Kina upozorava Ameriku da napad na Pakistan bi bio tumacen kao napad na Kinu

migel59

Poznat
Poruka
8.319
MEMRI institut objavljuje:

Kina upozorava Sjedinjene Americke Drzave: “Svaki napad na Pakistan bio bi tumacen kao napad na Kinu” – evoluiranje pakistansko-kineske alijanse da se suoci sa USA/Indijom

China Warns U.S.: 'Any Attack on Pakistan Would Be Construed As an Attack on China' – Evolving Pakistani-Chinese Alliance to Face the U.S./India

http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/5317.htm

7550.jpg

Pakistanski i kineski zvanicnici 18. maja 2011 potpisuju u Sangaju bilateralne sporazume

Uvod

U analizi pod naslovom “Preteci sukob supersila izazvan u Pakistanu” (objavljen 15. februara, 2011), istakli smo da brzo raste opasnost od americko pakistanskog sukoba koji ce ukljuciti – pored Sjedinjenih Drzava, Kine i Pakistana, Indiju, Rusiju, snage NATO, i druge sile u regionu.

U poslednjih nekoliko meseci, americko-pakistanski odnosi dodatno su pogorsani.

Ovaj proces je eskalirao 17-20 maja ove godine ukljucivsi posetu pakistanskog premijera Jusuh Raze Gilanija u Kinu. Poseta Kini je bila opisana od strane ministra za informisanje i medije Firdusa Asika Avana kao “istorijska” i da “ce sigurno stvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Pakistana u skladu sa novim medjunarodnim okruzenjem i istorijskim uslovima”.

...
Ova analiza preispituje multidimenzione elemente rapidnog rasta osovine Pakistana sa Kinom da se suoci sa predvidjenim uzdrzanim i cak otvorenim oruzanim sukobom sa USA i Indijom.

Vojna dimenzija

Ekonomska dimenzija

Posledice po USA, Indiju, Avganistan

(U tekstu se potanko opisuje svaka od ovih dimenzija i posledice).

Mislim da se ovim sporazumom Pakistan udaljuje od Amerike ali ako pakistan u tome vidi korist onda je i saveznistvo sa Kinom dobro jer time se moze obezbijediti prostor za zastitu Pakistana od Indije.Mislim da je Pakistan uvidio da je Amerika uz Indiju a Pakistan uvijek zahtjeva Kashmir tako da Pakistan time obezbjeduje zastitu svojih granica od Indije koja zeli povratiti svoju terotoriju koju je Pakistan sa praviom prisajedinio svojoj terotoriji a to je sjeverni Kashmir i Azad Kashmir.Mislim da je ovo dobar sporazum i ako Pakistan vidi svoju buudcnost sa Kinom, onda je to dobro i Kina moze dosta toga uciniti dobrog za Pakistan jer Kina je sudjelovala u podjeli Kashmira i uzela je jedan dio Kashmira u kome su zivjeli Budisti.Inace Pakistanje dobro da se priblizi Kini jer Xinjiang se ne smije zapostaviti tako da muslimani Kine mopgu mirno spavati kad je Pakistan uz njih.Inace opet se vracam svom stavu da je dobro da se prevazidju losi odnosi Pakistan i Amerike jer Amerika sa okretanjem ledja Pakistana ostaje usamljena u regionu tako da ne vjerujem da ce amerika napsti Pakistan ali vjerujem da ce ovo ostacviti dubokog traga u odnosima bivsih saveznika Pakistan i Amerike.Inace Pakistan sa Kinom moze nadgraditi svoj nuklearni sistem i ppojacati nuklearno oruzje tako da Indiji ne moze pasti napamet da okrece cijev prema Pakistanu.

'Oce Kina zbog islamske vukojebine da zarati sa zemljom koja predstavlja glavno trziste za njene proizvode-kako da ne!

Na koga mislis?Na Ameriku ili Indiju?Inace ni meni se ne svidja ovo okretanje ledja Americi jer poznato je da je Amerika snabdjevala Pakistan oruzjem i davala je podrsku Pakistanu a ovako Pakistan je okrenuo ledja Americi.Inace jedina dobra stvar je sto se sada Pakistan moze urediti po Serijatu a inace to je vrlo lako jer Pakistan je zvanicno Islamska republika samo treba usvojiti Serijat kojeg ce upotrijebljavati za sudjenje.Inace to je jedina dobra stvar suradnje sa Kinom jer Pakistan moze postati jakom Islamskom zemljom bas kao sto je Iran i moze dodoatno unaprijediti svoj nuklearni sistem.

