Dobro situirani gospodin
Veoma poznat
- Poruka
- 12.072
kad po oglasima vidite da narod kupuje ili prodaje nekretnine, vozila, domaće ljubimce, belu tehniku... u juanima, rubljama i rupijama, znaćete da je došao kraj zapadu i americi
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Smatramo da pumpanje unutrasnje traznje u Kini nece pomoci sa problemom diktature i reketiranja domacih privatnika, sto je glavni problem te Drzave.Кина је најавила увођење ултрадугих специјалних обвезница у вредности од 300 милијарди јуана (41,5 милијарди долара) као део напора за подстицање потрошње. Овај потез укључује субвенције за замену старих уређаја и куповину нових, као и модернизацију опреме у разним секторима. Ове мере имају за циљ повећање потрошње, апсорпцију индустријске производње и подстицање економског раста до циља од 5% годишње. Док наш председник пљачка народ и хоће да нас потрује литијумом. И то ЕУ подржава председника Србије да потрује Србе литијумом. Шта сматрате о овоме?
ja sam te lepo pitao ako nemamo vise jeftine kineske kompjutere, koliko ce da nas kostaju sami da ih prozvedemo? duplo?Kad se razviješ i svima porasta standard, onda više nema jeftine proizvodnje. To je problem koji je zapad odavno preležao a Kina tek treba i vrlo verovatno nisu toga svesni.
carine je tramp odavno najavio i vece nego bajden sto je sad uveoNaravno, niko im ne brani da idu putem subvencija, zato će kao odgovor dobiti carine.
a kako ces to da vidis? na fejk njuz neces sigurno; vidi ovo, na srpkom, ne teram te na engleskom da citas, znas ko je KIM:kad po oglasima vidite da narod kupuje ili prodaje nekretnine, vozila, domaće ljubimce, belu tehniku... u juanima, rubljama i rupijama, znaćete da je došao kraj zapadu i americi
ja sam te lepo pitao ako nemamo vise jeftine kineske kompjutere, koliko ce da nas kostaju sami da ih prozvedemo? duplo?
nisu ti rekli da je briks projekat američke vlade??a kako ces to da vidis? na fejk njuz neces sigurno; vidi ovo, na srpkom, ne teram te na engleskom da citas, znas ko je KIM:
„Влада САД генерише 10 милијарди долара новог дуга дневно. САД штампају новац на рачун других земаља које користе долар као резервну валуту. Нови финансијски систем БРИКС-а ће окончати ову глобалну крађу и изазвати неизбежан економски крах САД“, написао је предузетник.
Државни дуг САД је у понедељак по први пут у историји достигао 35 билиона долара, показују подаци америчког министарства финансија. Раније је Међународни монетарни фонд (ММФ) позвао америчке власти да што пре почну са смањењем државног дуга.
Према мишљењу ММФ-а, повећање државног дуга већ је довело до погоршања инвестиционе позиције САД у свету.
Дотком о потезу БРИКС-а: Довешће до неизбежног уништења САД!
A jel imas pojma sta je ovo, i sta znaci da raste 23% za godinu dana? tako nekoliko godina i ima da giljamo, nema da se vozimo vise bas svi.
Data shows that 1.6 million Americans will have their car repossessed by the bank before the end of the year, a slight increase from the 1.5 million autos repossessed in 2023 and a drastic upturn from the 1.1 million in 2021.
Car Repos Rise 23% YoY
Governments are do nothing to assist this growing problem as the ultimate goal is to eliminate private car ownership under the premise of the Great Reset...
FRI AUG 2,
mislio sam na usa, ali ajde neka bude sr - recimo eu zahteva da se kini lupe sankcije, pa jel mozes ti da prisutits 2 ili 3x skuplji racunar? a ostalo sto svi imamo jeftino iz kine?Mi sad više ništa ne možemo da proizvedemo, nekada je Ei Niš pravio kompjutere ali su onda socijalisti/naprednjaci došli i odlučili da Srbija ne treba ništa da proizvodi već da bude kolonija. Sad se na toj lokaciji motaju kablovi.
to sam te vec cuo, ali sta ako se posvadjamo i sa meksikom, vec idemo na venecuelu, tiranina madura?Generalno, da, ako neka zemlja ima veći standard, to joj je teže da nešto proizvodi jer je skup rad. U taj problem je zapad odavno upao, zato se i traže jeftine destinacije za rad. Amerika ima Meksiko, Evropa ima Balkan, Kinezi imaju sebe...
