KK Crvena Zvezda

Dangubić je navodno bio kontaktiran još ranije, zajedno sa Jokićem, ali nema ništa od toga zasad. Jokić je moguć na kraju sezone, a Dangubić navodno nije uopšte moguć - Grobar je i ne želi da dolazi. A ne verujem ni da Zalizani sad želi da rasipa tim na pola sezone.

Jedino ako nije ova situacija promenila tok stvari.

Nadam se da je ovo pisanje o odlasku Šilba netačno. Setimo se samo Nelsona na početku sezone, očaj, a sad verovatno najbolji igrač.

Šilb je završio priču u Zvezdi. Ne putuje večeras u Rusiju a izgleda da će ga utrapiti Francuzima tako da finansijska šteta i neće biti velika. Koliko sam negde pročitao "usaglašeni su stavovi sa Šilbovim menazerom" šta god to značilo. Čovek je preplaćen i to debelo. Košta koliko Nelson i Dzenkins zajedno. Jeste dobar napadač ali sve drugo mu je upitno. Čak, ako je verovati statistikama Zvezda mnogo bolje igra kada on nije u igri...
S druge strane, apsolutno pogrešno vreme za ovako nešto. Trebalo ga je istrpeti do kraja godine a zatim videti šta dalje . Možda bi i ušao u formu, i "prilagodio" se ekipi. Ovako, jako,jako loše . Glavni krivac je Radonjić (za ovu situaciju) jer ga je on i doveo. Ako je istina da će doći A.Popović ili Čakarević.. qq i lele. Mislio sam da je taj Čakarević i prestao da igra košarku.

Šilb je završio priču u Zvezdi. Ne putuje večeras u Rusiju a izgleda da će ga utrapiti Francuzima tako da finansijska šteta i neće biti velika. Koliko sam negde pročitao "usaglašeni su stavovi sa Šilbovim menazerom" šta god to značilo. Čovek je preplaćen i to debelo. Košta koliko Nelson i Dzenkins zajedno. Jeste dobar napadač ali sve drugo mu je upitno. Čak, ako je verovati statistikama Zvezda mnogo bolje igra kada on nije u igri...
S druge strane, apsolutno pogrešno vreme za ovako nešto. Trebalo ga je istrpeti do kraja godine a zatim videti šta dalje . Možda bi i ušao u formu, i "prilagodio" se ekipi. Ovako, jako,jako loše . Glavni krivac je Radonjić (za ovu situaciju) jer ga je on i doveo. Ako je istina da će doći A.Popović ili Čakarević.. qq i lele. Mislio sam da je taj Čakarević i prestao da igra košarku.

Upravo to. I koji bre Popović i Čakarević? Je l' to preuzimamo politiku od fudbalskog kluba?

Upravo to. I koji bre Popović i Čakarević? Je l' to preuzimamo politiku od fudbalskog kluba?

Šilb po ugovoru ima garantovane dve godine plate. Uz to može da na kraju prve odluči hoće li otići ili ostati.
Šilb će dobiti otkaz, a koliko će to finansijski koštati Zvezdu zavisi od dogovora sa njim. Srećom pa je tu taj francuski klub(ako je tačno).
Reče mi maločad jedan čoek da je u igri i Strawberry. Mada je on više dvojka, koliko se sećam.

Šta ima da obavezno ide iz kluba, on je 95% svoje završio. Ni onaj Braun nije otišao sve do kraja sezone, ali ništa nije igrao nego bio van tima, pa se "pokajao", pa se vratio u tim, i opet ništa. Šteta je već učinjena ovim, sad samo da se molite da vam se neće odraziti na tim ovo cepkanje istog i "slanje poruka" igračima da su zamenljivi i pod lupom ćudljivog gazde zbog svojih plata.

Pa ne ide u Rusiju. Šta ćeš više...

A otkud znaš to?

- - - - - - - - - -

Šta ima da obavezno ide iz kluba, on je 95% svoje završio. Ni onaj Braun nije otišao sve do kraja sezone, ali ništa nije igrao nego bio van tima, pa se "pokajao", pa se vratio u tim, i opet ništa. Šteta je već učinjena ovim, sad samo da se molite da vam se neće odraziti na tim ovo cepkanje istog i "slanje poruka" igračima da su zamenljivi i pod lupom ćudljivog gazde zbog svojih plata.

Braun je bio treš igrač, realno.

Evo jedan zanimljiv komentar.

+: Šilb igra za gledanje najlepši basket u ABI, ima pouzdan šut sa solidnim procentom; odličan pregled igre i dobru improvizaciju napada, ali ne uvek i realizaciju zbog nerazumevanja (neuigranosti) saigrača; svojim prisustvom povećava samopuzdanje ostalih saigrača; sve ekipe ga udvajaju čime se oslobađa prostor za druge šutere.
-: Mnogo izgubljenih lopti, jer mu je dribling visok i nezaštićen; slaba odbrana, premalo skokova i osvojenih lopti.

NEMA GA NIGDE U STATISTICI ABE. Za njega su Šarić, Lešić i Dangubić, sa neuporedivo manjim ugovorima, nedostižni. Pošto je on profesionalac, i angažovan je za rezultate, a ne za predstave, jer tim igra za takmičenja a ne za revije, proizlazi da nije opravdao svoju platu. Statistika je najrealniji pokazatelj učinka, nije ovo zabavni šou program nego takmičenje za klupske trofeje.

