Kina je pobedila u ratu sa Zapadom! Zatvaranje fabrika Folksvagena početak kraja evropske auto industrije!

Novi Kinez stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za siću FOTO​

Kaiyi je 1. septembra, na Svetskoj konferenciji o baterijama održanoj u Kini, predstavio tri modela za inostrana tržišta.

Izvor: Kliks

Novi Kinez stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za siću FOTO

Cowin Auto je samo jedan u nizu nama skoro nepoznatih kineskih proizvođača automobila, koji su u poslednjih deset godina izronili na scenu.

Brend se zvanično pojavio 2014. godine, a u ne tako davnoj prošlosti Cowin je kao Cheryjev podbrend po licenci prepakivao neke stare modele, od kojih jenajpoznatiji Chery FengYun/Fulwin (kineski Seat Toledo).

Od 2014. godine Cowin Auto nastupa kao zvanična podružnica kineskog proizvođača Chery Automobile sa ciljem razvoja nove niše na tržištu automobila u Kini, koje se dinamično razvija. Cowin je usmeren na mlade ljude i kupce koji ne bi da izdvoje puno novca na svoj novi automobil.

Marka pod imenom Kaiyi Auto pojavljuje se tek od 2020. godine, i njihova strategija fokusirana je na dva ključna tržišta - Aziju i Evropu, uprkos planu širenja i na druge kontinente.

61189_untitled-3_iff.png

Kaiyi
Na Svetskoj konferenciji o baterijama. Kaiyi je predstavio tri noviteta koja bi trebalo uskoro da se pojave i u Evropi, i to na bitnijim istočnoevropskim tržištima za početak, mada se krajem prošle godine brend pojavio i na ruskom tržištu.

Naluksuzniji među njima je Kaiyi Kunlun X7 iHD, plug-in hibridni SUV više srednje klase sa dužinom od 4,74 metra i međuosovinskim razmakom od 2,82 metra. Dizajn eksterijera deluje atraktivno "zapadnjački", dok je u enterijeru primetan više "kineski" stil.

Po pitanju unutrašnje konfiguracije, dostupni su rasporedi sa 5 i 7 sedišta. Takođe, u enterijeru dominira 12,3-inčna full LCD instrument-tabla, kao i 14,6-inčni centralni kontrolni ekran, podrezani upravljač, kao i ukrasi s ambijentalnim osvetljenjem.

Snaga dolazi iz Kaiyijevog plug-in hibridnog sistema koji se sastoji od 1.5T benzinca i dva električna motora, povezanih sa menjačem sa dvostrukim kvačilom DHT sa sistemskom snagom od 338 KS, obrtnim momentom od 523 Nm i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,7 sekundi.

61190_untitled_iff.png

Kaiyi
Njegova CATL LFP baterija od 22,48 kWh pruža čisti električni domet od 150 km, odnosno ukupni domet od 1.200 km prema kineskom CLTC standardu.

Uprkos zanimljivom dizajnu, ono što će Evropljanima biti nedokučivo ako ovaj SUV ikada stigne na Stari kontinent i ako ga ne "uguše" EU carine, mogla bi biti njegova cena.

Naime, plug-in hibridni SUV sa sedam sedišta u Kini košta više nego pristupačnih 99.000 juana (oko 12.900 evra).

https://www.b92.net/automobili/aktu...evropu-vrhunski-suv-prodaju-za-sicu-foto/vest

338 KONJA za samo 13.000 evra u dzipu sa 3 reda sedista i prelepim ultra luksuznim enterijerom!

Spavas li mirno @Strigoi

PISANJE KINEZA PO NEMCIMA SE NASTAVLJA :maramica:

врхунски сув је "Jeep", а кад свмо већ код сиће.. онај руски патриот је добар и за сићу је (10.000еура) али га неће нико у европи па ни у русији

Jel znas da sam hteo pre neku godinu da uvezem Patriota iz Rusije? Blokirao me Vucic preko AMSS-a navodno motor koji taj auto nosi nije po EURO6 standardu i ne moze uvoz! Sto nije njega sprecilo da uveze te iste Patriote za vojsku!

