Beograd, a Ivo Lola Ribar, takođe klub iz Železnika, preuzima ime FMP. Za koga oni navijaju to ni sveti bog više ne zna :mrgreen:
 
Ajd, dosta sprdnje, ispisacu, mislim da necu pogresiti.

Originalni FMP je nekad bio Ivo Lola Ribar (pre 90-ih), pa je dobio ime FMP, pa je nosio ime i Reflex kratko, I kada je Coki ugasio Zvezdu, taj klub je poneo ime Crvena zvezda Beograd (Diva, i sl). Na kraju je ugasen pod imenom Ivo Lola Ribar, a originalna Zvezda je navodno vracena sa sve promenjenim imenom (dodato ime sponzora u registrovano ime, sto ne mora). Verovatno je napravljena opet neka karakondzula koja moze da se radi samo u Srbiji, tipa nekom levom klubu pripisan registracioni broj Zvezde, ili neki slican falsifikat tako tipican za njih.

Ovaj danasnji "FMP" je nekadasnji Radnicki iz Novog Sada, koji je preseljen u Beograd pre 10-ak godina, pa je nazvan Radnicki FMP, pa samo FMP+dodato Beograd, da se razlikuje od originalnog FMP-a.

I sve to medju sobom razmenjuje trofeje osvajane na vidimo kakve nacine, plasmane, takmicenja, itd. Ukratko, kriminal. A mi ne mozemo da se dogovorimo kako nazvati rivale sa kojima nazalost moramo da igramo i delimo zajednicki "prostor", lige.
 
Koliko ne volim karijeriste. Ovo nije situacija kada je igarc neplacen, kao sto je bio Milutinov, nego jednostavno nece da igra jer mu se ide. Takoreci, priziva otkaz.
Cak nije ni situacija da su bili nefer prema njemu, pa hoce da pobegne. Da je otisao u Zvezdu npr, gledao bi sa tribina kao Ristic, koji je dosao sa slicnim pedigreom. Dosao, prelezao decje bolesti i vec na prvu loptu misli da je bolji od svih. Nek se tera!
 
Igrac kao igrac, jos i stranac, nebitno. Meni bode ponasanje uprave koja ne bi trebalo da pusta tek tako igrace (osim ako ugovorom nisu obavezani), ne zbog igraca ili sebe, nego pre svega zbog tima. To je na neki nacin busenje tima i trenera. Kao ono, nebitno takmicenje, odo' ja, moze mi se.

Osim toga, nije nerealna ni opcija da Dzok ode u NBA preko letnje lige, a onda ce dvostruko ili visestruko vece obestecenje uzeti Zalgiris, a Ostoja ce ispasti glup. :rumenko:
 
Realno Dzoku je Zalgiris vrhunac karijere. Druga stvar sto se u startu fulalo sa dovodjenjem ovakvih tipova gde je trebalo vremena da se drvo uoblici da lici na nesto i cim se u tom donekle uspelo doticnom se digla neka stvar i otkacio nas kao s nokta.
 
Putuj Lendejle. Iako je postigao neke vrlo važne koševe igrao je jako lošu odbranu, na granici skandala, konstantno su nas punili preko njega. Jednom smo baš ortak i ja brojali koliko koševa primamo preko njega, što direktno što indirektno, i rezultat je bio da se čovek zapita malo da li taj dečko uopšte treba da se bavi košarkom. Tako da mi neće nedostajati uopšte, ali mi se ne sviđa uopšte ovaj trend da igrači odlaze pre kraja sezone. Moralo se izbeći.

Zabrinjava egzodus klinaca. Šta se uopšte dogodilo pa nas napuštaju Pažin i Milijašević?
 
Taj Milijasevic je dobio ponudu Reala, koji skuplja najbolje mlade igrace u Evropi da probira. Tako da, rekao bih da je to normalno, ne moze se niko takmiciti sa time.

Inace, prica je da navodno uzimamo oko 250,000 obestecenja za Lendejla, sto vrlo lako moze biti patka u stilu Cokija i njegovih navodnih miliona za Kalenarija i Guduru, trening kompenzacije za Bobija, i slicno. Za Zalgiris vazi da placa samo minimalna obestecenja od 100 hiljada.

Tako da, Ostoja uci od najboljih. Prevaranata.
 
