Kina je pobedila u ratu sa Zapadom! Zatvaranje fabrika Folksvagena početak kraja evropske auto industrije!

Volkswagen zatvara farbiku – radnici na ulicama​

Hiljade radnika u Briselu su danas protestovale zbog najavljenog zatvaranja tamošnje Volkswagenove fabrike u kojoj se proizvodi luksuzni model električnog audija.

Policija je saopštila da su demonstracije na kojima su viđeni veliki transparenti sa natpisima "Industrija je naša" bile mirne i okupile približno 5.500 ljudi, prenosi Rojters.

Radnici u briselskoj fabrici se žale na nesigurnost posla i plata, dok predstavnici sindikata upozoravaju i na širi kontekst problema, odnosno da se proizvodnja automobila sve više seli van Evrope.

Ugrožena fabrika u kojoj je prošle godine proizvedeno oko 50.000 automobila ima problema sa dugogodišnjim izazovima kao što su visoki logistički troškovi.

Menadžment nemačkog proizvođača automobila Folksvagen odlučio se za veliki program štednje do 2026. i ukinuo je garanciju zaposlenja za oko 110.000 radnika da bi se izborio sa manjkom u kasi koji iznosi pet milijardi evra, preneo je ranije Bild.

Volkswagen zatvara farbiku – radnici na ulicama​

Hiljade radnika u Briselu su danas protestovale zbog najavljenog zatvaranja tamošnje Volkswagenove fabrike u kojoj se proizvodi luksuzni model električnog audija.

Policija je saopštila da su demonstracije na kojima su viđeni veliki transparenti sa natpisima "Industrija je naša" bile mirne i okupile približno 5.500 ljudi, prenosi Rojters.

Radnici u briselskoj fabrici se žale na nesigurnost posla i plata, dok predstavnici sindikata upozoravaju i na širi kontekst problema, odnosno da se proizvodnja automobila sve više seli van Evrope.

Ugrožena fabrika u kojoj je prošle godine proizvedeno oko 50.000 automobila ima problema sa dugogodišnjim izazovima kao što su visoki logistički troškovi.

Menadžment nemačkog proizvođača automobila Folksvagen odlučio se za veliki program štednje do 2026. i ukinuo je garanciju zaposlenja za oko 110.000 radnika da bi se izborio sa manjkom u kasi koji iznosi pet milijardi evra, preneo je ranije Bild.
Brisel štrajkuje?
Pa ništa - ko hoće da radi ima posla kod nas u MAXI-ju, ionako nas nema dovoljno.
Ok, nije plata kao kod njih ali se mnogo više radi jer se ignorišu prava radnika.
A i brže prodje vreme pravo da vam kažem :D

Brisel štrajkuje?
Pa ništa - ko hoće da radi ima posla kod nas u MAXI-ju, ionako nas nema dovoljno.
Ok, nije plata kao kod njih ali se mnogo više radi jer se ignorišu prava radnika.
A i brže prodje vreme pravo da vam kažem :D
viber_image_2024-09-17_09-00-00-153.jpg

Biznis.ba - Poslovni magazin
20+godina
sa vama

PočetnaAuto
Auto inovacija

Novi kineski automobil stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za "siću"​

Autor: Biznis.ba08. 09. 2024.
Novi kineski automobil stiže u Evropu: Vrhunski SUV prodaju za siću

Auto inovacija
Kaiyi je 1. septembra, na Svjetskoj konferenciji o baterijama održanoj u Kini, predstavio tri modela za inostrana tržišta.

