krinka5
Buduća legenda
- Poruka
- 25.350
To me podseća na jednu glupu formulaciju Al-Kaide kad su pretili zapadu: "Vi ste slobodni samo da pratite svoje želje."
Naime u islamu su lične želje (hawaa) nešto loše što treba obuzdati.
Ali sa zapadne perspektive deluje retardirano kad kažeš: "Jedina sloboda koju vi jadni imate, jeste da radite šta oćete."
Tako nas i ti sada informišeš da nema većeg jednoumlja od višeumlja (otvorenog društva).
Pa šta treba, da mi govori Alek Sajam šta da mislim.
O ovome smo već raspravljali (ne znam baš da li sa tobom ?) Sloboda izbora u neoliberalizmu ne postoji, izbor se svodi na više aktera iste ideologizovane matrice. Sreća je što je ponovo krenula istorija sa pobedom Trampare a gajim nadu da će i nas jednog dana sunce slobode ogrejati.
Fraze otvoreno društvo, sloboda izbora u neoliberalizmu se koristi kao što su se u komunizmu koristile fraze demokratija ili borba mišljenja koju su češće nazivli dijalektika mišljenja . U komunizmu je zaista postojala dijalektika mišljenja , da ali samo u jednoj glavi.
To što sam napisao da je jednoumlje u neoliberalizmu veće nego u komunizmu možda i jeste preterivanje ali simpatični debeljko ne tvrdi da osim njega i njegove dinastije za Srbiju nema druge alternative za razliku od neoliberalista.