У Партизану знају колико је Лендејл испунио очекивања. У питању је играч којем је ово прва сезона у Европи, послије колеџа. Такође, он у млађми категоријама и није нешто обећавао, није био репрезентативац Аустралије у млађим узрастима, тек на 4.години у енсиејеју је напправио примјетан искорак, и у овој сезони у Партизану јесте напредовао. Е сад, који му је плафон и шта се може од њега очекивати, и да ли је то то што треба Партизану, на Тринкијерију је да да коначан суд.
Изгледа да није. Самим тим се може рећи да су добро прошли, добили су обештећење (које је по неким медијима 250.000 €, дјелује ми нереално, мислим да је мање) и остаје им простор из Џоковог уговора за наредну сезону да исте паре утроше на уговор неке аквизиције више по Андреином укусу.
Опет, чим га је Жалгирис ангажовао, значи да су у момку видјели нешто, они иначе баш пажљиво бирају странце, имају за ЕЛ солидан буџет (ове сезоне по сајту ЕЛ 10,7 мил.€, од којих 7,4 мил.€ за уговоре играча, сличан ће имати и наредне сезоне), и у правилу би погодили код избора странаца што говоре и њихови резултати.

Иначе, постоји заблуда око обештећења које дају НБА франшизе европским клубовима, ту се љубитељи спорта равнају са фудбалом гдје су друге релације.
У ен-би-еју је то баш ограничено, мислим да је тренутно максимално 750.000 $ и то баш за високе изборе на драфту који имају дефинисана богата обештећења. Ако се појави разлика од оног како је дефинисано обештећење у уговору играча са матичним клубом, а појави се увијек, играч (или агент) ту разлику плаћа из свог џепа, тј из новог уговора.
Својевремено, 2015-е за Хезоњу који бјеше 5.избор на драфту Орландо је на име обештећења Барси платио 500.000 $ колико тада бјеше максимум, а разлику до дефинисаног обештећења од 2 мил. $ (ПС; Марио бјеше уговором везан до 2019-е), Хезоња је платио од свог уговора.

И Лендејл ако би се наметнуо у љетној лиги и обезбједио НБА ангажман, би дефинисано обештећење Жалгирису (вјероватно слично оном које је плаћено Партизану), како уопште није биран на драфту, платио из износа свог уговора.
Што ће играчи радо учинити, јер права пара је у ен-би-еју и важно се домоћи ен-би-еја.
Па чак и ако вас не уврсте за ту сезону.
Рецимо Загорац ће ове сезоне по уговору добити од Мемфиса 1,38 мил.$ иако се као што знамо није уопште изборио да буде у саставу прошле сезоне, од Партизана тешко и 1/10 од те суме.
Zabrinjava egzodus klinaca. Šta se uopšte dogodilo pa nas napuštaju Pažin i Milijašević?
Да ли је тачна информација?
Ови клинци су наступили на финалним турнирима У-19 (http://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/roda-jls/roda-juniorska-ls-f8/) и У-15 (http://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u15-pioniri-2/).
Иначе, Партизан има наперспективније српске клинце (https://serbianprospects.com/rankings/#1525589056356-765034bf-338c) у годиштима 2002. (Лука Тарлаћ), 2003. (Никола Радовановић) и 2004. (поменути Илија Милијашевић ако остаје).
Видјећемо како ће се ови клинци развијати. Потенцијал је ту.
 
Jock: Hvala klubu i navijacima na svemu, bla bla bla

Zalgiris: Dobrodoslica Jock-u, dobrodosao u EL, ble bla bla

Ostoja: Jock je igrac Partizana, dobio je 7 dana slobodno :mrgreen:

Hmm, limar iz Cacka vs Najveci litvanski klub, kome sad verovati?
 
Evo kao da te cuo, sad citam na SK sajtu kako trklja o tome da cemo igrati naredne sezone vecinu utakmica u Areni.

Za Evrokup, sasvim OK, a za sve ostalo, nepotrebna megalomanija, tako tipicna za zvezdase. Ili naprednjake. Ali ako tako bude, nadam se da cemo i mi dobiti zahvaljujuci njegovom naprednjastvu povoljnije uslove za iznajmljivanje, kod cika-Grbe.
 

Back
Top