Kirbi: Srbija nije bila neutralna u Prvom i u Drugom svetskom ratu

Preterujes. Samo u smederevskoj eksploziji ih je poginulo bar toliko (hajde da to ne računamo kao gubitke u direktnim borbama). Uzmimo Sremski front, oslobađanje Beograda itd..

Pominju se razne cifre ali minimum oko koga se svi slažu je oko 10 000. Neki idu i do cifre od 80 000. Na više mesta sam našao procene da je poginulo oko 30 000 Nemaca.

Па ајде наброј ми пар битака са да се тако изразим космополитских фронтова Западне Европе која су биле жешће од Неретве и Сутјеске, не рачунајући војевање Црвене Армије.

Onda to i tako "kazi".
operacija neptune ili d-day je bila jako velika bitka.

Preterujes. Samo u smederevskoj eksploziji ih je poginulo bar toliko (hajde da to ne računamo kao gubitke u direktnim borbama). Uzmimo Sremski front, oslobađanje Beograda itd..

Немам времена сад провјеравати. Јако мало Њемаца је погинуло за вријеме Априлског рата. Далеко више у Грчкој на примјер.

Ne znam jel bilo epidemije za ovih 55 000, tu spadaju ranjeni i bolesni.

34 000 je presudio metak, e sad da li je neki iskrvario ako su mu ovi domaci pri pusenju kite i odgrizli istu, to ne znam. :)

На крају рата, велик број теже рањени је сигурно подлегао ранама.

Batice, ...ne racunaju se Svabe sto su ih crvenoarmejci skenjali, ......
broji samo Svabe stradale od crvenih srpskih ustasa, ....neces se nabrojati ni preko100!!!

Да, током цијелог рата, већина у задњој години у повлачењу. Дакле ни издалека оно што је он рекао о "највећим биткама поред Ист. фронта".

Naravno tokom celog rata, nije bitno u kojoj godini, zna se ko ih je trebio a ko im ga je pusio na tim prostorima.
Smesno je porediti i sa zapadnim a kamoli istocnim frontom.

Ne znam jel bilo epidemije za ovih 55 000, tu spadaju ranjeni i bolesni.

34 000 je presudio metak, e sad da li je neki iskrvario ako su mu ovi domaci pri pusenju kite i odgrizli istu, to ne znam. :)

Batice, ...ne racunaju se Svabe sto su ih crvenoarmejci skenjali, ......
broji samo Svabe stradale od crvenih srpskih ustasa, ....neces se nabrojati ni preko100!!!

Izgleda da si nesto mnogu spermutova pri kitopusenju crvenocrnim ustasama!!!

:mrgreen:

Још један безвезни мит.
Такозвана "југославија" је капитулирала 17. априла а већ 23. априла је почело повлачење моторизовани и панцер дивизија из такозване "југославије".

Izvini nisam se dobro izrazio.
ja pricam o perijodo "od avgusta-oktobra". kada je finalni napad na "moskvu" trebao da pocinje.
U tom periodu su srbi kao prva nacija u evropi oslobili velike teretorije od nacista (Uzicka Republika). Hitler je zbog toga mora da salje divizije na balkan koje je trebao na istocnom frontu.

Znamo samo da su se bradonje i ustase zajedno povlacile, onako za rucice i put Argentine, Australije, itd.

Ако "знадемо", ђе су се то "заједно повлачили"? Имали тачна локација?

- - - - - - - - - -

Ne lupaj gluposti kako bi umanjio rezultate NOB.
Nije se sam ranio i podlego ranama, ko je ranjen i iskrvario, to je rezultat borbe a utvrdili smo ko se borio protiv nemaca.

Не умањујем никакве резултате НОБ-а. Већина Њемаца је страдала на крају рата, у повлачењу, и тад су Њемци имали велике губитке посвуда.

Побркала је лончиће и Недићева Србија, којој је ова све по много чему слична; по чврстој решености да се испуњавају сви задатци постављени од стране Берлина и његове тајне службе BND-а, наравно уз све разлике које је донео проток времена. Пре свега, разлика је у томе што је у данашњој Србији инсталиран савез Берлина и Москве. Но, гестаповске методе, прилагођене постмодерном добу су ту, од забрана радио и тв емисија до прогањања младих комуниста (на пример провладина секта "Двери" по задатку добијеним од 'Алековог' режима утужила је студенску организацију Маркс21), а на делу је експлоатација природних, привредних и људских ресурса Србије, са најавама да ће (између осталог) ЕПС бити продат (читај: ПРЕДАТ, јер је ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ОД НЕПРОЦЕЊИВЕ ВАЖНОСТИ ЗА СРБИЈУ!!) велико-немачко - руском конзорцијуму, док је амбасадор САД Кирби изјавио да Србија не треба то да ради: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/4...ji-nije-u-interesu-da-Rusi-kupe-EPS/komentari

Ma jok treba da predaju EPS amerikancima kao što je to Đinđić uradio sa Sartidom. Kakvi mladi komunisti kakve p*ičke materine KOMUNIZAM JE PROPAO a sada će uskoro i kapitalizam i treba naći neku zlatnu sredinu u vidu socijal-demokratije a ne vraćati se u prošlost na stare propale projekte i ostale gluposti.

Ne lupaj gluposti kako bi umanjio rezultate NOB.
Nije se sam ranio i podlego ranama, ko je ranjen i iskrvario, to je rezultat borbe a utvrdili smo ko se borio protiv nemaca.

Svi rezultati tog NOB-a su bili vidljivi u ratovima devedestih kada su ustaše i balije vaskrsle i ponovo uradile ono što su uradile u drugom svetskom ratu ukratko rezultati NOB-a su kerov k*urac.

Glupost. Zbog jugoslovenskog "pokreta" hitler je poceo napad na sowjetski savez 5-6 nedelja kasnije.

Cak ako je to tacno u sta se moze sumljati jer i Napoleon je tek napao Rusiju u Junu jer je sve pre toga smatrao nemogucnom onda je razlog za to gubljenje rata Italije od Grcke a ne Jugoslavija.

Jugoslavija je bila usput.

Ustajala je uvek protiv zla, hvala Bogu! Ali mislim da je ovog puta pobrkala lončiće.

НИЈЕ...СРБИЈА ПОБРКАЛА ЛОНЧИЋЕ
------------------------------------------------------------

ВОЂЕ СУ ПОБРКАЛЕ... НЕПРИЈАТЕЉЕ СА ПРИЈАТЕЉИМА

ВОЂЕ СУ ПОБРКАЛЕ... ЛАЖ СА ИСТИНОМ

ВОЂЕ СУ ПОБРКАЛЕ... ИЗДАЈУ СА СЛУЖЕЊЕМ НАРОДУ

Slažem se da je oba puta Srbija ustala protiv zla.

Prvi put je izgubila trećinu stanovništva i umalo fizički nije bila uništena, a spašena je zahvaljujući ponajviše Rusiji.

Drugi put je takođe platila previsoku cenu, završila ideološki podeljena, sa nasleđem koje će je 50 godina kasnije baciti na kolena i unazaditi decenijama.

Hvala gospodinu Kirbiju, ali ovaj put bi ipak statirali u kukuruzu, ako je moguće.

Back