Cowin Auto je samo jedan u nizu nama skoro nepoznatih kineskih proizvođača automobila, koji su u posljednjih deset godina izronili na scenu.
Brend se zvanično pojavio 2014. godine, a u ne tako davnoj prošlosti Cowin je kao Cheryjev podbrend po licenci prepakivao neke stare modele, od kojih jenajpoznatiji Chery FengYun/Fulwin (kineski Seat Toledo).
Od 2014. godine Cowin Auto nastupa kao zvanična podružnica kineskog proizvođača Chery Automobile sa ciljem razvoja nove niše na tržištu automobila u Kini, koje se dinamično razvija. Cowin je usmeren na mlade ljude i kupce koji ne bi da izdvoje puno novca na svoj novi automobil.
Marka pod imenom Kaiyi Auto pojavljuje se tek od 2020. godine, i njihova strategija fokusirana je na dva ključna tržišta - Aziju i Evropu, uprkos planu širenja i na druge kontinente.
Na Svjetskoj konferenciji o baterijama. Kaiyi je predstavio tri noviteta koja bi trebalo uskoro da se pojave i u Evropi, i to na bitnijim istočnoevropskim tržištima za početak, mada se krajem prošle godine brend pojavio i na ruskom tržištu.
Naluksuzniji među njima je Kaiyi Kunlun X7 iHD, plug-in hibridni SUV više srednje klase sa dužinom od 4,74 metra i međuosovinskim razmakom od 2,82 metra. Dizajn eksterijera djeluje atraktivno "zapadnjački", dok je u enterijeru primjetan više "kineski" stil.
Po pitanju unutrašnje konfiguracije, dostupni su rasporedi sa 5 i 7 sjedišta. Takođe, u enterijeru dominira 12,3-inčna full LCD instrument-tabla, kao i 14,6-inčni centralni kontrolni ekran, podrezani upravljač, kao i ukrasi s ambijentalnim osvetljenjem.
Snaga dolazi iz Kaiyijevog plug-in hibridnog sistema koji se sastoji od 1.5T benzinca i dva električna motora, povezanih sa mjenjačem sa dvostrukim kvačilom DHT sa sistemskom snagom od 338 KS, obrtnim momentom od 523 Nm i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 7,7 sekundi.
Njegova CATL LFP baterija od 22,48 kWh pruža čisti električni domet od 150 km, odnosno ukupni domet od 1.200 km prema kineskom CLTC standardu.
Uprkos zanimljivom dizajnu, ono što će Evropljanima biti nedokučivo ako ovaj SUV ikada stigne na Stari kontinent i ako ga ne "uguše" EU carine, mogla bi biti njegova cena.
Naime, plug-in hibridni SUV sa sedam sjedišta u Kini košta više nego pristupačnih 99.000 juana (oko 12.900 eura).

Pogle kakav auto za 12.900 evra
A jesi li se zapitao zašto su tako jeftini? Ajde ne mora Kinez, zašto je Dacia Sandero tako jeftina?

A jesi li se zapitao zašto su tako jeftini? Ajde ne mora Kinez, zašto je Dacia Sandero tako jeftina?

Sto bi mi to bilo bitno ?

Bitno mi je da sa kineskim npr ZTE telefonom za 100e dobijam sve sto mi treba.

Isto tako i sa autom.

Ti se raspitaj ko je recimo vlasnik volvoa, suvlasnik maseratija i jos nekih poznatijih zapadnih brendova, shvatices da je vlasnik sada sa istoka i to iz Kine (Geely). Za ove sto ne kupuju "Kinesko smece" mogu da biraju, na primer Volvo gde ce za 3 X vise novca dobiti isti auto, istog kvaliteta samo sa drugom maskom hladnjaka, natpisom na zadnjim vratima i logorom na volanu.

Znači u Kini je 13 soma $ isto što i u Evropi 30 soma $ , kolika će verovatno cena da bude ... I sa tom carinom od 100% , opet je nemoguće naći SUV hibrid sa preko 300 konja koji je cenom iole blizu ovome "Kinezu" ... Za evropsku auto industriju imam 2 pitanja : 1.Mislite li da možete da ih pobedite ? Čisto sumnjam... 2.Mislite li da će dopustiti da im se pridružite , sa obzirom da ne možete da ih pobedite ? Čisto sumnjam i u to ...

Rezime : Klepanje i dranje Evropljana je završeno...

Najjeftinija Dacia Duster je 20K a ovaj kinez 13k . Sta bi pre kupio @Strigoi ?

Kupis kineza za 12.000 evra kredit na 5 godina rata 150 evra mesecno. Vozis 5 godina. Posle 5 godina das im ovog hibrida i uzmes novog i teras dalje novi krug.

