- Poruka
- 8.051
Aмериканци су ратовали у сред Европе, а ти се понашаш расистички, јер мислиш да је нормално ратовати и бомбардовати све што је ван Европе.
Naravno da nije normalno ali svet od nastanka funkcioniše po principu imperija i kolonija. Nisam to ja smislio.
Значи нашао си још два разлога, видиш како није проблем у русофилији. Иначе Бугари су русофили, па им ништа није фалило да их приме у ЕУ.
Bugari su odlučili da se okrenu zapadu i primljeni su u kolektiv. Isto tako su odlučili i Ukrajinci ali im je Putin poslao bombe u znak odmazde. Nema to nikakve veze sa ugroženošću, samo sa povređenom sujetom i da se pošalje primer Belorusiji šta ih čeka ako budu isto razmišljali. Putin je znao da ako bi prećutao "odlazak" Ukrajine, sledeća bi bila Belorusija. I odlučio je da odvede milion ljudi u smrt kako bi iskazao svoju poentu neslaganja.
Час говориш да није у руском блоку, час да је делимично, ти си погубљен као Македонци, како ти кажеш.
Pa nije u ruskom bloku, pisao sam ti cirka 5 puta. Ajde idamo polako. Pogledaj granice, koliko se graniče sa zapadom a koliko sa Rusijom i Belorusijom? Odokativno da kažemo da je pola-pola. Znači po geografskom položaju su između, nisu deo ni istočnog ni zapadnog bloka. Zatim, ako gledamo po kriterijumu volje naroda, tu bi primetio da su većinski propazadni. Znači ako bi morali da lupimo, recimo da su 70% prozapadni a 30% proruski. Ali evo, da kažemo i da je 50-50, opet ti to ne daje pravo da ih svojataš. Jednostavno pita se i druga sila. Ne možeš da bacaš bombe. Ne znam šta ti tu nije jasno?
Па сам си рекао да је било битно ко је кооперативнији.
Naravno da je bitno. Milošević je vodio antizapadnu politiku, logično je da zapad neće stati na našu stranu. Ne znam po kojoj logici neko tvrdi da je trebalo. Stali su na stranu koja je bila kooperativnija, plus je imala 90% svog naroda na teritoriji. Mi fakat možemo da se osećamo kao gubitnici, ali to je sve bila volja Miloševića. Antizapadna politika je imala svoju cenu.
Није битно шта он каже, него шта кажу Бошњаци, а они сматрају да је српски народ геноцидан. Зашто ? Како би сутра могли да створе етничку чисту исламску Босну и да укину Херцеговину.
Koga briga šta kažu Bošnjaci. Presuda je javna i zvanična i tamo piše da Srbija nema nikakve veze sa tim.
Како није руски блок, када си пар реченица раније написао да је делимично руски блок.
Nalazi se između, shvati kako hoćeš. Samo ne možeš da prisvajaš i ponašaš se kao da nema druge strane. Jbg, ima, i toj drugoj strani se ne sviđa što bacaš bombe, jer oni nisu bacali bombe na tebe.