Ja bih mnogo volio da zivim u jednoj pravoj Serijatskoj drzavi gdje bi se sjakla ruka za kradju i gdje bi se za bludnicenje kamenovali bludnici.Inace doci ce vrijeme kad cemo mi muslimani moci da zivimo na taj nacin i nece nas uslovljavati svijet da moramo prihvatiti demokraciju.Mi prihbvatamo demokraciju ali u okviru Islamske drzave koja je podlozana Serijatu.

Ja bih mnogo volio da zivim u jednoj pravoj Serijatskoj drzavi gdje bi se sjakla ruka za kradju i gdje bi se za bludnicenje kamenovali bludnici.Inace doci ce vrijeme kad cemo mi muslimani moci da zivimo na taj nacin i nece nas uslovljavati svijet da moramo prihvatiti demokraciju.Mi prihbvatamo demokraciju ali u okviru Islamske drzave koja je podlozana Serijatu.

nemoras ti da cekas serijatsko pravo da bi ti neko isekao ruku;)

'Oce Kina zbog islamske vukojebine da zarati sa zemljom koja predstavlja glavno trziste za njene proizvode-kako da ne!

kina polako udara sve vecu kontru americi.....nekad mako,neko tvrdo varijanta...ovo je bila situacija gde je morala da pokaze vise zube.....polako se ameri izbacuju iz azije...kao i iz afrike...ostali su aktivni jos samo na bliskom istoku

cuj,americko trziste je sve losije i losije...nije ni to sto je bilo;)

како се зове највећа река која тече кроз пакистан? ИНД!!
пакистан не постоји, то је индија, само захваљујући британској империјалној политици завади па владај која је поделила индију на пакистан и остатак индије и на тај начин оставила зло семе иза себе данас постоји пакистан.
а кинези се сигурно неће петљати у муслиманске лудорије

Pakistan je jedna drzava koja je lijepa i koja je muslimanska.Inace glavna rijeka koja protice kroz Pakistan je Ind i to nista ne znaci jer Pakistan je jedna stara regija koja je puna muslimana tako da se Pakistan nikada nece uniostiti jer to je zemlja sa puno etniciteta i sastavljena od muslimana.Inace volim sto su Pakistanci povezani sa Indijom i Afganistanom u rasi jer to je zemlja koja je fantasticna za svakog muslimana i ona daje mlijeko Islama koja daje snagui svakom muslimanu koji o0de u tu prelijepu zemlju.
Inace Kina je dobar saradnik Pakistana tako da volinm sto se Pakistan ponosno uzdigao iznad Amerike jer to znaci da Pakistanu ne odgovora Americko svaznistvo i zato zeli da se poveze sa Kinom koja ima interesa u centralnoj Aziji a to je fakat da sa Kina granici sa Pakistanom.

Nisam optimista da ce da se potuku .

Inace razumijem da Pakistan tu vidi sansu da se dobro naoruza od Kine jer Kina zeli imati preimucstvo u Centralnoj Aziji.Inace ja volim Ameriku ali Amerika moze postati saveznikm Pakistana onda kad se bude izvinila za krsenje suvreniteta Pakistanske drzave i jedino tako mogu splasnuti odnosi.Inace Kina je po meni jedna simpaticna drzava koja je lijepa i koja se razvija tako da ce ona biti jedna od svjetskih ekonomskijh sila kako u ekonomiji tako i u vojnom pogledu.Pakistan je dosta jaka drzava ali Pakistan je uvidio da amerika jaca odnose sa Indijom tako da je rijesila potraziti saveznistvo sa Kinom koja je imala udjela u podjeli Kashmira.Inace Kina je jedna velika drzava tako da ce ona znati kako da zastiti Pakistan od nekog eventualnog napada. Inace Pakistan mora biti jops jaca drzava koja ce biti Islamska zemlja i koja ce jacati odnose sa Kinom pa cak ako treba njen predsjednik da spava sa predsjednikom Kine.

central_asia_map.jpg

Mapa centralne Azije

Inace po ovoj mapi se moze vidjeti da se Kina granici sa Pakistanom i da su Kina i Pakistan praklticno podijelile Kashmir tako da Kina mora interevenirati ako se desi neki napad na Pakistan.Inace i afganistan se jednim dijelom granici sa Kinom ali Pakistan ima duzu granicu.Inace ovaj region je veoma lijep i volio bih otici u ove zemlje kako bih se osjecao Islamskije i bolje nego ranije.Pakistan je jedna zemlja koja je muslimanska republika i koja moze postati Serijatskom drzavom jer Kina je drzava koja ne namece kulturu nijednoj drzavi a Pakistan bi uzivao u jednoj pravoj Islamskoj drzavi.