kada sam ja isao u skolu, zemlje su se delile na one koje samo vade sirovine [rude na primer] i one koje proizovode gotove proizvode i high tech, pa su se ove siromasne trudile makar da dosegnu proizvodnju poluproizvoda; onda smo svi naucili da imamo razvijene, nerazvijene, i zemlje u razvoju, ali sta to zapravo znaci? outsourcovanje zapravo znaci da neko drugi radi za tebe da bi postao kao ti razvijen, on sada pravi gotov prozivod, a ne samo polufabrikat ili sirovinu, a opet mora da odradjuje decenije dok se ne razvije; u ,medjuvremenu vec "razvijeni" su i sami nesto morali da prodaju, zjale, maglu, pa su razvili finansijska trzista odakle emituju tu maglu, gaslight-uju... prosto zato jer im se moze, a moze im se jer su vlasnici platnih platformi, da oni dozvoljavaju ili zabranjuju svetsku trgovinu. BRIKS sad izlzai sa alternativom https://srbin.info/svet/dotkom-o-potezu-briks-a-dovesce-do-neizbeznog-unistenja-sad/ali čim se i njima podigne standard, neće ni oni moći da proizvode nego će morati da traže gde mogu da outsourcuju proizvodnju. I to će tako funkcionisati dok se i poslednja država ne razvije a onda će nastati veliki problem jer kapitalizam kao sistem nije predviđen da funkcioniše ako su svi razvijeni. Kako će se taj problem dalje rešiti, teško je reći, verovatno nekim velikim ratom.
pa to je zato sto su pare, zlato, sve vrednosti trezorske sigurnije u americi na cijem tlu se nisu vodili ni 1. ni 2. svetski rat, a ne u rusiji gde se gine; rusi su tek skoro rekli da se vise tako nece raditi, vec ako treba da se gine, ginuce opet evropljani, a oni nece na svojoj teritoriji, i tu je sada zapelo, vidimo svi, ameri se ne slazukad dođe vreme da recimo rusija treba da uplati članarinu bricsu, moraju to da učine u dolarima.
Postavi grafikon kako je dolar ubedljivo prva svetska valuta, a evro ubedljivo druga.pa to je zato sto su pare, zlato, sve vrednosti trezorske sigurnije u americi na cijem tlu se nisu vodili ni 1. ni 2. svetski rat, a ne u rusiji gde se gine; rusi su tek skoro rekli da se vise tako nece raditi, vec ako treba da se gine, ginuce opet evropljani, a oni nece na svojoj teritoriji, i tu je sada zapelo, vidimo svi, ameri se ne slazu
rusija kaze da vise ne stedi u dolarima, a vidimo i kina da se rapidno oslobadja dolara, saudi su vec iskopali raku da sahrane petrodolar, samo da ih ne zeznu ovi sa zelenom agendom [oce moj q, eu se opet vraca ruskom gasu, samo sada ukapljenom, nafti, samo sada je voze okolo do indije prvo] itd, ne moras da budes ajnstajn da shvatis kakav ce biti vrli novi svet, dedolarizacija je neumitna, 'oces neki grafikon da ti postavim da shvatis?
Postavi grafikon kako je dolar ubedljivo prva svetska valuta, a evro ubedljivo druga.
Stampaci para iz Briksa ce sigurno stati na put istom, aha.
mislio sam na usa, ali ajde neka bude sr - recimo eu zahteva da se kini lupe sankcije, pa jel mozes ti da prisutits 2 ili 3x skuplji racunar? a ostalo sto svi imamo jeftino iz kine?
to sam te vec cuo, ali sta ako se posvadjamo i sa meksikom, vec idemo na venecuelu, tiranina madura?
kada sam ja isao u skolu, zemlje su se delile na one koje samo vade sirovine [rude na primer] i one koje proizovode gotove proizvode i high tech, pa su se ove siromasne trudile makar da dosegnu proizvodnju poluproizvoda; onda smo svi naucili da imamo razvijene, nerazvijene, i zemlje u razvoju, ali sta to zapravo znaci? outsourcovanje zapravo znaci da neko drugi radi za tebe da bi postao kao ti razvijen, on sada pravi gotov prozivod, a ne samo polufabrikat ili sirovinu, a opet mora da odradjuje decenije dok se ne razvije; u ,medjuvremenu vec "razvijeni" su i sami nesto morali da prodaju, zjale, maglu, pa su razvili finansijska trzista odakle emituju tu maglu, gaslight-uju... prosto zato jer im se moze, a moze im se jer su vlasnici platnih platformi, da oni dozvoljavaju ili zabranjuju svetsku trgovinu. BRIKS sad izlzai sa alternativom https://srbin.info/svet/dotkom-o-potezu-briks-a-dovesce-do-neizbeznog-unistenja-sad/
Раније је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко, говорећи на парламентарном форуму БРИКС-а, изјавила да би у оквиру овог удружења могли да створе мултилатералну дигиталну обрачунско-платну платформу, те да извештај припремају Министарство финансија и Централна банка Русије заједно са партнерима из БРИКС-а.
Поредиш Кину која престиже С.А.Д., са Србијом. Са Србијом која покушава да економски стигне Хрватску, а Хрватска сања да буде као Словенија ... е то ти је Балкан.Кина је најавила увођење ултрадугих специјалних обвезница у вредности од 300 милијарди јуана (41,5 милијарди долара) као део напора за подстицање потрошње. Овај потез укључује субвенције за замену старих уређаја и куповину нових, као и модернизацију опреме у разним секторима. Ове мере имају за циљ повећање потрошње, апсорпцију индустријске производње и подстицање економског раста до циља од 5% годишње. Док наш председник пљачка народ и хоће да нас потрује литијумом. И то ЕУ подржава председника Србије да потрује Србе литијумом. Шта сматрате о овоме?