Kineski teorijski fizičari "otkrili tačan datum" sudnjeg dana?!

Qurajber

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.257
Sunce će biti uništeno 28 minuta prije kraja vremena,
a 16 minuta prije konačnog spuštanja zavjesa, Zemlja će eksplodirati.....
:lol:

Raspored sudnjeg dana predviđa što će se desiti našem svemiru ukoliko ga tajanstvena "tamna energija" razdere na komadiće. Fizičari smatraju da spomenuta tamna energija čini oko 70 posto svemira te su istražili ideju "Veliki razdor" u kojem energija uništava čitavi svemir.
Dva mjeseca prije sudnjeg dana, Zemlja će biti otrgnuta od Sunca, a pet dana prije toga Mjesec će biti otrgnut od Zemlje. Sunce će biti uništeno 28 minuta prije kraja vremena, a 16 minuta prije konačnog spuštanja zavjesa, Zemlja će eksplodirati.

thumb.php


Ovo poprilično sumorno predviđanje rad je kineskih teorijskih fizičara koji su istraživali moguću ideju "tamne energije", teorijske tajanstvene energije za koje se smatra kako se nalazi svugdje u svemiru.
Akademici su tako razradili jednu našu moguću budućnost, scenarij sudnjeg dana kojeg je napisala tamna energija. Oni tvrde kako će teorija Velikog razdora, u kojoj tamna energija uništava sve na svome putu, dovesti do potpunog rastrgavanja Mliječne staze 32,9 miliona godina prije kraja svemira. Dobra vijest u svemu tome je da čak i u najgorem mogućem scenariju imamo 16,7 milijardi godina da se sa svima i svime oprostimo.
Vjeruje se kako tamna energija čini oko 70 posto sadašnjeg sadržaja svemira i daje nam jedno objašnjenje kako bi galaksije mogle završiti. U teoriji Velikog razdora, ako omjer pritiska i gustine tamne energije padne ispod -1, rast će do beskonačnosti u konačnom periodu vremena, a budući da odbija težinu, radi se o prilično lošoj vijesti za svemir.
Vodeći kineski naučnici sastali su se kako bi razmotrili najgori mogući scenarij teorije Velikog razdora.

- Željeli smo od trenutno dostupnih podataka zaključiti koji bi bio najgori mogući scenarij za svemir i ne izgleda dobro, ali dobra vijest je što će se sve dogoditi za 16,7 milijardi godina - poručili su kineski naučnici.
 

Back
Top