Кинези ће ускоро држати трећину светског тржишта аутомобила

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.939
677z381_auto-industrija-kina-vozila-epa-efe-FREDDY-CHAN.jpg

Сваки трећи аутомобил производиће се у Кини (ЕПА ЕФЕ - Ф.Ч.)

Кинески произвођачи аутомобила освојиће трећину светске продаје возила до 2030. године, саопштила је консултантска компанија „Алик партнерс“.
Кинези ће тако повећати удео на тржишту са 21 одсто, колико сада имају, а предвиђања су да ће продати девет милиона возила изван Кине 2030. године.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...ro-drzati-trecinu-svetskog-trzista-automobila
 
Они скраћују време за развој нових модела на две године. То ће приморати традиционалне произвођаче аутомобила да драстично преуреде начин на који дизајнирају и конструишу возила, саопштила је консултантска фирма, а преноси Форбс.

„Не може се забрљати“, рекао је Марк Вејкфилд, глобални ко-лидер компаније за аутомобилску и индустријску праксу, на брифингу за медије. „Није ствар у томе да се иста ствар ради брже“.

Кинески брендови имају предност у трошковима од 35 одсто и имају флексибилност. У Европи и другим регионима могу да снизе цене. Имају ниже трошкове рада и високу интеграцију „од сировина, преко добављача компоненти до финалне монтаже и продаје другим произвођачима аутомобила“, наводи „Алик партнерс“.
 
„Кинески брендови дају предност карактеристикама које купци заиста могу искусити, као што су дизајн и технологија у кабини. Немилосрдно су фокусирани на одржавање предности у погледу трошкова чак и када граде фабрике у иностранству. Изградили су значајну предност у новој технологији електричних и хибридних возила, рекао је Андрев Бергбаум, други ко-лидер аутомобилске и индустријске праксе.

„Произвођачи аутомобила који намеравају да наставе да раде у складу са принципима уобичајеног пословања доживеће грубо буђења – они ће застарити“, рекао је Бергбаум.

Продаја у Кини ће се повећати са процењених 26,7 милиона возила ове године на више од 32 милиона у 2030, саопштила је консултантска фирма. Око 70 одсто кинеске продаје су кинески брендови.

„Кинеско тржиште расте више од осталих тржишта заједно“, рекао је Вејкфилд.
 

Back
Top