Kiss se oprašta od turneje uživo, biće prvi američki bend koji će postati virtuelni sa digitalnim avatarima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
62.892
(AP) — Kiss su u subotu uveče zatvorili poslednji nastup svoje oproštajne turneje „The End of the Road“ u čuvenom njujorškom Medison Skver Gardenu.

Ali kao što posvećeni fanovi sigurno znaju - nikada nisu želeli da odustanu. Ne baš.

Tokom njihovog bisa, trenutna postava benda — osnivači Pol Stenli i Džin Simons, kao i gitarista Tomi Tajer i bubnjar Erik Singer — napustila je binu da bi otkrila svoje digitalne avatare. Nakon transformacije, virtuelni poljubac je pokrenut u predstavu „Bog ti dao rokenrol“.

Najsavremenija tehnologija je korišćena da se izazove novo poglavlje rok benda: posle 50 godina Kiss-a, bend je sada zainteresovan za neku vrstu digitalne besmrtnosti.

1701625098893.png
 
Avatare je kreirala kompanija za specijalne efekte Džordža Lukasa, Industrial Light & Magic, u partnerstvu sa Pophouse Entertainment Group, čiji je suosnivač Bjorn Ulvaeus iz grupe ABBA.

Dve kompanije su se nedavno udružile za emisiju „ABBA Voyage” u Londonu, u kojoj su fanovi mogli da prisustvuju kompletnom koncertu švedskog benda – u izvođenju njihovih digitalnih avatara.
 
Per Sundin, izvršni direktor Pophouse Entertainment-a, kaže da ova nova tehnologija omogućava Kiss-u da nastavi svoje nasleđe za „večnost“. Kaže da bend nije bio na sceni tokom virtuelnog nastupa jer je „to ključna stvar“ tehnologije koja traži budućnost. „Kiss bi mogao imati koncert u tri grada u istoj noći na tri različita kontinenta. To je ono što biste mogli da uradite sa ovim."

Da bi kreirali svoje digitalne avatare, koji su prikazani kao neka vrsta superherojske verzije benda, Kiss je nastupio u odelima za snimanje pokreta.
 
Eksperimentisanje sa ovom vrstom tehnologije postalo je sve češće u određenim delovima muzičke industrije. U oktobru K-pop zvezda Mark Tuan udružio se sa Soul Machines kako bi kreirao autonomno automatizovanog „digitalnog blizanca“ pod nazivom „Digital Mark“.

Na taj način, Tuan je postao prva slavna ličnost koja je svoju sličnost priložila OpenAI-ovoj GPT integraciji, tehnologiji veštačke inteligencije koja omogućava fanovima da se upuste u razgovore jedan na jedan sa Tuanovim avatarom.
 

Back
Top