Kinezi u Kumrovcu grade spomen-park posvećen Titu

Kinezi u Kumrovcu grade spomen-park posvećen Titu
Hrvatska vlada je objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mestu nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi Džongja nekretnine, za 14,09 miliona kuna, piše hrvatski "Poslovni dnevnik".
https://www.021.rs/story/Info/Regio...Kumrovcu-grade-spomen-park-posvecen-Titu.html
tito.jpg


Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.

Vlasnica kineske firme je preduzetnica Đijang Ju, a namera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.

Kada je preduzetnica u aprilu obišla Hrvatsko zagorje, zaključila je da Kumrovec ima velik potencijal za turizam. Takođe je kazala kako joj je želja da u ovo malo zagorsko mesto privuče goste ne samo iz Kine, već i ceog sveta.

"Treći sam put ovde i ovaj projekt vrlo mi je važan. Verujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim podstaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je tada preduzetnica Ju.

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.

Kupac će, osim kupoprodajne cene, snositi i trošak procene tržišne vrednosti i trošak izrade energetskog sertifikata.

Ovako to rade pametni ljudi.Tito je još uvek poznato ime u svetu.Hrvatska će itekako imati koristi od kineskih ali i drugih turista.Ja sam odavno ovde napisao da u regiji i dalje imamo više koristi od Tita koji nije živ već skoro 40 godina od svih sadašnjih političara.A da je pameti imali bi još više koristi.Kuću cveća i dalje posećuje dosta turista iz regije ali i iz sveta.
Sere... sa na Titu
 

Back
Top