Inace vesti kazu da Nemacka tone sve vise i vise :super:

338 KONJA za samo 13.000 evra u dzipu sa 3 reda sedista i prelepim ultra luksuznim enterijerom!
плус зато што кина не игра по правилима економије - а то је знак да су умешани ови који воде свет и пројекта звани "кина"
кина плаћа новцем за сваку извезену робу.
тј ако вама кошта неки ауто да се направи 30.000еура приликом извоза кина вам плати 15.000 (наштампаних пара)
то је смишљено да би се срушила економија европе!
на крају крајева европа може да затвори границе за производе из кине и решен проблем

Jel znas da sam hteo pre neku godinu da uvezem Patriota iz Rusije? Blokirao me Vucic preko AMSS-a navodno motor koji taj auto nosi nije po EURO6 standardu i ne moze uvoz! Sto nije njega sprecilo da uveze te iste Patriote za vojsku!
и ја сам хтео, али има еуро 3 и то не мош нигде увести у европу

плус зато што кина не игра по правилима економије - а то је знак да су умешани ови који воде свет и пројекта звани "кина"
кина плаћа новцем за сваку извезену робу.
тј ако вама кошта неки ауто да се направи 30.000еура приликом извоза кина вам плати 15.000 (наштампаних пара)
то је смишљено да би се срушила економија европе!
на крају крајева европа може да затвори границе за производе из кине и решен проблем

A kao zapad ne subvencionise svoje proizvodjace?

Sta je bilo kad su 2008 bankrotirali General Motors, Chevrolet, Chrysler ? Jesu propali?

Pa nisu baju amerika je odstampala hiljade milijardi dolara i podelila im dzabe.

Jel to ta tvoja trzisna ekonomija?

Sta je bilo kad su 2008 bankrotirali General Motors, Chevrolet, Chrysler ? Jesu propali?
питање да су пропали или је неки "син" правио превару века.. као пропали дај помагај а он себи паре у џеп.

ови кинези то раде свакодневно већ 20 година..

раде то све веће државе у свету... једва чекају екстра профит

да, мада могли су руси да убаце еуро 5-6 мотор за захтевнија тржишта па да га продају овде али
највероватније имају договор са европом.. типа
"доста је што вам плаћамо гас, оставите нам да ми себи правимо аутомобиле"

Nemacki ekonomski model je bio baziran na

- jeftinim energentima i resursima iz Rusije
- jeftinoj radnoj snazi iz istocne Evrope
- izvozu robe u Kinu
ја бих рекао не. (те ставке су жвака за рају)
мислим да је био базиран на штампању пара - као и све остале економије током историје, широм света

Tako je. Ne mozes da ga uvezes iz Rusije. Tacnije mozes , platices carinu i PDV a onda ce ti AMSS odbiti dati papir pa neces moci da ga registrujes.
Ako si vlast moze sve,ovde kod mene kinezi ganjaju Shacman kamione sa euro 3-4 motorom,sve regularno kamioni registrovani na BG table.

kod mene kinezi ganjaju Shacman kamione sa euro 3-4 motorom,sve regularno kamioni registrovani na BG table.
ма да мене нико не шљиви када говорим,
да нас империјално на мала врата освајајну кинези
значи терамо кинезке кршеве са еуро 3 мотором,
+ кинезарија пљачка злато из мајданпека и бора

дакле накотила се о-ве-ге (ван врлд говернатура) у америци кини и русији - па покоравају свет.. хм.. и мисле да ће да успеју?

(немојте ме погрешно схватит немам ја ништа нипротив иједног човека сматрао он себе кинезом русом амером или већ другим)

Jel znas da sam hteo pre neku godinu da uvezem Patriota
ahahah, usrecio bi se... ja sam jednom seo u to na mestu suvozaca, prebacivao me diler od tacke a do b, ... i nikad vise u zivotu, kantica, izguglaj malo:
, it wasn't the best-seller Jeep wanted it to be.
Why are used JEEP patriots so cheap?
The Patriot is prone to rust, gas mileage subpar, it's not super capable off-road and their interiors are entirely hard...
ukratko, KANTA.

