evo proverenog recepta , iz nekog starog "Politikinog" dodatka.
2 mlada luka, 3 jaja,
kasicica (5 ml) soli, 4 kasike ulja,
50 gr kuvane (presovane) sunke, 50 grama račića (skampi - repovi iz konzerve), 100 gr graska (ponekad grasak zaobidjem!) 4 solje kuvanog pirinca (evo recepta za "kinesko" kuvanje: isperes 350 gr pirinca dugog zrna u hladnoj vodi da se ispere skrobni prah, sipas u provrelu vodu, sacekas da ponovo provri, proklopis posudu i lagano kuvas 20 minuta. Ja vodu posolim a pirinac posle isperem hladnom vodim da bude rastresit, mada u ovom receptu to ne pise), i 1, 5 kasika sosa od soje (ja sipam vise, volim !)
Jaja razbiti u dublju ciniju. Iseckari sitno mladi luk, i polovinu dodati u jaja, posoliti malo i lafano ulupati. Iseckati cunku na sitne kocke velicine zrna graska.
Ugrejati u voku ili tiganju 1 kasiku ulja, ubaciti jaja i mesati dok se kajgana ne isprzi. Prebaciti kajganu u ugrejan plitak tanjir i izmrviti je viljuskom. Vok obrisati krpom, (kuhinjskim papirom, salvetom, ovlas - ja tako radim)
Ugrejati 1 kasiku ulja u voku, ubaciti sunku, racice, grasak (iz konzerve) posoliti malo i prziti uz mesanje na jakoj vatri 1 minut. Izvaditi sve kasikom na poseban tanjir.
Ugrejati 2 kasike ulja u voku, dodati ostatak mladog luka i kuvani pirinac. Mesati tako da se zdrna pirinca razdvoje, dodati sos od soje, izmesati, a potom dodati jaja, sunku, racice i grasak,. Smanjiti vatru, mesati dok se ne bude dobro izmesano i odmah sluziti.