Šta je sa CNNom? Citiraju Informer?
Pogledajte prilog 1604598
lepo sam ti rekao da zatvaraju stare pogone. 3 gde prave stare modele motora sa unustrasnjim sagorevanjem. to i inace moraju, jer 2035 niko u Evropi nece moci da prodaje auto sa motorom na benzin ili dizel. koji deo ne razumes
i skinuce neki visak radnika u firmi sa sadasnjom manjom potraznjom. tako firme ostaju zdrave, ne drze visak kapaciteta koji samo kosta gube se pare.
i opet ti ponavaljam jer sam napisao a osim sto ne znas ni engleski, ni srpski ti nije jaca strana
i u Kini je opala prodaja vise od 5% isto ko i u Evropi
jer je recesija pocela, i u Evropi i u Kini a kod nas u US upravo pocinje, doslo je do reinverzije. sada sledi skidanje kamata i posledicno pad cena akcija na berzi. danas ti kazem, nemoj da otvoris temu za mesec dana i vristis ko somina da je pukla Cemerika. EU i Kineska berza i Japan su vec prilicno pali sa cenama. jos US.
nije to pobeda ni US, ni Kine, ni Rusije, ni EU
to je recesija, ciklicna korekcija ekonomskih procesa. ne znam sto penis ko besni pas, imao si isto to 2008, pa 2000, pa 1990. to si sve doziveo za svog zivota, nema potrebe da izmisljas i lazes kad to znas. recesija, stabilizacija, oporavak, imas i gomilu recesija periodicno unazad kada mi nismo ni bili rodjeni. i cik pogodi, bice recesija u Evropi, Severnoj Americi, Kini, Rusiji, svuda, opet za jedno 10-15 godina
ovo svima steti na isti nacin, zasto mislis da steti samo US, ili samo Nemcima, ili samo Kinezima.
Nemac prodaje robu. recesija nastupa jer prodaje manje i zatvara visak kapaciteta.
zasto, jer je kupac sposoban da manje potrosi. ovaj VW iz uvoda teme izvozi dosta i u Kinu. ni tamo kupac nema viska para da kupi kola. bilo koja. jer vidimo, prodaja je pala za vise od 5%. svi proizvodjaci trpe. normalno je da seku troskove da bi bili ekonomski efikasni i profitabilni, i normalno je da VW zatvori tri zastarela pogona od 50+ pogona u Evropi
zatvorila se i Kragujevacka Zastava, pa nisi vristao da je Srbija propala.
saberi se malo, ne histerisi.