Kina uvela sankcije Pentagonu: američka industrija ostaje bez kritičnih minerala

Aмериканци су ратовали у сред Европе, а ти се понашаш расистички, јер мислиш да је нормално ратовати и бомбардовати све што је ван Европе.

Naravno da nije normalno ali svet od nastanka funkcioniše po principu imperija i kolonija. Nisam to ja smislio.

Значи нашао си још два разлога, видиш како није проблем у русофилији. Иначе Бугари су русофили, па им ништа није фалило да их приме у ЕУ.

Bugari su odlučili da se okrenu zapadu i primljeni su u kolektiv. Isto tako su odlučili i Ukrajinci ali im je Putin poslao bombe u znak odmazde. Nema to nikakve veze sa ugroženošću, samo sa povređenom sujetom i da se pošalje primer Belorusiji šta ih čeka ako budu isto razmišljali. Putin je znao da ako bi prećutao "odlazak" Ukrajine, sledeća bi bila Belorusija. I odlučio je da odvede milion ljudi u smrt kako bi iskazao svoju poentu neslaganja.

Час говориш да није у руском блоку, час да је делимично, ти си погубљен као Македонци, како ти кажеш.

Pa nije u ruskom bloku, pisao sam ti cirka 5 puta. Ajde idamo polako. Pogledaj granice, koliko se graniče sa zapadom a koliko sa Rusijom i Belorusijom? Odokativno da kažemo da je pola-pola. Znači po geografskom položaju su između, nisu deo ni istočnog ni zapadnog bloka. Zatim, ako gledamo po kriterijumu volje naroda, tu bi primetio da su većinski propazadni. Znači ako bi morali da lupimo, recimo da su 70% prozapadni a 30% proruski. Ali evo, da kažemo i da je 50-50, opet ti to ne daje pravo da ih svojataš. Jednostavno pita se i druga sila. Ne možeš da bacaš bombe. Ne znam šta ti tu nije jasno?

Па сам си рекао да је било битно ко је кооперативнији.

Naravno da je bitno. Milošević je vodio antizapadnu politiku, logično je da zapad neće stati na našu stranu. Ne znam po kojoj logici neko tvrdi da je trebalo. Stali su na stranu koja je bila kooperativnija, plus je imala 90% svog naroda na teritoriji. Mi fakat možemo da se osećamo kao gubitnici, ali to je sve bila volja Miloševića. Antizapadna politika je imala svoju cenu.

Није битно шта он каже, него шта кажу Бошњаци, а они сматрају да је српски народ геноцидан. Зашто ? Како би сутра могли да створе етничку чисту исламску Босну и да укину Херцеговину.

Koga briga šta kažu Bošnjaci. Presuda je javna i zvanična i tamo piše da Srbija nema nikakve veze sa tim.

Како није руски блок, када си пар реченица раније написао да је делимично руски блок.

Nalazi se između, shvati kako hoćeš. Samo ne možeš da prisvajaš i ponašaš se kao da nema druge strane. Jbg, ima, i toj drugoj strani se ne sviđa što bacaš bombe, jer oni nisu bacali bombe na tebe.

Naravno da nije normalno ali svet od nastanka funkcioniše po principu imperija i kolonija. Nisam to ja smislio.

Bugari su odlučili da se okrenu zapadu i primljeni su u kolektiv. Isto tako su odlučili i Ukrajinci ali im je Putin poslao bombe u znak odmazde. Nema to nikakve veze sa ugroženošću, samo sa povređenom sujetom i da se pošalje primer Belorusiji šta ih čeka ako budu isto razmišljali. Putin je znao da ako bi prećutao "odlazak" Ukrajine, sledeća bi bila Belorusija. I odlučio je da odvede milion ljudi u smrt kako bi iskazao svoju poentu neslaganja.

