Kina: Hotel od 15 spratova izgrađen za šest dana!

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
Ekipa graditelja u gradu Čangša na jugu Kine izgradila je za samo šest dana hotel od 15 spratova! Glavna konstrukcija svih 15 spratova izgrađena je za manje od dva dana. Tokom izgradnje, nije stradao ni jedan radnik.

Zvučno i termalno izolovani hotel izgrađen je tako da može podneti zemljotres jačine od devet stepeni, a za sve su korišteni ranije pripremljeni materijali.

Drugim rečima, jedna ekipa gradila je delove hotela na drugom mestu, a sve je sastavljano na građevinskom zemljištu.

Uprkos stravičnom tempu rada, nije stradao nijedan radnik, a zbog prethodno pripremljenog procesa, malo materijala se bacilo, prenose mediji.

Ljudi, ja stvarno neznam koliko vas koji zivite u srbiji imate pojma sta sve i kako Kinezi rade.
Ovde gde sam ja svaki dan me iznenade sa necim novim. Nove masine, novi kamioni nova tehnoloska dostignuca u gradjevinarstvu, da covek ne poveruje. A kada sam poceo da gledam CCTW NEWS, tek tada sam video svasta.
Zato neka vas ne cudi sto su taj hotel podigli za 15 dana. To je nista sta se sve u Kini radi, samo izgleda da vesti o tome slabo dolaze do nas.
Uostalom nije uzalud konstatovano da se centar moci seli na istok. Ima puno razloga sto je to tako.
Bojim se da ce ovi nasi EU-rofili i USRA-ofili vrlo brzo pozeleneti od muke kada njihovi obozavani EU i USRA- spadnu qrcu za usi, ako vec i nisu na najboljem su putu.

Ljudi, ja stvarno neznam koliko vas koji zivite u srbiji imate pojma sta sve i kako Kinezi rade.
Ovde gde sam ja svaki dan me iznenade sa necim novim. Nove masine, novi kamioni nova tehnoloska dostignuca u gradjevinarstvu, da covek ne poveruje. A kada sam poceo da gledam CCTW NEWS, tek tada sam video svasta.
Zato neka vas ne cudi sto su taj hotel podigli za 15 dana. To je nista sta se sve u Kini radi, samo izgleda da vesti o tome slabo dolaze do nas.
Uostalom nije uzalud konstatovano da se centar moci seli na istok. Ima puno razloga sto je to tako.
Bojim se da ce ovi nasi EU-rofili i USRA-ofili vrlo brzo pozeleneti od muke kada njihovi obozavani EU i USRA- spadnu qrcu za usi, ako vec i nisu na najboljem su putu.

Дечко, нас то не чуди, као што нас не чуди да ови наши не могу нешто да изграде ни за 15 година...:)

Back