Kina je potpuno preuzela Pakistan , vec sam pisao da ih je Pakistan ZAMOLIO da na njihovoj teritoriji naprave vojne baze ( pre par dana ) . Pakistanski predsednik iako je poucen kako je prosla Buto spasava svoju drzavu kako zna i ume uz ogroman rizik da ga ubiju ... Sve pakistanske partije podrzale su ovu promenu politickog kursa - o cemu Srbija moze samo da sanja ....

Tokom te posete Pakistan je potpisao ugovor o kupovini 50 kineskih aviona i mnosva druge vojne tehnike , kao i hrpu poslovnih ugovora .... Kina se pozicionirala kao velika sila - a ,, kupila ,, je i onaj muslimanski svet koji ne podrzava ameriku ( sto znaci vecinu ) ...

Inace ova izjava je kasnije ublazena ....

Poslednja izmena:
Nikada muslimani kroz historiju nisu ratovali protiv Kineza niti protiv Kine.To je dokaz da Kinu i Islamske zemlje povjezuje interes koji moze biti dugorocan.Inace volim sto je Pakistan promijenio kurs i sto se priblizio Kini jer tako Pakistan moze ostati regionalnom silom jer za Pakistan je vazno da unaprijedjuju svoje oruzje i da imaju jak stit prema Indiji.Inace sumnjam da ce Indija napasti Pakistan ali nije naodmet da se Pakistan zastiti jer to je jedno legitimno sredstvo.Inace lako je Pakistanu da se poveze sa Kinom kad se granici sa Kinom jer Kina ne moze biti jak saveznik Srbiji kad je udaljeno hiljadama kilometara.Inace Pakistan je zemlja koja moze ostati nuklearnom silom i da je Pakistan ostao sa Amerikom sigurno bi Amerika pokusala razoruzati Pakistan od nuklearnog oruzja.Inace Pakistan ima nuklearno oruzje i to ga cini ponosom islamskog svijeta tako da ce Pakistan biti snazniji i moci ce da se razvije kako bi mogao biti jednako jaka zemlja kao i Indija.
Jako me interesuje kako ce reagirati Amerika na ovaj potez Pakistana.

У било ком рату где Кина може да ефективно мобилише 200 милиона војника у року од 48 сати, Америка нема шансе. Поготово што се Кина граничи са Русијом и Пакистаном са којима је у савезничком односу.

У било ком рату где Кина може да ефективно мобилише 200 милиона војника у року од 48 сати, Америка нема шансе. Поготово што се Кина граничи са Русијом и Пакистаном са којима је у савезничком односу.

Kina nastupa agresivno i na drugim poljima - sto inace nije karakteristika njene politike - ovde je upozovenje Kine da je sazrelo da se menja svetski ekonomski sistem ... Svesni su svoje snage ...

.

http://www.fondsk.ru/news/2011/05/20/v-pekine-znajut-kto-idet-na-smenu-globalnomu-gegemonu.html

Minos citaj i cuti ...

Poslednja izmena:

Poradovala me je ova vijest da je Pakistan zajedno sa Kinom jer Pakistan moze slobodno njegovati svoje obicaje i njegovati Islam.Inace Kini treba jedna muslimanska zemlja koja bi muslimane u Kini voljela i koja bi tjerala muslimane da postuju Kinu kao svoju drzavu.Inace situ8acija se smirila u Xinjiangu i sada muslimani lijepo zive.Inace Pakistan je jedina Islamska zemlja koja ima nukllearno oruzje i to je jedna dobra cinjenica jer Pakistan moze pojacatio svoje oruzje i biti jedna vazna regionalna sila.Volio bih kad bi Pakistan mogao pomoci svojouj braci u Indiji i biti im jedan garant mira i ljudskih prava.Inace Pakistan je jedna zedmlja koja je liepa i koja je po m,jeri Kini jer Kina ce u bucnosti biti treca super sila u svijetu moci ce zajedno sa Pakistanom da njeguju odnose a to je vrlo dobra stvar4 jer Amerika ne moze vise da prisiljava Pakistan na neko razoruzavajnje.Jednom kad se nparavi nuklearno oruzje onda se vise ne moze unsiiti i to je jedan tehnoloski proces.

Back