Pa nije u ruskom bloku, pisao sam ti cirka 5 puta. Ajde idamo polako. Pogledaj granice, koliko se graniče sa zapadom a koliko sa Rusijom i Belorusijom? Odokativno da kažemo da je pola-pola. Znači po geografskom položaju su između, nisu deo ni istočnog ni zapadnog bloka. Zatim, ako gledamo po kriterijumu volje naroda, tu bi primetio da su većinski propazadni. Znači ako bi morali da lupimo, recimo da su 70% prozapadni a 30% proruski. Ali evo, da kažemo i da je 50-50, opet ti to ne daje pravo da ih svojataš. Jednostavno pita se i druga sila. Ne možeš da bacaš bombe. Ne znam šta ti tu nije jasno?
Па зашто Русија не би такође била мало империја и то у свом блоку.

Како год, Русија има тамо своју мањину и имају тај изговор, други изговор је ширење НАТО, трећи да је то њихов блок, четврти да се они нису мешали у амерички блок, када су они нас бомбардовали итд.
Не разумем зашто ти тупиш о некој правди, када ми Европљани имамо само штету од тог рата, а лакше нам је да лупамо чврге слабијем и да слабијег натерамо на договор, него јачег, посебно када нам економија зависи од тог јачег, а то је Русија.

Чак и да је делимично у руском блоку, они делимично бацају бомбе на тај руски део. Американци су далеко гори империјалисти од Руса, па ћутиш.
Ми не можемо Путину ништа, али можемо украјинском кепецу да тражимо одштету, јер неко мора сносити одговорност, обично је то слабији, јер се упустио у игру која му не треба.

Naravno da je bitno. Milošević je vodio antizapadnu politiku, logično je da zapad neće stati na našu stranu. Ne znam po kojoj logici neko tvrdi da je trebalo. Stali su na stranu koja je bila kooperativnija, plus je imala 90% svog naroda na teritoriji. Mi fakat možemo da se osećamo kao gubitnici, ali to je sve bila volja Miloševića. Antizapadna politika je imala svoju cenu.
Тачно тако, али сада видимо исту ситуацију са Украјином и њихова антируска политика има своју цену, отишао Крим, а ускоро ће и званично отићи исток, односно још 4 области.
Да је јеврејски кепец имао мало памети могао је да купује време, јер је овај други кремаљски кепец и онако стар ... и онда да полако се боре за своје интересе, а не да преломе преко колена. Па то није чак ни балкански, то је баш хазардерски ментални склоп, види се да су то све исти луди Руси и да Украјинци не постоје.

Zato što se zemlja na koju su se nameračili graniči sa drugim blokom koji ne želi nasilničko ponašanje na svojim granicama.

Како год, Русија има тамо своју мањину и имају тај изговор, други изговор је ширење НАТО, трећи да је то њихов блок, четврти да се они нису мешали у амерички блок, када су они нас бомбардовали итд.

To bi sve imalo smisla da nije u Evropi, jbg.

Не разумем зашто ти тупиш о некој правди, када ми Европљани имамо само штету од тог рата, а лакше нам је да лупамо чврге слабијем и да слабијег натерамо на договор, него јачег, посебно када нам економија зависи од тог јачег, а то је Русија.

Zapad se Rusiji saginjati neće, bez obzira na ekonomske posledice.

Чак и да је делимично у руском блоку, они делимично бацају бомбе на тај руски део. Американци су далеко гори империјалисти од Руса, па ћутиш.
Ми не можемо Путину ништа, али можемо украјинском кепецу да тражимо одштету, јер неко мора сносити одговорност, обично је то слабији, јер се упустио у игру која му не треба.

Nije se on upustio svojom voljom nego zapad koji je odlučio da ga podrži.

Тачно тако, али сада видимо исту ситуацију са Украјином и њихова антируска политика има своју цену, отишао Крим, а ускоро ће и званично отићи исток, односно још 4 области.
Да је јеврејски кепец имао мало памети могао је да купује време, јер је овај други кремаљски кепец и онако стар ... и онда да полако се боре за своје интересе, а не да преломе преко колена. Па то није чак ни балкански, то је баш хазардерски ментални склоп, види се да су то све исти луди Руси и да Украјинци не постоје.

