Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zar ne otvaraju u madjarskoj? to u srbiji bi mozda bila neka ispomoc za madjarsku, neke komponente
Ja kao beba, a ne znam da li mirno spavaju kineski "dizajneri" koji su za prednji deo malo ukrali Lexus, za sa strane Mazdu CX, a za zadnji deo Nissan i Lexus.Novi Kinez stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za siću FOTO
Kaiyi je 1. septembra, na Svetskoj konferenciji o baterijama održanoj u Kini, predstavio tri modela za inostrana tržišta.
Izvor: Kliks
Cowin Auto je samo jedan u nizu nama skoro nepoznatih kineskih proizvođača automobila, koji su u poslednjih deset godina izronili na scenu.
Brend se zvanično pojavio 2014. godine, a u ne tako davnoj prošlosti Cowin je kao Cheryjev podbrend po licenci prepakivao neke stare modele, od kojih jenajpoznatiji Chery FengYun/Fulwin (kineski Seat Toledo).
Od 2014. godine Cowin Auto nastupa kao zvanična podružnica kineskog proizvođača Chery Automobile sa ciljem razvoja nove niše na tržištu automobila u Kini, koje se dinamično razvija. Cowin je usmeren na mlade ljude i kupce koji ne bi da izdvoje puno novca na svoj novi automobil.
Marka pod imenom Kaiyi Auto pojavljuje se tek od 2020. godine, i njihova strategija fokusirana je na dva ključna tržišta - Aziju i Evropu, uprkos planu širenja i na druge kontinente.
Kaiyi
Na Svetskoj konferenciji o baterijama. Kaiyi je predstavio tri noviteta koja bi trebalo uskoro da se pojave i u Evropi, i to na bitnijim istočnoevropskim tržištima za početak, mada se krajem prošle godine brend pojavio i na ruskom tržištu.
Naluksuzniji među njima je Kaiyi Kunlun X7 iHD, plug-in hibridni SUV više srednje klase sa dužinom od 4,74 metra i međuosovinskim razmakom od 2,82 metra. Dizajn eksterijera deluje atraktivno "zapadnjački", dok je u enterijeru primetan više "kineski" stil.
Po pitanju unutrašnje konfiguracije, dostupni su rasporedi sa 5 i 7 sedišta. Takođe, u enterijeru dominira 12,3-inčna full LCD instrument-tabla, kao i 14,6-inčni centralni kontrolni ekran, podrezani upravljač, kao i ukrasi s ambijentalnim osvetljenjem.
Snaga dolazi iz Kaiyijevog plug-in hibridnog sistema koji se sastoji od 1.5T benzinca i dva električna motora, povezanih sa menjačem sa dvostrukim kvačilom DHT sa sistemskom snagom od 338 KS, obrtnim momentom od 523 Nm i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,7 sekundi.
Kaiyi
Njegova CATL LFP baterija od 22,48 kWh pruža čisti električni domet od 150 km, odnosno ukupni domet od 1.200 km prema kineskom CLTC standardu.
Uprkos zanimljivom dizajnu, ono što će Evropljanima biti nedokučivo ako ovaj SUV ikada stigne na Stari kontinent i ako ga ne "uguše" EU carine, mogla bi biti njegova cena.
Naime, plug-in hibridni SUV sa sedam sedišta u Kini košta više nego pristupačnih 99.000 juana (oko 12.900 evra).
https://www.b92.net/automobili/aktu...evropu-vrhunski-suv-prodaju-za-sicu-foto/vest
338 KONJA za samo 13.000 evra u dzipu sa 3 reda sedista i prelepim ultra luksuznim enterijerom!
Spavas li mirno @Strigoi
PISANJE KINEZA PO NEMCIMA SE NASTAVLJA
i grozdje je kiselo, rece lisicaJa kao beba, a ne znam da li mirno spavaju kineski "dizajneri" koji su za prednji deo malo ukrali Lexus, za sa strane Mazdu CX, a za zadnji deo Nissan i Lexus.
Znam da sales u Nissanu, Mazdi i Lexusu takođe mirno spavaju.
