Kina je pobedila u ratu sa Zapadom! Zatvaranje fabrika Folksvagena početak kraja evropske auto industrije!

Pazi, Zapad je izmislio automobil, avion, lokomotivu, parobrod, kompjuter, mobilni telefon, internet itd.

Kinez je samo besramno krao tuđu intelektualnu svojinu.

Niko nema što Kinez imade, a imade ono što ukrade.
Тачно је да је запад све то измислио, не само то него толико тога у техници и осталој науци да је тешко све набројати. Када је запад увео прве авио линије у цивилном саобраћају остатак света је сањао да има коњску запрегу.Ккада су Французи увели Катиу а Амери Ајдиас остали су имали проблем да дођу до дрвене оловке.
АЛИ су се у међувремену десиле тектонске промене у целом свету које ми обични смртници нисмо ни приметили. То су видели само људи који су директно везани за развој у техници и технологији.
Остатак света је научио много тога да ради, нарочито Кина, Индија, Бразил, Иран, Кореја, Турска....док је тај исти запад сав вишак капитала гурао у потрошњу, разне менталне онаније о слободи, правима и тако даље тај исти остатак света је гурао новац у науку и технику. На том истом западу престали су да се цене људи који стварају, који доприносе конкретном напретку друштва а све више су се ценили неки други,: менаџери, фудбалери, глумци, социолози, активисти за све и свашта.
Ето где је тај запад сада.
Врло просто: 70-их година прошлог века делегација из Јужне Кореје дошла је у СФРЈ да науче како се праве бродови од тада треће бродоградитељске силе света. Причао је професор Хофман и још неки да нису знали ни технички цртеж да анцртају а сада производе 60-80% светске производње бродова а Европљана више нигде нема, а о Србима и Хрватима као бродоградитељима нећу ни да причам.

Šta je sa CNNom? Citiraju Informer?

Pogledajte prilog 1604598

lepo sam ti rekao da zatvaraju stare pogone. 3 gde prave stare modele motora sa unustrasnjim sagorevanjem. to i inace moraju, jer 2035 niko u Evropi nece moci da prodaje auto sa motorom na benzin ili dizel. koji deo ne razumes

i skinuce neki visak radnika u firmi sa sadasnjom manjom potraznjom. tako firme ostaju zdrave, ne drze visak kapaciteta koji samo kosta gube se pare.
i opet ti ponavaljam jer sam napisao a osim sto ne znas ni engleski, ni srpski ti nije jaca strana

i u Kini je opala prodaja vise od 5% isto ko i u Evropi

jer je recesija pocela, i u Evropi i u Kini a kod nas u US upravo pocinje, doslo je do reinverzije. sada sledi skidanje kamata i posledicno pad cena akcija na berzi. danas ti kazem, nemoj da otvoris temu za mesec dana i vristis ko somina da je pukla Cemerika. EU i Kineska berza i Japan su vec prilicno pali sa cenama. jos US.

nije to pobeda ni US, ni Kine, ni Rusije, ni EU

to je recesija, ciklicna korekcija ekonomskih procesa. ne znam sto penis ko besni pas, imao si isto to 2008, pa 2000, pa 1990. to si sve doziveo za svog zivota, nema potrebe da izmisljas i lazes kad to znas. recesija, stabilizacija, oporavak, imas i gomilu recesija periodicno unazad kada mi nismo ni bili rodjeni. i cik pogodi, bice recesija u Evropi, Severnoj Americi, Kini, Rusiji, svuda, opet za jedno 10-15 godina

ovo svima steti na isti nacin, zasto mislis da steti samo US, ili samo Nemcima, ili samo Kinezima.

Nemac prodaje robu. recesija nastupa jer prodaje manje i zatvara visak kapaciteta.

zasto, jer je kupac sposoban da manje potrosi. ovaj VW iz uvoda teme izvozi dosta i u Kinu. ni tamo kupac nema viska para da kupi kola. bilo koja. jer vidimo, prodaja je pala za vise od 5%. svi proizvodjaci trpe. normalno je da seku troskove da bi bili ekonomski efikasni i profitabilni, i normalno je da VW zatvori tri zastarela pogona od 50+ pogona u Evropi

zatvorila se i Kragujevacka Zastava, pa nisi vristao da je Srbija propala.

saberi se malo, ne histerisi.

Glupi evropljani plaćaju dugove koje su napravili u 20tom veku za interese engleske, ko normalan sluša neprijatelja koji je napustio zajednicu? Niko normalan, ali zato evropljani slušaju engleze koji su izašli iz unije da bi mogli da ih upotrebe naglupe. Pošalju ih na dva puta i onda im sude i "pomažu" pa posle uzmu dug za pomaganje.

Sta nije tacno? Pa zato sto su vas kinezi razbili na polju trzisne ekonomije zato ste uveli carine od 100% na iste, jer ste svesni da nude daleko bolji kvalitet vozila za daleko nizu cenu.

Propali ste ko mudo kroz VW gace.

Kina treba da traži od tzv.zapada otvoreno tržište, slobodan protok.

Da Zapad, ponovo postane Zapad... :kafa:

Važi ... :kafa:

Ja sam mislio da je bilo obrnuto
Amerika je eksperimentalna kolonija, jer engleze i jereje u americi podržaaju njihove države ostale nacije niko ne može da podrži jer zavise od engleza u evropi, samo su opstali još francuzi u kanadi i evropi, nezavisnost amerike nikad nije stvarno postala, jer je kao u svim kolonijama ostavljena vlast engleza...ko se pita u americi? Demokrate, a oni su duboka država ko god dodje na vlast i radi protiv interesa engleske.

Sad ce Švabe da spasi Her Vuĉić sa litijumom...🤣

...