Slažem se da je mogao da bude malo strpljiviji i pažljiviji u zaokretu, ali donekle i razumem. Kolonizovan narod često kad oseti slobodu, nema baš toliko obzira na manire. Svakako ispalo je kako je ispalo, sad više nema nazad. Ja sam ovde više puta predlagao najbolje rešenje, a to je podela. Rusima njihove teritorije, ostatak u NATO i to je to, svako na svoju stranu.

Moraćeš da se pomiriš da je Kursk zauvek Ukrajina.

Jači tlači, a jači od vas Azijata je Vladimir Vladimirovič Zelenski

Moraćeš da se pomiriš da je Kursk zauvek Ukrajina.

Jači tlači, a jači od vas Azijata je Vladimir Vladimirovič Zelenski
Прво, какве везе ја имам са тим, ја сам Србин. Ви бајденовци који заговарате ратну опцију морате да се договорите, да ли ћете ви лично да финансирате источни фронт, да вам одузмемо сву имовину и пошаљемо Зеленском, да радите у логору па да тај профит шаљемо у Кијев или да вас продајемо као свиње Зеленском. Или сте лицемери, кукавице и тастатура ратници, па ћемо се договорити да оно што остане од Украјине, један део узмемо као одштету што смо сви трпели економске последице те ратне авантуре.

Колимо мораш бити глуп па помислити да су Украјинци способни да заузму град од скоро пола милиона људи ? Мора да си много глуп, када мислиш да су они заузели Курск или си ужасно незамисливо глуп ако си тек помислио да су узели курску област.
Украјинци су ушли у курску област, око 10 до 20км и заузели једно село звано Суџа и десетак засеока около, а онда су до новембра изгубили 40% те територије, значи да су ушли свега 5-10км у ту руску област.

Руси су такође слаби и само ови наши малоумници овде се ложе на Путина, а мене би била срамота да једна таква сила не може да помогне ни дипломатски Србији, а у Украјини не може да ослободи ни 20% те државе.

Zato što se zemlja na koju su se nameračili graniči sa drugim blokom koji ne želi nasilničko ponašanje na svojim granicama.

To bi sve imalo smisla da nije u Evropi, jbg.

Zapad se Rusiji saginjati neće, bez obzira na ekonomske posledice.

Nije se on upustio svojom voljom nego zapad koji je odlučio da ga podrži.

Slažem se da je mogao da bude malo strpljiviji i pažljiviji u zaokretu, ali donekle i razumem. Kolonizovan narod često kad oseti slobodu, nema baš toliko obzira na manire. Svakako ispalo je kako je ispalo, sad više nema nazad. Ja sam ovde više puta predlagao najbolje rešenje, a to je podela. Rusima njihove teritorije, ostatak u NATO i to je to, svako na svoju stranu.
Па и раније су се блокови граничили. Шта би ти хтео неку тампон зону.

Па питање је колико је то Европа, ево ми смо у сред Европе, па ти први сматраш да нисмо Европа.

Сувише емотивно то доживљаваш, као да си Украјинац. Довољно је да размишљаш као Трамп, Фицо, Орбан, дакле гледај свој национални интерес.

Запад није јединствен по том питању.

Кажем ти све то исти менталитет народа и ти си попут њих, превише склони емоцијама, а делују хладно на први поглед.
Само што си ти паметан, ти их подржаваш речима, попут сваког тастатура ратника.
Мени је евро на првом месту и свако ко ми угрожава капитал је мој непријатељ, а из моје перспективе Путин је обезбеђивао јефтине ресурсе и стабилност мом евру, а сада због украјинског патуљка имам инфлацију и тај миш ми једе евро.
Требало је толико година да ме запад научи да су евро и економија на првом месту, а сад преко ноћи то више не важи, него нека солидарност са неким малим русима да се плаћа ... е па неће моћи.

Довољно је да размишљаш као Трамп, Фицо, Орбан, дакле гледај свој национални интерес.

Запад није јединствен по том питању.

Upravo je poenta da budu jedinstveni. Ako svako bude gledao svoj interes, svi propadaju. Zato i kažem da je totalno glupo to što rade sva trojica. Mada je razumljivo da u kolektivu od 30 lidera uvek bude njih par problematičnih i nedoraslih situaciji.

