Kikinda je lepa varoš

Što se države tiče ona nema sumnju ni u šta dok se nešto ne desi (kao naprimer ona nesrećna nadstrešnica u NS pre neki dan). Ovde izgleda preostaje samo da se formira grupa građana i da zajednički finansira detaljno uzorkovanje i ispitivanje vode. A opet se nameće pitanje da ukoliko rezultat tog ispitivanja bude loš, da li će se nešto promeniti? Mislim da neće...
Та анализа не би требала бити скупа.
Може удружење грађана, а што се тиче реакције, не знате док не пробате.
Ако се сви удружите, реакција неће изостати.

Čekaj, sad sam tek pročitao post. Kako to misliš, "voda je izgubila boju" i "dobila određeni šmek koji nije prijatan sugrađanima"? Ne kužim?
Pa voda ne smije da ima boju! Kakav određeni šmek? Kakav pročistač vode? Mi koristimo vodu iz rijeke koja se u vodovodu (u pogonima) pročišćava da bi bila sigurna i pitka. A imamo i pročistač otpadnih voda tako da vodu koju vraćamo u rijeku bude čista.
Oprosti, što pitam ovo, ali da vi niste možda navikli na nekakvu drukčiju vodu (kad kažeš da je voda izgubila boju), pa sad kad ste dobili normalnu vodu, vama je čudna jer niste navikli na nju? 🤔
Do pre nekog vremena, dok nije puštena u rad ta famozna fabrika vode, kikindska voda iz vodovoda je imala i boju i miris i ukus (i to decenijama unazad). Bila je blago žućkaste boje (kao špricer odprilike), imala miris sličan sumporu samo blaži i imala je bljutav ukus ko se usudio da je pije. Od kako je fabrika počela sa radom, nema više boje ni mirisa, ali ukus postoji i to ne onaj stari nego novi koji je isto bljutav.

Do pre nekog vremena, dok nije puštena u rad ta famozna fabrika vode, kikindska voda iz vodovoda je imala i boju i miris i ukus (i to decenijama unazad). Bila je blago žućkaste boje (kao špricer odprilike), imala miris sličan sumporu samo blaži i imala je bljutav ukus ko se usudio da je pije. Od kako je fabrika počela sa radom, nema više boje ni mirisa, ali ukus postoji i to ne onaj stari nego novi koji je isto bljutav.
Drugim riječima, voda je sad normalna, kakva treba biti (tekućina bez boje, okusa i mirisa), ali vama to ne valja jer niste navikli na nju? 🤔
Bar ja to tako vidim, iz tvojih opisa. Oprosti ako sam nešto krivo skužio.

Poslednja izmena:
Voda ako je ispravna ni ne treba da ima boju i miris.

Back