Trik je u tome, kada Vučić krene sa kopanjem, to neće biti isplativ posao, a biće jeftin litijum !

Neokolonijalizam nad Srbijom i Dahije u Srbiji

1725608748629.png

Pazi, Zapad je izmislio automobil, avion, lokomotivu, parobrod, kompjuter, mobilni telefon, internet itd.

Kinez je samo besramno krao tuđu intelektualnu svojinu.

Niko nema što Kinez imade, a imade ono što ukrade.
Мало људи зна да је Интел направио револуцију у производњи процесора после пада СССР-а и доласка руских инжињера.
Чувени пентијум, који је био прекретница, поклон је Владимира Пентковског, руског доктора наука који је буквално интелу поклонио пројекат руског процесора Бајкал!
У то име, процесор су и назвали по Пентковском, пентијум.
Да се није распао СССР и да је настављено финансирање, данас би користили руске процесоре.
Овако испада да је руска памет амерички изум?

Кинески научници помогли су у изградњи америчке империје полупроводника!
Али анти-кинеска пристрасност у САД крије таква достигнућа.

Ево 7 најбољих сарадника: 👇👇👇👇👇👇👇

🔹 ЦМОС: користи се за производњу већине меморијских чипова, рачунарских процесора итд.

Цхих-Танг Сах (Са Зхитанг) 1963. године
GWnB39VXgAAxW-e

GWnCcPuWQAAjMV4
GWnDN2TXkAATwsx

Stvarno deluje kao da Zapad gubi utakmicu. Polako ali neizbežno. I nije samo Kina u pitanju nego će ubrzo i Indija da se digne, pa Indonezija, Vijetnam, sa par decenija možda i Afrika. Ne mogu da kažem da mi je mnogo krivo, jedino što smo i mi u tom sosu. Previše smo vezani za zapad, za njihovu industriju, banke, finasije. Samo mali primer da kada veliki kine, mali dobije grip - naši medjunarodni prevoznici se boje da će da izgube posao. A taman ih je krenulo. Da li će poslovne veze da se uspostave i sa KInom je neizvesno, previše je daleko a ima dosta interesenata. I još jedna stvar, ako Evropa osiromaši i više ne može da kupuje, Kina će je jednsotavno odbaciti.

lepo sam ti rekao da zatvaraju stare pogone. 3 gde prave stare modele motora sa unustrasnjim sagorevanjem. to i inace moraju, jer 2035 niko u Evropi nece moci da prodaje auto sa motorom na benzin ili dizel. koji deo ne razumes

i skinuce neki visak radnika u firmi sa sadasnjom manjom potraznjom. tako firme ostaju zdrave, ne drze visak kapaciteta koji samo kosta gube se pare.
i opet ti ponavaljam jer sam napisao a osim sto ne znas ni engleski, ni srpski ti nije jaca strana

i u Kini je opala prodaja vise od 5% isto ko i u Evropi

jer je recesija pocela, i u Evropi i u Kini a kod nas u US upravo pocinje, doslo je do reinverzije. sada sledi skidanje kamata i posledicno pad cena akcija na berzi. danas ti kazem, nemoj da otvoris temu za mesec dana i vristis ko somina da je pukla Cemerika. EU i Kineska berza i Japan su vec prilicno pali sa cenama. jos US.

nije to pobeda ni US, ni Kine, ni Rusije, ni EU

to je recesija, ciklicna korekcija ekonomskih procesa. ne znam sto penis ko besni pas, imao si isto to 2008, pa 2000, pa 1990. to si sve doziveo za svog zivota, nema potrebe da izmisljas i lazes kad to znas. recesija, stabilizacija, oporavak, imas i gomilu recesija periodicno unazad kada mi nismo ni bili rodjeni. i cik pogodi, bice recesija u Evropi, Severnoj Americi, Kini, Rusiji, svuda, opet za jedno 10-15 godina

ovo svima steti na isti nacin, zasto mislis da steti samo US, ili samo Nemcima, ili samo Kinezima.

Nemac prodaje robu. recesija nastupa jer prodaje manje i zatvara visak kapaciteta.

zasto, jer je kupac sposoban da manje potrosi. ovaj VW iz uvoda teme izvozi dosta i u Kinu. ni tamo kupac nema viska para da kupi kola. bilo koja. jer vidimo, prodaja je pala za vise od 5%. svi proizvodjaci trpe. normalno je da seku troskove da bi bili ekonomski efikasni i profitabilni, i normalno je da VW zatvori tri zastarela pogona od 50+ pogona u Evropi

zatvorila se i Kragujevacka Zastava, pa nisi vristao da je Srbija propala.

saberi se malo, ne histerisi.

Prdnuli ste u cabar

I ne samo VW

Stvarno deluje kao da Zapad gubi utakmicu. Polako ali neizbežno. I nije samo Kina u pitanju nego će ubrzo i Indija da se digne, pa Indonezija, Vijetnam, sa par decenija možda i Afrika. Ne mogu da kažem da mi je mnogo krivo, jedino što smo i mi u tom sosu. Previše smo vezani za zapad, za njihovu industriju, banke, finasije. Samo mali primer da kada veliki kine, mali dobije grip - naši medjunarodni prevoznici se boje da će da izgube posao. A taman ih je krenulo. Da li će poslovne veze da se uspostave i sa KInom je neizvesno, previše je daleko a ima dosta interesenata. I još jedna stvar, ako Evropa osiromaši i više ne može da kupuje, Kina će je jednsotavno odbaciti.
Запад губи утакмицу и то добро примећујеш јер је запад одлучио да не буде више стваралац него циркузант.
То је процес који није почео јуче него пре 30-40 година, само сада доживљава кулминацију која је видљива и осећа се.
Још једну ствар си у праву а то је да ће и нас, највероватније, повући са собом у амбис.

Back