Мени је евро на првом месту и свако ко ми угрожава капитал је мој непријатељ, а из моје перспективе Путин је обезбеђивао јефтине ресурсе и стабилност мом евру, а сада због украјинског патуљка имам инфлацију и тај миш ми једе евро.
Требало је толико година да ме запад научи да су евро и економија на првом месту, а сад преко ноћи то више не важи, него нека солидарност са неким малим русима да се плаћа ... е па неће моћи.

Biznis je svakako važan, ali ne sa nasilnicima. Kao što rekoh, kad Putin bude odlučio da se ponaša civilizovano, onda može da se posluje. Ovako jbg, ništa od toga. Postoje stvari koje su važnije od biznisa, a to je da čuvaš svoj integritet.

Upravo je poenta da budu jedinstveni. Ako svako bude gledao svoj interes, svi propadaju. Zato i kažem da je totalno glupo to što rade sva trojica. Mada je razumljivo da u kolektivu od 30 lidera uvek bude njih par problematičnih i nedoraslih situaciji.

Biznis je svakako važan, ali ne sa nasilnicima. Kao što rekoh, kad Putin bude odlučio da se ponaša civilizovano, onda može da se posluje. Ovako jbg, ništa od toga. Postoje stvari koje su važnije od biznisa, a to je da čuvaš svoj integritet.
Како је бизнис важан, када је Бајден успео да натера ЕУ да пуца у своју ногу.
Нека љубитељи Путина финансирају Русију, а љубитељи Зеленског финансирају Украјину, а нас већину оставите на миру да се држимо економије и финансија.
Међутим, мањина екстремиста у коју спадаш и ти, нити желите да финансирате тај рат из свог џепа, нити желите да идете на источни фронт.
Желите свима да наметнете ратну политику, глобалну економску кризу, инфлацију која дивља и да гушите слободно тржиште.

Нека љубитељи Путина финансирају Русију, а љубитељи Зеленског финансирају Украјину, а нас већину оставите на миру да се држимо економије и финансија.
Међутим, мањина екстремиста у коју спадаш и ти, нити желите да финансирате тај рат из свог џепа, нити желите да идете на источни фронт.
Желите свима да наметнете ратну политику, глобалну економску кризу, инфлацију која дивља и да гушите слободно тржиште.
Imaš li teškoća da se i dalje predstavljaš kao Ljuti Švaba, a pritom voliš boršč i latke

Kao što sam ti već pisao, biznis će da se nastavi kad Rusija bude odlučila da se ne ponaša agresivno.

Zamisli situaciju ti imaš komšiju koji bije ženu, plus ti uzima deo dvorišta i onda ti kažeš "nema veze, idemo na roštilj". Kapiraš koliko je to retardirano. Tako isto ne možeš da očekuješ da Evropa posluje sa državom koja se ponaša neprijateljski. To više nije stvar novca i ekonomije, to je stvar zdravog razuma.

I nije Rusija napala Ukrajinu nego je napala kolektivni zapad tako što je napala Ukrajinu kao zapadnu državu. Čak i da kažemo da je Ukrajina delimično ruski blok, to opet ne opravdava nasilje. Razumem da predlažeš rešenje "aj da se odreknemo Ukrajine, jedna država manje-više kakve veze ima, neka izginu, bitno da poslujemo" ali povlačenjem pred nasilnicima sebi unižavaš ugled i ohrabruješ druge da nastave da ti uzimaju još više. Jer ako okreneš glavu kad dođu po komšiju, sutra će da dođu i po tebe.

kineske kompanije su poslednjih godina otvorile nova prodajna tržišta, posebno Rusija, koju su mnoge zapadne zemlje pogodile sankcijama nakon napada na Ukrajinu. Kina je takođe bila u mogućnosti da značajno poveća svoj izvoz u zemlje centralne Azije.

pored toga, kompanije iz Kine pronašle su načine da isporuče svoju robu u SAD preko trećih zemalja kao što su Vijetnam ili Meksiko. Kina je takođe umereno devalvirala svoju valutu, juan.

Back