Kolika je to krivica trenera? Ako je on glavni igrač, trebalo je da se grade akcije za njegov šut, da ne mora sam da izmišlja poene, i imao bi neuporedivo veći učinak, a na taj način bi i tim imao bolje rezultate.

Obzirom na cenu, nema rezona da ostane u timu. I sve druge ekipe iz ABE, EL i Eurokupa menjaju igrače na po dva tri meseca, pa ni CZ neće biti nikakav izuzetak.

SAMO ONI KOJI NIKADA PARE NISU STVARNO ZARAĐIVALI MOGU DA SE NJIMA RAZBACUJU.
(srbEUin, 13. januar 2014 21:19)

Sve je ovo OK, samo , možda, nije pravo vreme za davanje otkaza igraču. Ionako ćemo mu isplatiti sve pare za prvu sezonu.

Evo jedan zanimljiv komentar.

+: Šilb igra za gledanje najlepši basket u ABI, ima pouzdan šut sa solidnim procentom; odličan pregled igre i dobru improvizaciju napada, ali ne uvek i realizaciju zbog nerazumevanja (neuigranosti) saigrača; svojim prisustvom povećava samopuzdanje ostalih saigrača; sve ekipe ga udvajaju čime se oslobađa prostor za druge šutere.
-: Mnogo izgubljenih lopti, jer mu je dribling visok i nezaštićen; slaba odbrana, premalo skokova i osvojenih lopti.

NEMA GA NIGDE U STATISTICI ABE. Za njega su Šarić, Lešić i Dangubić, sa neuporedivo manjim ugovorima, nedostižni. Pošto je on profesionalac, i angažovan je za rezultate, a ne za predstave, jer tim igra za takmičenja a ne za revije, proizlazi da nije opravdao svoju platu. Statistika je najrealniji pokazatelj učinka, nije ovo zabavni šou program nego takmičenje za klupske trofeje.

Kolika je to krivica trenera? Ako je on glavni igrač, trebalo je da se grade akcije za njegov šut, da ne mora sam da izmišlja poene, i imao bi neuporedivo veći učinak, a na taj način bi i tim imao bolje rezultate.

Obzirom na cenu, nema rezona da ostane u timu. I sve druge ekipe iz ABE, EL i Eurokupa menjaju igrače na po dva tri meseca, pa ni CZ neće biti nikakav izuzetak.

SAMO ONI KOJI NIKADA PARE NISU STVARNO ZARAĐIVALI MOGU DA SE NJIMA RAZBACUJU.
(srbEUin, 13. januar 2014 21:19)

Sve je ovo OK, samo , možda, nije pravo vreme za davanje otkaza igraču. Ionako ćemo mu isplatiti sve pare za prvu sezonu.

Njegova statistika uopšte nije loša. I naravno da nije vreme za davanje otkaza, totalno seljački potez. E sad, provlači se i priča kako se ovo namerno radi jer je on doveden radi TOP16 faze i kako sad nema para za njegovu platu pošto nismo prošli grupu. A ako je to tačno, ja pitam zašto je na početku sezone išla priča kako naš cilj nije TOP16, već sticanje iskustva u evroligi?

Malo boljih vesti za vas:
Ђорђе Матић ‏@DjordjeMatic 54m
Marko Cakarevic rejected offer from Italy and decided to stay in Metalac Valjevo until the end of the season

Čakarević je stvarno preslab, nije loš igrač ali jednostavno nije igrao ozbiljnu košarku 2 godine i ima problema sa povredama.

Što se onog komentara tiče, čovek je primetio da mnogi timovi menjaju igrače na po 2-3 meseca, i to jeste normalno. Ono što nije normalno je da se neko potpiše na 2+1 za dobre pare - kao nosilac igre, a onda otpusti posle pola sezone... to već ne znam ko radi. Oni koji se menjaju stalno su dopune, zamene za povređene, neka iznuđena rešenja i krpljenja, a ne igrači koji su projektovani da budu glavni. Da je on Radonjićeva greška, on bi prvi trebao da leti jer je teško promašio, al čisto sumnjam u te priče da ga je on dovodio i da ga on otpušta.

Himki, Uniks i Nanter su teško pobedivi, ostali ne mogu da se računaju kao favoriti protiv Zvezde. S obzirom da se protiv svakog igraju po 2 utakmice sa zbirnim skorom do finala, jurišanje na EC nije nerealno ako se dovede jedno ozbiljno pojačanje.

Nanter je oslabljen za Traorea, i ne bi bio favorit u odnosu na vas. Jaki su kući, umeju gadno da iznenade, ali to je sve. U krug favorita možda može Banvit, zato što su jaki kao tim iako ovako ne zvuče opasno. Oprali su u Turskoj redom Efes, Galatu i Fener, mislim i da su prvi na tabeli.
Ono što je Muad zaboravio je Valensija, koja igra sjajno - favorit u svakom slučaju.
Uglavnom, EC je takmičenje u kom je vrlo sporan motiv kod većine ekipa. To je rezervno takmičenje. Ono što može biti podstrek za pojedine timove je što može obezbediti EL ako se osvoji, pa verujem da će Valensija, Himki i Uniks jurišati svim silama na trofej.

Ja samo kazem da mi uopste nismo neki favoriti za osvajanje tog EC. Mozda jesmo medju boljim ekipama u tom takmicenju ali favoriti sigurno nismo.

I mislim da taj koji to prica,ili nema veze sa vezom ili ne misli dobro klubu.

Back