Pobednoici su ubedljivo oni koji tvrde da ce Kina da unisti one od kojih zavisi njen ekonomski rast. Verovatno ce onda da trguju sa Nigerom, Malijem i naravno mocnom RF.
A koje ikada rekao da Kina planira da uništi USA ili EU, zašto bi uopšte to uradila kad su joj to najbolji kupci
Zapad sam sebe uništava zbog želje za ekstraprofitom
Proizvodnju gasi sam Zapad time što sve više i više kupuje u Kini jer je jeftinije i tako može mnogo više da zaradi.
Uzmite recimo najnovije modele Audija, recimo Q7, luksuzni automobil sa cenom koja kreće od 70.000 evra, slučajno baš za njega znam podatke
Verujem da bi ste se zapanjili kada bi znali koliko u njemu ima kineskih komponenti.
Direktno Audi je za ovaj model izbacio nekoliko dugogodišnjih nemačkih komponentaša i ubacio kineske.
Osim toga, tradicionalni dobavljači i komponentaši, pritisnuti stalnom potrebom da održavaju i uvećavaju profit a cenu komponenti ne mogu da dižu jer im se to ne dozvoljava, sve više se okreću Kini i tako dodatno povećavaju udeo kineskoh komponenti i rada koje se u konačnoj liniji ugrađuju u taj Audi.
Rezultat toga je da prestižne luksuzne nemačke limuzine postaju sve više kineske.
Vama kao potencijalnim kupcima niko to ne govori jer vi treba da mislite da je "nemačko auto je najbolje auto" a "kinesko auto je jeftino đubre". To što su razlike sve manje a uskoro ih neće ni biti to je nešto što se krije kao zmija noge