Sve ce biti manje budala koji ce placati audi 80.000 evra da bi ga nakon 5 godina prodali za 15.000

Zapadna autoindustrija NA APARATIMA!

Dosta su nas lopovi sa zapada pljackali

Da nije Kineza jos bi mobilni telefon svaki kostao 1500 evra, ves masina 3000 itd.

Znači u Kini je 13 soma $ isto što i u Evropi 30 soma $ , kolika će verovatno cena da bude ... I sa tom carinom od 100% , opet je nemoguće naći SUV hibrid sa preko 300 konja koji je cenom iole blizu ovome "Kinezu" ... Za evropsku auto industriju imam 2 pitanja : 1.Mislite li da možete da ih pobedite ? Čisto sumnjam... 2.Mislite li da će dopustiti da im se pridružite , sa obzirom da ne možete da ih pobedite ? Čisto sumnjam i u to ...

Rezime : Klepanje i dranje Evropljana je završeno...

Najjeftinija Dacia Duster je 20K a ovaj kinez 13k . Sta bi pre kupio @Strigoi ?
Poenta je da na nečemu mora da se uštedi. Poenta je da je Sandero mrtvački kovčeg na točkovima. Na NCAP testu je Sandero od 12k dobio jedva 1.5 zvezdicu. Renault Clio od 20k pet zvezdica. Ko mi garantuje da Kinezi nisu napravili šareni kovčeg od 300 konja?

Poenta je da na nečemu mora da se uštedi. Poenta je da je Sandero mrtvački kovčeg na točkovima. Na NCAP testu je Sandero od 12k dobio jedva 1.5 zvezdicu. Renault Clio od 20k pet zvezdica. Ko mi garantuje da Kinezi nisu napravili šareni kovčeg od 300 konja?

Na NCAP testu BYD vozila dobila sva 5 zvezdica. A od kako su cenu glavnih modela snizili za 70% nastala je totalna panika na zapadu i uvodjenje carina od 100%.

Ako su kineska vozila krsevi cemu strah zapada? Cemu carine za 100%

PANIKA IM JE ZAVLADALA z:D

Dal covek da kupi Gili za ispod 20.000 evra ili Volvo XC60 za 60.000 evra

Sto bi mi to bilo bitno ?

Bitno mi je da sa kineskim npr ZTE telefonom za 100e dobijam sve sto mi treba.

Isto tako i sa autom.

Ti se raspitaj ko je recimo vlasnik volvoa, suvlasnik maseratija i jos nekih poznatijih zapadnih brendova, shvatices da je vlasnik sada sa istoka i to iz Kine (Geely). Za ove sto ne kupuju "Kinesko smece" mogu da biraju, na primer Volvo gde ce za 3 X vise novca dobiti isti auto, istog kvaliteta samo sa drugom maskom hladnjaka, natpisom na zadnjim vratima i logorom na volanu.
Volvo je ostao Volvo. Kinezi su uložili kapital i dali Volvoovim inženjerima odrešene ruke. Zato Volvo može da zacrta sebi cilj, kao što jeste, da od 2030. godine više niko ne pogine u Volvo vozilima.

Na NCAP testu BYD vozila dobila sva 5 zvezdica. A od kako su cenu glavnih modela snizili za 70% nastala je totalna panika na zapadu i uvodjenje carina od 100%.

Da, ali BYD Seal hibrid, recimo, u Kini košta od 27000 do 39000 dolara. Ne košta 12000 dolara.

Dal covek da kupi Gili za ispod 20.000 evra ili Volvo XC60 za 60.000 evra

Pa Volvo, ako ima dve sive ćelije. Zašto? Zato što je Volvo.

Ne znam ja sam gledao ovaj model kosta 10.000 evra u Kini i ja nisam za bolje. Ovo je BRUKA

217 konjskih snaga za 7.5 sec od 0-100 bajo!

Za ove pare kod evropljana dobijas 4 felne i jelkicu z:D

Pogledajte prilog 1611433
Pa da, samo da je šareno i jeftino. A koliko je kvalitetno, bezbedno i pouzdano, vlasnik će saznati naknadno.

Back