A odakle je ta ideja, ako nije tajna? I ko bi bio pokrovitelj, mislim jel su vec alocirana sredstva? da raspisujemo konkurs vec? iznajmljujemo prostorije, kupujemmo opremu, predajnike?U Srbiju treba da dođe BRICS TV SRB
Ja kao beba, a ne znam da li mirno spavaju kineski "dizajneri" koji su za prednji deo malo ukrali Lexus, za sa strane Mazdu CX, a za zadnji deo Nissan i Lexus.
Ta ideja postoji, da TV BRICS uleti u Srbiju sa budžetom 10 milijardi $ ( što su smešne pare za Kinu čiji je BDP 35.000 milijardi $ godišnje ) i sa tolikim budžetom napravi takav medij u Srbiji koji će da uništi Vučićev proEU Rts, Pink i Đilasov N1.A odakle je ta ideja, ako nije tajna?
hehe, pa jel ces da ti repliciram nekom poslovicom, ili zagonetkom?Ta ideja postoji, da TV BRICS uleti u Srbiju sa budžetom 10 milijardi $ ( što su smešne pare za Kinu
Sa tim budžetom od 10 milijardi $ mogu šta hoće ne samo da otvore TV BRICS, nego ima da Pink postane BRICS Pink, a N1 će postati BRICS N1, ili da naprave takvu mrežu tv stanica i da podele narodu za pretplatu od 1 evro godišnje od kojih se ovi proEU neće ni primetiti.hehe, pa jel ces da ti repliciram nekom poslovicom, ili zagonetkom?
ako je vucic i sns rezim nazvao rusiju agresorom, sta mislis da ce da se libi kinu da nazove raznim imenima?
prosto nece dozvoliti.
mogli bi i sa 100 milki samo, ali ne bi av dao, ni djilas/solakSa tim budžetom od 10 milijardi $ mogu šta hoće ne samo da otvore TV BRICS
Misliš da se Đilas i Šolak nebi prodali nekom ko ima budžet od 10 milijardi $ i postali 2 najveća proBRICS fana u Srbiji ? Ja mislim da bi Đilas i Šolak da im neko ponudi 1 milijardu $ ogrnuli se zastavama BRICS-a i tako pojavili u centru Beograda i pevali četničke pesme.mogli bi i sa 100 milki samo, ali ne bi av dao, ni djilas/solak
Ja kao beba, a ne znam da li mirno spavaju kineski "dizajneri" koji su za prednji deo malo ukrali Lexus, za sa strane Mazdu CX, a za zadnji deo Nissan i Lexus.
a baterija koliko kosta? i koliko trajea ja sumnjam da je 6 puta bolji
Kina je ubedljivo vodeća ekonomska sila u svetu po BDP-u, a do 2050 god će i Indija po BDP-u da prestigne Ameriku.
Srbiji je potrebna bogata BRICS TV stanica finansirana iz Kine i Rusije koja če da potre proEU medije koje drže Đilas i Vučić, i ta BRICS TV da forsira stranke i političare u Srbiji koji su za članstvo Srbije u BRICS i prikaže istinu da je Kina i BRICS vodeća ekonomska sila u svetu i vrlo brzo će u Srbiji doći do promena i učlanićemo se u BRICS.
Svaka im dala, nego tu ima jedan mali problem. Geografija. Srbija se nalazi u Evropi i nama je 90% trovinske (ili bilo kakve druge) saradnje sa zemljama EU/NATO. Mi nemamo gotovo nikakvu privrednu aktivnost sa zemljama BRICS. To je prosto činjenica, ne vidim kako bi neka propagandna televizija tu mogla da pomogne
To je potpuno tačno i zato nama ekonomskom posrtanje EU uopšte ne ide u prilog
Možemo mi da budemo zluradi po principu da komšiji crkne krava ali nama se ne isplati da EU kolabira
kao što nam se ne isplati i da ulete u ogromnu krizu sa migrantima
S druge strane desiće se OBE STVARI i mi tu ništa ne možeo da uradimo
Neki će da se raduju, neki će da tuguju a neki će biti ravnodušni ali Evropi definitivno ne idu ružičasti dani ni politički ni ekonomski.
