Kineski predsjednik vojsci: Pripremite se za rat!

dragon x

Buduća legenda
Poruka
48.137
Nakon što je Obama poručio da SAD ostaje 'pacifička sila', Peking je uzvratio najavom pomorskih vježbi


Kineska mornarica mora nastaviti s modernizacijom i biti spremna za rat kako bi mogla braniti nacionalnu sigurnost Kine - rekao je u utorak kineski predsjednik Hu Jintao, prenosi BBC .

Hu je mornaricu pozvao na provođenje intenzivnih priprema za borbu i ubrzanu modernizaciju kako bi Kina zajamčila nacionalnu sigurnost i svjetski mir.

- Naše djelovanje moramo usmjeriti na nacionalnu obranu i jačanje vojnih kapaciteta - stoji u pisanoj izjavi kineskog predsjednika Hua objavljenoj na vladinoj internetskoj stranici.


Hu je izjavu dao na sastanku Središnjeg vojnog povjerenstva na čijem je čelu, i u prisustvu Xija Jinpinga, svog vjerojatnog nasljednika i sadašnjeg zamjenika u povjerenstvu i vlasti.

Kineska Narodnooslobodilačka vojska, najveća vojna sila na svijetu, i dalje se većinom sastoji od kopnene vojske, ali mornarica dobiva na sve većoj važnosti u skladu sa sve snažnijim pomorskim ambicijama Kine. Nedavno je njihova mornarica nabavila prvi nosač zrakoplova.

Kina se nalazi u teritorijalnim razmiricama s nekoliko država u Južnom kineskom moru . Također, sve su veće tenzije i između Kine i SAD-a, države sa sve većim prisustvom u regiji.

Kinezi odavna svojataju Južno kinesko more, dok Vijetnam, Filipini, Malezija i Bruneji također potražuju dijelove teritorija u tom moru, te optužuju Peking za povećanu agresivnost.

Nakon što je američki predsjednik Barack Obama poručio da SAD ostaje u tom području kao pacifička sila, službeni Peking uzvratio je najavom pomorskih vježbi u Pacifiku u studenom.


http://www.jutarnji.hr/kineski-pred...ucio-mornarici--pripremite-se-za-rat-/992084/
 
kupis-kineskog-igraca.jpg


Ja sam čuo da kineska roba ništa ne valja...
gaće se pocepaju posle jednog nošenja,
papuče za od predsoblja do dnevne sobe
čarape ne skidaj ako misliš da budu u komadu

ko zna kakve su im puške i ti ratni brodovi?
 

Back
Top