Kina: Hotel od 15 spratova izgrađen za šest dana!

Ljudi, ja stvarno neznam koliko vas koji zivite u srbiji imate pojma sta sve i kako Kinezi rade.
Ovde gde sam ja svaki dan me iznenade sa necim novim. Nove masine, novi kamioni nova tehnoloska dostignuca u gradjevinarstvu, da covek ne poveruje. A kada sam poceo da gledam CCTW NEWS, tek tada sam video svasta.
Zato neka vas ne cudi sto su taj hotel podigli za 15 dana. To je nista sta se sve u Kini radi, samo izgleda da vesti o tome slabo dolaze do nas.
Uostalom nije uzalud konstatovano da se centar moci seli na istok. Ima puno razloga sto je to tako.
Bojim se da ce ovi nasi EU-rofili i USRA-ofili vrlo brzo pozeleneti od muke kada njihovi obozavani EU i USRA- spadnu qrcu za usi, ako vec i nisu na najboljem su putu.

A da li ti živiš na istoku ili na zapadu, je li delijo?:hahaha:

Bojim se da ce ovi nasi EU-rofili i USRA-ofili vrlo brzo pozeleneti od muke kada njihovi obozavani EU i USRA- spadnu qrcu za usi, ako vec i nisu na najboljem su putu.
Ovo su neke projekcije za 2050. Ukupan BDP u milijardama dolara

56798035.jpg

EU5 uključuje samo 5 vodećih eu zemalja, tako da se i kroz 40 godina EU dobro rangira, te ne vidim zašto bismo se odvajali od tog kluba.

Pretpostavljam da je vaša ideja da se strpimo još 10.000 godina da Rusija izbije na 76. mesto.

Ekipa graditelja u gradu Čangša na jugu Kine izgradila je za samo šest dana hotel od 15 spratova! Glavna konstrukcija svih 15 spratova izgrađena je za manje od dva dana. Tokom izgradnje, nije stradao ni jedan radnik.

Zvučno i termalno izolovani hotel izgrađen je tako da može podneti zemljotres jačine od devet stepeni, a za sve su korišteni ranije pripremljeni materijali.

Drugim rečima, jedna ekipa gradila je delove hotela na drugom mestu, a sve je sastavljano na građevinskom zemljištu.

Uprkos stravičnom tempu rada, nije stradao nijedan radnik, a zbog prethodno pripremljenog procesa, malo materijala se bacilo, prenose mediji.

da covek ne poveruje....znaci za koliko mozemo ocekivati da kina bude neprikosnoveni vladar sveta..??

da covek ne poveruje....znaci za koliko mozemo ocekivati da kina bude neprikosnoveni vladar sveta..??

Naravno, svaka čast.......Opet, taj njihov hotel u bombardovanju mož' se sruši k'o kula od karata........Srbi kad naprave most, kao onaj u Novom Sadu, pa greškom tresnu više betona nego što treba, Ameri ni bombama ne mogu da ga sruše par dana,,,..e,to je gradnja, bato moj...

Ne znamo koliko su trajali kineski pripremni radovi...Ovde je reč o sklapanju i postavljanju delova.

Šalu na stranu, ako ni po čemu drugom, onda smo mi u svetu poznati kao odlični gradjevinci..To je činjenica.

ma da...vidim...po prokopu...po obilaznici oko beograda..po koridoru 10...po brzim prugama...po stanogradnji...o svemu ovom slusam od kad znam za sebe...I NISTA NIJE ZAVRSENO DOSAD.... zaobilaznicu oko beograda od kad se za nju prica bi napravila deca iz beogradskih vrtica samo sa kasikama za supu...na stranu to sto bi prvo dete koje je kasikom radilo na gradnji zaobilaznice dosad davno bilo dipl.ing.gradjevine-niskogradnja i imalo sina ili kcerku apsolventa...

Та брзина симболизује Кину која хита ка позицији број један у свету. Америка се распада по свим светским форнтовима и ако планира да заустави Кину мора ући што пре у обрачун јер када Кина овлада целим азијским простором бити касно.

Нису тако давно била времена када је Кина била водећа цивилизација на свету док је западни свет живео у мини феудалним газдинствима оперисан од сваке културе и вредности.

Nešto mi se čini da je zgrada CK recimo sjebana za vreme vaše mudre vlasti, a ponovo erektirana za vreme DOS-a.

А тај што је "еректирао" зграду ЦК и још неке капиталне објекте и парцеле по Београду, чини ми се да је већ дуже време у бекству?:D

Back