Kina ide na mesec

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
56.042

Nastavak svemirske trke: Kina osvaja Mesec?​

Kina planira da pošalje astronaute na Mesec pre 2030. godine, što bi predstavljalo još jedan korak u onome što se sve više doživljava kao nova svemirska trka.
IZVOR: TANJUG


EPA-EFE/XINHUA / Wang Heng CHINA OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY

EPA-EFE/XINHUA / Wang Heng CHINA OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY​

SAD imaju za cilj da pošalju astronaute na površinu Meseca do kraja 2025. godine, preneo je AP
Zamenik direktora kineske svemirske agencije sa ljudskom posadom Lin Sićijang potvrdio je danas kineski cilj na konferenciji za novinare, ali nije naveo konkretan datum.

Kina se prvo priprema za kratki boravak na površini Meseca, rekao je Lin. On je istakao da bi dve misije sa posadom godišnje bile dovoljne za izvođenje kineskih ciljeva.

Kineska svemirska agencija je, takođe, predstavila novu posadu koja ide na svemirsku stanicu, a po prvi put ona uključuje civile. Svi prethodni članovi posade bili su u kineskoj Narodnooslobodilačkoj vojsci.

Lansiranje je zakazano za utorak, a kineska svemirska stanica je saopštila da će stanica biti proširena. Svemirska stanica Tiangong završena u novembru kada je dodata treća sekcija.


Četvrti modul će biti dodat "u odgovarajuće vreme kako bi se unapredila podrška naučnim eksperimentima i obezbedili poboljšani uslovi rada i života posadi", rekao je Lin.
 

Back
Top