KINESKI JEZIK U SRPSKIM ŠKOLAMA

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
KINESKI JEZIK U SRPSKIM ŠKOLAMA

BEOGRAD - Kina i Srbija će intenzivirati saradnju, izjavili su juče ministri spoljnih poslova dve zemlje Jang Điječi i Vuk Jeremić. Oni su najavili i eksperimentalni projekat učenja kineskog jezika u srpskim školama kao izbornog predmeta.

Kineski diplomata otkrio je da je "veliki navijač" srpskih tenisera i teniserki, a dvojica ministara najavila su i posetu predsednika Kine Hu Đintaoa našoj zemlji. Điječi se juče sreo i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

I šta sad?

Predsednik nas je lagao na mitingu na Trgu republike 2004. kada nam je obećao da nećemo morati da učimo kineski već samo engleski jer smo mi Evropljani?

Nadam se da ovi potezi nisu samo politička mimikrija i jeftino podilaženje Kini već početak procesa suštinskog razumevanja establišmenta gde je srpska poslovna šansa.

Izborni predmet, ne nametnuti.
Ovo je super, jer jedini način koji postoji danas da se uči Kineski jeste preko papreno skupih privatnih škola za strane jezike.
Što više jezika, to bolje.
Ovim se podstiče i oplemenjivanje ionako poluobrazovanog sveta u Srbiji, a povećaće se i zaposlenost neznatno.
Ne vidim ijednu negativnu stavku ovoga.

To samo, šovinisti, kao ti, mogu da pozivaju na linč svaki put kad pokuša da se pomeša sa srpskim nešto što nije srpsko. Neko bi i da se obrazuje, znaš. Čemu tolika zatucanost?

I šta sad?

Predsednik nas je lagao na mitingu na Trgu republike 2004. kada nam je obećao da nećemo morati da učimo kineski već samo engleski jer smo mi Evropljani?

Nadam se da ovi potezi nisu samo politička mimikrija i jeftino podilaženje Kini već početak procesa suštinskog razumevanja establišmenta gde je srpska poslovna šansa.
Ma učit ćete vi uz ruski,kineski i korejski.Korejski će vam trebati zbog vaših prijatelja iz sjeverne koreje.:per::p

A oće li na tim časovima malodobno pućanstvo morat jesti kineske specijalitete...zarad budućnosti EU/CH integracija??? :bljak:
Dried_dog2-1.jpg

Uf, pa da su nas barem lagali samo po pitanju toga, pa jos i da progledam kroz ovo. :) Salu na stranu, ja podrzavam ucenje kineskog, zasto da ne? Kineski italijanski, spanski, sta god..Koliko jezika znas, toliko vredis. Uz znanje stranog jezika i obrazovanje, svakome su otvorena vrata za svet. :)

Nemoj nista da brines - ako ovo bude specijalitet kod nas, bice i kod vas. Nemate nikakav zid koji ce da zadrzi Kineze.

Ja sam u Srbiji i pravo da ti kažem pun mi kur*c kojekakvog belosvetskog šljama koji se ovde navukao. Smetaju nam Šiptari (mnogo se kote, smrde, ne znaju da izgovore slovo L, prljavi su...) onda uvezemo Kineze koji su to sve isto ali na kub X[SUP]3[/SUP]. Na kraju se ovi naši "demokratski" dupeuvlakači odluče da pored svega uvedu i njihov nemušti neartikulisani jezik i pismo od 10.000 znakova u škole. Samo je to još falilo našoj deci pa da postanu kompletni debili. A ko će da predaje taj lajavi jezik? Pa kineskinje...naravno. Pa ćemo da dosadašnje pijačarke zaposlimo kao učiteljice. :rtfm:
U nedemokretskom režimu nismo morali da učimo šiptarski u školama.
Glasam da se uvede albanski jezik u škole a kineze da najurimo (ipak su šipci manje zlo) :evil:

Ja sam u Srbiji i pravo da ti kažem pun mi kur*c kojekakvog belosvetskog šljama koji se ovde navukao. Smetaju nam Šiptari (mnogo se kote, smrde, ne znaju da izgovore slovo L, prljavi su...) onda uvezemo Kineze koji su to sve isto ali na kub X[SUP]3[/SUP]. Na kraju se ovi naši "demokratski" dupeuvlakači odluče da pored svega uvedu i njihov nemušti neartikulisani jezik i pismo od 10.000 znakova u škole. Samo je to još falilo našoj deci pa da postanu kompletni debili. A ko će da predaje taj lajavi jezik? Pa kineskinje...naravno. Pa ćemo da dosadašnje pijačarke zaposlimo kao učiteljice. :rtfm:
Glasam da se uvede albanski jezik u škole a kineze da najurimo (ipak su šipci manje zlo) :evil:

Decko, jezik ce biti izborni, znaci ovako, niko nece terati nikog da uci kineski. Ako mu odgovara, tj ako misli da ce mu kineski pomoci u zivotu onda ce uciti.

A sta ti smetaju drugi narodi? Bojis se konkurencije?
Cak i po sadasnjem popisu, manjine su 30% stanovnika Srbije.

Kineze je dovukao Milosevic, probaj u SPS da pitas sta to rade. DS je samo nasledio zateceno stanje... i mora da bude dobar sa Kinom da bi oni nama ucinili neke druge stvari.

Decko, jezik ce biti izborni, znaci ovako, niko nece terati nikog da uci kineski. Ako mu odgovara, tj ako misli da ce mu kineski pomoci u zivotu onda ce uciti.

Znas sta sam cuo, od nekoga iz Subotice? Kinezi ne da su naucili srpski, nego govore i madjarski.

A sad da pitam, a sto smo mi tolike lencuge da biramo da li cemo uopste da ucimo, a kinezi su naucili srpski i madjarski, koji nemaju veze ni sa njima a ni medjusobno...

Не би им била у кожи .Брате замисли мораш да знаш кинески али добро боље и кинески од енглеског.
Са обзиром да је Кина водећа сила нормално је да ће нам требати кинески

Back