Kina sila, a glavna joj je borba protiv siromastva ?

Pa njima ce i dalje da izvozi, samo po vecoj ceni... kapital ne gleda boju koze vec dubinu dzepa. Amerikanci su potcenili kinu, tu gresku ce platiti debelo. Samo sto je najgore u svemu tome, svi ce najebati.

По већој цени? А шта ако Американац каже жао ми је имам јефтинијег добављача у (рецимо) Индији?
Индија нема толико спектакуларне статистичке податке као НР Кина, али јесте здравија економија од кинеског стаљинистичког капитализма.
Не заборави да Америка има за савезника Вијетнам, а који би једва дочекао да се оно што је од америчких фабрика у Кини, пребаци у Вијетнам.
Американци су у Кини само ради профита, а не зато што су "потценили" Кину. Нема профита, они дижу сидро. А то може да се деси, јер исто брзо као што су дошле, америчке компаније могу и да напусте Кину. Немој заборавити да је капитализам данас на жалост глобалан, а да је светска регулаторна валута још увек долар.

Poslednja izmena:
Какво лупање, Кисинџер је рекао да Кина јесте велесила и да је у наредној деценији могућ чак и војни сукоб Кине и Сједињених Држава ради доминације Пацификом, ако постављач теме мисли да је искуснији и паметнији од Кисинџера онда стварно нема шта да се прича.

Kakav argument Kisindzer je rekao, neko nesto kaze....:rotf::rotf::rotf:
Milosevic je isto bio pametn i iskusan...:rotf:

- - - - - - - - - -

Nista smesnije nisam procitao.

Izjava predsenika Kine je smesna ?
Problem je sto vi zivite u masti, i tako izmsljate bajke koje vam odgovaraju....

По већој цени? А шта ако Американац каже жао ми је имам јефтинијег добављача у (рецимо) Индији?
Индија нема толико спектакуларне статистичке податке као НР Кина, али јесте здравија економија од кинеског стаљинистичког капитализма.
Не заборави да Америка има за савезника Вијетнам, а који би једва дочекао да се оно што је од америчких фабрика у Кини, пребаци у Вијетнам.
Американци су у Кини само ради профита, а не зато што су "потценили" Кину. Нема профита, они дижу сидро. А то може да се деси, јер исто брзо као што су дошле, америчке компаније могу и да напусте Кину. Немој заборавити да је капитализам данас на жалост глобалан, а да је светска регулаторна валута још увек долар.

"rece mu idi u indiju pa tamo budi pametan, ovde vise neces. Dakle noga u dupe, cao zdra'o amerikanac. Sad ja pravim ono sto si ti pravio i prodajem kome hocu "

Problem je zato sto je Amerika zavisna od toga da Kina kupuje njihove obveznice. Ako proda one koje ima trecem licu, znaci da nece ni da kupuje nove, a to znaci da Americka ekonomija propada jer nema vise od koga da pozajmljuju. Deficit u budzetu fasingtona je oko 50%, pola od svih para koje potrose moraju da pozajme. Kina im je glavni kreditor, ako njih iznerviraju, ebli su jeza.

На тржишту капитала ће увек бити купаца добрих и сигурних обвезница, какве су америчке.

Ne tandaraj gluposti.
pricas nesto o retardima a sam dajes retardirane izjave.

Svakom normalnom je jasno da USA vodi izuzetno rizicnu (ekonomsku)politiku.

ne znas koliko je porodica u USA zadnjih godina dospelo do prosjackog stapa?
Nisi cuo za ekonomsku krizu u USA?

Ти да имаш мозга колико дечији кликер знао би да је то што пишеш небулоза.
Али ајде... за почетак погледај колико је учешће извоза уопште у БДП Кине, а тек колико је мало учешће извоза у САД.
А потом број доларских милионера у Кини.
Овако си јефтини продавац магле заглављен у деведесетим годинама прошлог века.

Procitaj sta je izjavio kineski predsednik.

Pa pročitao sam. Čovjek je "u glavu" definirao njihov nacionalni problem, za razliku od svojih zapadnih kolega koji svoju sirotinju šalju da uokolo u izgibiju kakoo bi im takva statistika bila prihvatljivija domaćoj javnosti.

Usput, tko je i u čijem interesu uopće osnovao u Svjetsku banku?
Jel se ta institucija ikako oglašava glede realnosti ekonomskih temelja (parametara) na kojima amerikanci kreiraju svoje financijske (proračunske) preglede i procjene?

Poslednja izmena:
Не рачуна се просперитет на тај начин синко. Ево, ја сам живио у Калифорнији до недавно, а прије тога у Њемачкој. Спреман сам да окачим приходе, да бих доказао неке ствари.

БДП у просјеку је врло заносна, рекао бих лажна рачуница, кад је ријеч о животном стандарду. Да видимо на шта то личи....50% Америке зарађује 24,000 годишње, што је на ивици егзистенције. Буквално. Корак од уличара, када упоредимо животни трошак. 28% Америке зараћује између 25,000 - 50,000 годишње (већина свакако ближе дну) што је опет, голо преживљавање.

Кина нема велике приходе али нема ни трошка. У кинеско-руском случају, приходи расту спорије, али без вртоглавих животних трошкова. Зато је Исток сила над силама, а Запад куртон од друштва и економије.

http://www.usdta.org/the-average-income-in-the-usa.php
Da ali, i sam si rekao da su Rusi i Kinezi sirotinja u odnosu na Amerikance.

