Kese ispod ociju

giravaru

Primećen član
Poruka
663
Od čega nastaju kese ispod ociju?
Ovo je izveštaj od pre 3 nedelje ..pise da imam ili pesak ili kamen u bubregu ...pa me zanima dal moze od toga da se dobiju kese ispod ociju?
17645848804162696188984682830381.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Судећи по свим подацима које си овде остављала током година,

ти си потпуно здрава особа,

осим једне болести од које болујеш и коју треба да лечиш.

Болујеш од хипохондрије.

шта је хипохондрија?

ChatGPT said:​

Хипохондрија је поремећај при коме је особа претерано забринута за своје здравље и уверена да има озбиљну болест, иако медицински прегледи не показују да нешто није у реду.

Главне карактеристике хипохондрије:​

• Стална брига о могућим болестима (и када нема симптома, или су они врло благи).
  • Често проверавање тела (мерење пулса, притиска, гледање коже, тражење знакова болести).
  • Честа посета лекарима, али ни негативни налази не доносе дугорочно олакшање.
  • Читање о болестима и тумачење нормалних сензација као опасних.
  • Јака анксиозност, која може нарушити свакодневни живот.

Како се данас назива?​

У савременој медицини често се користи термин „анксиозност због болести“ или „забринутост за здравље“, али суштина је иста.

Ако желиш, могу да објасним разлику између хипохондрије и нормалне бриге за здравље, или да кажем како се најчешће лечи.

Судећи по свим подацима које си овде остављала током година,

ти си потпуно здрава особа,

осим једне болести од које болујеш и коју треба да лечиш.

Болујеш од хипохондрије.

шта је хипохондрија?

ChatGPT said:​

Хипохондрија је поремећај при коме је особа претерано забринута за своје здравље и уверена да има озбиљну болест, иако медицински прегледи не показују да нешто није у реду.

Главне карактеристике хипохондрије:​

• Стална брига о могућим болестима (и када нема симптома, или су они врло благи).
  • Често проверавање тела (мерење пулса, притиска, гледање коже, тражење знакова болести).
  • Честа посета лекарима, али ни негативни налази не доносе дугорочно олакшање.
  • Читање о болестима и тумачење нормалних сензација као опасних.
  • Јака анксиозност, која може нарушити свакодневни живот.

Како се данас назива?​

У савременој медицини често се користи термин „анксиозност због болести“ или „забринутост за здравље“, али суштина је иста.

Ако желиш, могу да објасним разлику између хипохондрије и нормалне бриге за здравље, или да кажем како се најчешће лечи.
Imam podocnjake bas...tj te kese...to nije hipohondrija...od nečega jeste...

Imam podocnjake bas...tj te kese...to nije hipohondrija...od nečega jeste...
Пробај да нађеш туторијале за масажу и лимфну дренажу. Лочи воду до изнемоглости да истераш то мало песка, ако га имаш. Спавај више, крећи се, пробај са коцкама леда али пази да не претупаш синусе и мани се "лечења" по интернету. Извини, ако звучим грубо, али немам времена за нежности тренутно, а после могу да заборавим на тебе.

Kad čujem tvoje simptome, meni to više liči na stres i anksioznost nego na nešto zaista opasno. Imaš otvorenih na stotine tema o svom zdravlju i o raznim simptomima koje osećaš, iz čega se vidi da te sve to jako brine, ali najveća je šansa (prema ovome što čitam u uvodnom postu) - da nemaš zapravo nikakvu ozbiljnu bolest.

Kad lekar temeljno pregleda bilo kog pacijenta, sigurno će mu nešto naći. Svako, baš svako, ima neku boljku. Što pre naučimo da sa njom živimo, biće nam lakše. Najgore je kad briga za zdravlje počne da izjeda čoveka iznutra u toj meri da počne da mu zaista narušava zdravlje.

Zato čovek mora pobeći iz tog začaranog kruga.

Poenta pisanja nije da uplašim giravaru, nije mi namera ali ajde.

Iz ugla zdravog čoveka, naravno da nije ništa i da se neće puno pridavati na značaju raznim znakovima na telu ili u njemu.

Mene ništa nije bolelo, nisam imao simptome, zdrav i prav osim povremenog blagog bola u leđima, što kažu kod nas "bole krsta". Trenirao sam i pucao od energije, bolove sam prepisivao treninzima i umoru.
Da ne davim puno, kada se u urinu pojavila krv a da pritom nije ništa bolelo bilo je već kasno da se vratim na bol u leđima. Tumor je bio veličine 9x9cm iliti gotovo ceo bubreg. Prisutan je bio u meni jako dugo, godinama, ušao je u treću fazu ali srećom po mene nisam imao metastaze.

U dr Mišović gde sam i operisan bilo je tog vikenda još dvoje sa tumorom bubrega, devojka od 35. godina sa simptomima upale slepog creva, muškarac od 57. god. sa bolovima u stomaku i ja sa sasvim trećim simptomima tj krv u urinu.

Da skratim ali bih o svemu mogao roman da napišem, nije sve tako jednostavno i bezazleno kao što se čini ljudima koji su zdravi ili misle da jesu.

...u stilu Alana Forda
Ne postoje zdravi, postoje samo on koji još nisu pregledani.

Zdravi i veseli bili.

Danas možeš da budeš mršav i da imaš povišen holesterol zbog nervoze, sekiracije i loše hrane pune palminog ulja.

Svašta može da utiče na podošnjake. Ja recimo imam periode u godini kada jako loše spavam. Sve je to deo nervoze i sekiracije.

Back