Novi Kinez stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za siću FOTO​

a ovo sam juce odgledao video, i zbog ovog ti repliciram, i ako je istina, bas pricam zeni, mi ameri smo pukli, ne da stadard mora da nam padne upola, nego 4x, nayebali smo, ovo je k'o avion, 50 iljada vredi - recimo da su dazbine 100%, pa ameri bi i tada kupovali odma' po dva komada, 12500 puta dva = 25 iljada, daj odma dva komada za 50 soma
kinezi ce da odu u 22 vek, a mi kolektivni zapad cemo da se vratimo u 20. pod uslovom da ne bude nukl. rata, eto to se desava vec sada, nayebali smo, to samo corav ne vidi, da zapad ne resava problem, vec tone sve dublje i dublje

jel si ti lud da te pitam? ako zatvorimo granice, sta ce biti sa dolarom? pa, mi smo onda gotovi, kolektivno samobistyvo da pocinimo jedino, evropa isto

Poslednja izmena:
врхунски сув је "Jeep", а кад свмо већ код сиће.. онај руски патриот је добар и за сићу је (10.000еура) али га неће нико у европи па ни у русији
taj tvoj vrhunski sto kazes, bas gledam plug-in grand cherokee sa 270 konja, kosta 80 hiljada dolara brajko moj, plati, pa klati, a ja sumnjam da je 6 puta bolji od kineskog sto ga je tihi postavio, ako je uopste bolji, trebalo bi da nadje neko test na yt pa da vidimo, bas me zanima profesionalno poredjenje ta dva
kineski jaci za 20%, uf, daj da vidimo neki test, kako ide, sto mu gromova i...
PISANJE KINEZA PO NEMCIMA SE NASTAVLJA :maramica:
pa i po nama amerima, ej 6 puta nase skuplje, ali treba uporediti na test voznji, pa bi znali vise

Poslednja izmena:
Samo ove nedelje 3000 Švaba došlo u Kragujevac i traže posao u Fijaty.
pobacati sve eu kante, katanac na kg, oterati fijata iz srbije, i sad kad madjari pocnu da stancuju kineske samo sa orbanom dogovoriti bescarinsku uniju, i BOG DA VAS VIDI - ej, bre kineski automobili kao avioni za 10 iljadarki,. sve ganc naja, pa sta s' vise, dodas par iljada i 338 konja plug-in jos? samo jos da polete, i eto aljekovih letecih taksija :mrgreen: ijaooooj, eu-tropa kaput!

pa neka ovaj kineski kosta i 30 hiljada, americki je 80 hiljada, odakle da nadomestim razliku od 50 hiljada?
jel zapad hteo elektriku? sta bi od subvencija? corak, bato, nemamo para, pukli smo, kinezi ce da nas prepisaju samo za manje od dekade, ma vec jesu.

nek' da-izveze svaba te litijumske mecke srbiji upola cene i eto ima sav litijum - ali ne daju ckepi, i zato NE S' KOPATI!
ocemo kineske jeftine automobile!

Poslednja izmena:
Samo ove nedelje 3000 Švaba došlo u Kragujevac i traže posao u Fijaty.

Neće još ali uskoro :D

Koliko sam čuo, iz dobro obavešetnih industrijskih krugova, u Kragujevcu se pravi još jedna fabrika automobila - i to kineskih.

Ne znam tačno koji kineski proizvođač dolazi (iskreno više i ne pratim koliko ih ima) ali se zna i lokacija fabrike a takođe već postojeće kineske fabrike komponentaši otvaraju nove pogone i spremaju se.

Neće još ali uskoro :D

Koliko sam čuo, iz dobro obavešetnih industrijskih krugova, u Kragujevcu se pravi još jedna fabrika automobila - i to kineskih.

Ne znam tačno koji kineski proizvođač dolazi (iskreno više i ne pratim koliko ih ima) ali se zna i lokacija fabrike a takođe već postojeće kineske fabrike komponentaši otvaraju nove pogone i spremaju se.
zar ne otvaraju u madjarskoj? to u srbiji bi mozda bila neka ispomoc za madjarsku, neke komponente

Back