Time je ujedno i dokazano ko je Boss.

"rece mu idi u indiju pa tamo budi pametan, ovde vise neces. Dakle noga u dupe, cao zdra'o amerikanac. Sad ja pravim ono sto si ti pravio i prodajem kome hocu "

Не би се добро провео Пекинг (чији су се неки "мало јачи" становници, изгледа ми, а гледе кршења аутономије коју је Пекинг сам дао Хонг Конгу 1997ме, почели понашати неурачунљиво као Јапанци пред други светски рат, или Срби после контра-револуционарне Осме седнице СКС, не ваља то - надам се да грешим) ако би остао без свог ГЛАВНОГ тришта, а то је... погоди.

China’s 'War Against Poverty'
Li Keqiang has vowed to fight a “war against poverty,” highlighting the existing imbalances in China’s economic growth.
According to the World Bank’s data, in 2012 China’s per capita GDP was $6,091, lagging behind not only the United States ($51,749) but countries such as Iraq ($6,455), Azerbaijan ($7,164), Botswana ($7,238), and Columbia ($7,748).
http://thediplomat.com/2014/01/chinas-war-against-poverty/
prevod - Kineski - Rat protiv siromastva
Li K ( kineski predsednik ). se zavetovao se da se bori u ratu protiv siromastva,naglasavajuci postojece neravnoteze u ekonomskom rastu Kine
Prema podacima svetske banke bdp Kine iznosi $6091, tako da zaostaje ne samo za Amerikom, nego i Irakom,Azerbejdzanom,Bocvanom i Kolumbijom.

Kina velika sila , a glavna borba je protiv siromastva......

Па наравно. зато и јесте велика сила. И америка би морала да се бори против сиромаштва код себе, ал неће. Америку боле уво за сиромашне американце.

Te zemlje kao Kina I Rusija opstaju vekovima jer se duhovnost u stanovnistvu ne ogleda u velicini ekrana na mobilnom.a ove druge zemlje gde je to bitno ubrzo bivaju rastrzane od malih privatnika, koorporacija pa na kraju I nekog imigranta iz dzuba dzube.Takve imaginarne drzave nece niko od njih sutra da brani jer su I danas tamo zbog licne koristi ,samo ce prebeci u drugu zemlju.
Sto boli q americkog milijardera koji kontrolise Ameriku za tamosnjeg siromaha kada se on obogatio na njegovom radu,da nece mozda da mu vrati koji dolar.

Siromah u SAD je bogat čovek u poređenju sa Rusom.

:hahaha:
Vise od polovine amerikanaca da prodaju sve svoje sto imaju, ne mogu vratiti dug ​ toliko o bogatstvu

- - - - - - - - - -

Не би се добро провео Пекинг (чији су се неки "мало јачи" становници, изгледа ми, а гледе кршења аутономије коју је Пекинг сам дао Хонг Конгу 1997ме, почели понашати неурачунљиво као Јапанци пред други светски рат, или Срби после контра-револуционарне Осме седнице СКС, не ваља то - надам се да грешим) ако би остао без свог ГЛАВНОГ тришта, а то је... погоди.

Njima je trziste ceo svet, kako ce ga SAD zabraniti? Sankcijama, ratom?

Li Keqiang has vowed to fight a “war against poverty,” highlighting the existing imbalances in China’s economic growth.
According to the World Bank’s data, in 2012 China’s per capita GDP was $6,091, lagging behind not only the United States ($51,749) but countries such as Iraq ($6,455), Azerbaijan ($7,164), Botswana ($7,238), and Columbia ($7,748).
Li K ( kineski predsednik ). se zavetovao se da se bori u ratu protiv siromastva,naglasavajuci postojece neravnoteze u ekonomskom rastu Kine
Prema podacima svetske banke bdp Kine iznosi $6091, tako da zaostaje ne samo za Amerikom, nego i Irakom,Azerbejdzanom,Bocvanom i Kolumbijom.

Mda, toliko je siromašna da otkupila dug U.S.A: kada je trebala nedavno da bankrotira....

http://rs.seebiz.eu/kina-najveci-vlasnik-americkog-duga-u-inostranstvu/ar-16067/

pa sta je tu lose?

Kina tezi da svi gradjani zive pristojno...nema nista lose u tome. zar treba da prizeljkuje beskucnike i siromasne? nekad je i USA bila takva, ali to se prestalo pre 200 godina.

Е јбг...да си ово знао на време, па да не идеш на куртон од друштва, већ да си отишао у светску силу, Бог да те види.

Ал' сад касно.

Знао сам да је Запад куртон од друштва, без икаквог напретка и прије него што сам отишао. Него сам се лично морао увјерити у последњи детаљ да ми ЕУросрби не просипају приче о просперитету. Чисти приватно-духовни интерес ако тако хоћеш. У велесили сам тренутно, на релацији Бања Лука - Русија. Одем у посјету код пријатеља и родитеља на Запад и то је то.

Са Америком (и свакако Европом) се изљубите драги моји ЕУросрби. Ко је иоле писмен, не треба много да наглаба и рачуна око система, враћање кредита, кредитом. То је умоболно стање једног индивидуалистичког друштва. Ништа није важно, осим финансијског стања појединца, таман то значило задужити и праунуке својим недостатком рационалности. Није ми их, искрено речено, жао ни секунде једне. Говна су природна, и без болесног друштвеног стања. И Амери и Швабе.

http://www.tradingeconomics.com/united-states/government-debt-to-gdp

Back