Kazu volite Ruse a kupujete ajfon i idete na zapad

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.552
Screenshot_2022-11-27-21-14-26-796_com.vkontakte.android.jpg

Evo ga !
Dobro došli na Zapad !
Opaa !
@Frtajler
:)

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.279
Za kajmanska ostrva ne znam, ali znam da.plaća milijarde dolara US, a očito i Irskoj

Apple currently holds about $252 billion in profits offshore, where it can avoid paying U.S. taxes. That's over 90% of the company's total cash on hand. This profit is subject to the corporate income tax as soon as it's “repatriated” back to the U.S.

How Apple managed to pay almost no tax on billions in profits​

https://www.cbc.ca/radio/day6/episo...lmost-no-tax-on-billions-in-profits-1.4391505

Frtajler

Buduća legenda
Poruka
38.009
Kako komentarises da se 95% Iphone 14 proizvodi u Kini.

Znas kolko tu Kinezi dobiju plata, komunalija, i td?

Ja mislim da Kina vidi 10 puta vise koristi od Iphone od SAD.
Sigurno da Kina ima ogromnu korist, pa?
Apple nije državna firma. Dužnost kompanije je da što bolje posluje i donosi što veću dobit. To čak i zakonom definirano. Di je problem?

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.186
Ја сам за то да Србин нема Ајфон, али да има својину над фабрикама, привредним ресурсима,рудним налазиштима, шумама и пољопривредним земљиштем.
Imao bi, kada bi se tu lova mogla ubirati bez ulaganja... Srbin izgleda zna samo da renta stanove, da bude nakupac i trgovac...

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.186
Kazu volite Ruse a kupujete ajfon i idete na zapad turisticki i da radite. I cekaj sta bi to trebalo da znaci da posto kupujemo ajfon i radimo u Nemackoj recimo onda MORAMO po nekom njihovom pravilu da VOLIMO i ZAPAD? Pa gde je tu veza???? Znaci po tom njihovom nenormalnom moralnom pravilu koga nam namecu ako kupimo hleba u nekoj pekari MORAMO i da volimo vlasnika te pekare??? Ili ako idemo da radimo kod nekog privatnika koji nas izrabljuje ali moramo da radimo jer nasoj deci krce creva to znaci da po tom njihovom petokolonaskom moralnom pravilu MORAMO I DA VOLIMO TOG NASEG POSLODAVCA IZRABLJIVACA? I aj sad neka mi neko objasni pa zar oni misle da je Srbin toliko glup da nasedne na taj njihov bezvezni moralni princip da volimo one od koje kupujemo kiflu, da volimo nase poslodavce gazde koji nas izrabljuju???
Ajfon kupuju ljudi da bi se pokazivali, i Apple proizvode generalno... prodaju tu robu, kao da je od zlata...