Миграната ће бити све више нарочито из Африке и Блиског истока, Индијског потконтинента, Авганистана и Пакистана.Pa ne znam baš, EU zemlje, pogotovo ove razvijenije, su svakako već decenijama najpoželjnije destinacije za život. Ja nisam čuo da neko beži iz EU u Kinu. Kad to budemo videli, znači da se propada... a ovo sve što se piše, je samo propaganda, ništa više.
2015 у Европи је живело 75 000 000 миграната.To je potpuno tačno i zato nama ekonomskom posrtanje EU uopšte ne ide u prilog
Možemo mi da budemo zluradi po principu da komšiji crkne krava ali nama se ne isplati da EU kolabira
kao što nam se ne isplati i da ulete u ogromnu krizu sa migrantima
S druge strane desiće se OBE STVARI i mi tu ništa ne možeo da uradimo
Neki će da se raduju, neki će da tuguju a neki će biti ravnodušni ali Evropi definitivno ne idu ružičasti dani ni politički ni ekonomski.
Миграната ће бити све више нарочито из Африке и Блиског истока, Индијског потконтинента, Авганистана и Пакистана.
Проценат климатских миграната ће бити све већи. Врло брзо, 20-40 година северна Африка, Сахарска и Субсахарска Африка, као и скоро цео Блиски исток смањиће број становника. Отићи ће са тих подручја 50-80 милиона људи сигурно јер су услови живота у тим подручјима све тежи. За толико година пресушиће скоро 70% резерви воде. Људи просто неће моћи да преживе тамо.
Где им је најлакше да дођу, па Европа, нарочито из Африке и Блиског истока.
Кина предалеко а и доћи до тамо је скоро и немогуће, Русија не може због природних препрека остаје само Европа.
Није више ствар само да ли су земље у Европи погодне због високог стандарда или не него једноставно имају нормалнију климу.
kme, kme, kinezi pojeli tojotu na baterije za uzinu, ne spavaju vise mirno, a ni drugiJa kao beba, a ne znam da li mirno spavaju kineski "dizajneri" koji su za prednji deo malo ukrali Lexus, za sa strane Mazdu CX, a za zadnji deo Nissan i Lexus.
kume,. mnogo je to para, aj da se nadjemo negde na ...moze za pola, ali od jedne, sanjao si 10?Misliš da se Đilas i Šolak nebi prodali nekom ko ima budžet od 10 milijardi $ i postali 2 najveća proBRICS fana u Srbiji ? Ja mislim da bi Đilas i Šolak da im neko ponudi 1 milijardu $ ogrnuli se zastavama BRICS-a i tako pojavili u centru Beograda i pevali četničke pesme.
tesko je ukapirati srazmeru aziske industrije. nije to tamo neki kinez kao 90 ihNemaju Kinezi samo jednog proizvođača.
Kina proizvodi trećinu svetske proizvodnje automobila, ima gomilu svojih brendova, od čega su desetak ozbiljni igrači - SAIC, FAW, Dongfeng, BAIC, GAC, BYD, Geely, GWM ... sa proizvodnjom od preko milion vozila godišnje.
Ako jedan pravi u Mađarskoj drugi će u Srbiji
volksvagen ima desetak fabrika u kini gde za njemce radi vise od 100.000 kineza za 400 eura mjesecnoKina je pobedila u ratu sa Zapadom! Zatvaranje fabrika Folksvagena početak kraja evropske auto industrije!
Zatvaranje fabrika Folksvagena u Nemačkoj direktna je posledica nemačkog pristupa, prema kojem zemlja može da se uzdigne u ekonomiju svetske klase samo kroz zakon, piše UnHerd i dodaje kako je to početak kraja evropske automobilske industrije.
Proizvođač automobila Volksvagen (VV) osnovan je 1937. godine i od tada, već 87 godina, njegova vozila u Nemačkoj rade kao sat. Tako je bilo sve do nedavno, kada se saznalo da bi ovaj auto gigant mogao da zatvori niz fabrika u svojoj domovini u pokušaju da napusti fosilna goriva.
https://informer.rs/planeta/vesti/940459/nemacka-folksvagen-fabrika-zatvaranje-kina