Kaznu za pojas plaćaće svi u vozilu..

Neno

Elita
Poruka
21.960
..čak i ako samo jedan nije vezan!

I dalje postoji veliki broj putnika u automobila, koji ne koriste pojaseve, posebno one na zadnjim klupama vozila.

Zbog toga su belgijske vlasti pripremile nove izmene zakona…
dfhdhfhfdfhfdhfdhdfhfdhd.jpg

Nove odredbe Zakona o putnom prometu počeće da se primenjuju od 1. septembra, a odnose se na kazne, zbog nevezivanja pojasa.
Svi putnici u vozilu mogu biti kažnjeni, ako samo jedna osoba nije vezana sigurnosnim pojasom, prenosi „Dnevnik“.

Uglavnom, nevezana osoba će platiti kaznu od 100 evra ali će isti iznos morati da plate i vozač kao i ostali putnici u vozilu, čak i ako su vezani.
Njih će kažnjavati, zbog propusta da utiču na osobu koja nije vezana.

Među vozačima postoji uvreženo mišljenje da je zadnje sedište, posebno zadnje sedište iza vozača, najbezbednije mesto u automobilu.
Međutim, istraživanje o nesrećama koje je sprovelo Nemačko udruženje osiguravajućih kuća od nezgoda, pokazuje sasvim drugačije.

Naime analize ove organizacije navode da je samo deset odsto povređenih u saobraćajnim nezgodama sedelo na zadnjem sedištu.
Međutim, ovaj broj treba uzeti sa rezervom, jer nije isti broj putnika koji sede na prednjim i zadnjim sedištima.
U većini slučajeva zadnja sedišta u vozilu su prazna. Ipak, to ne znači da ne vezivanje pojasa kod putnika na zadnjim sedištima, ne utiče na njihovu bezbednost.

Mediji

da vidimo matematiku. 4 vezana a jedan nije..........svi 5 njih placa po jednu kaznu za ovog sto se nije vezo. A ako u kola ima 2 nevezana a 3 vezana, jel to znaci da ce policajac da naplati 10 kazni ( svi po jednu kaznu za prvog nevezanog i svi po jos jednu kaznu za drugog nevezanog) ?..........za tri nevezana 15 kazni po autu ?.......a ako je samo vozac vezan, policajac ce ubere .....koliko ?

Slabi ovi Belgijanci , pojma nemaju..

Ja iz prakse znam da vise ljudi gine pozadi kad je prevrtanje jer nema pojaseva, video licno na autoputu, izleti i visok covek kroz zadnje staklo i mala beba....
A i pri direktnom izletis sa zadnjeg kroz prednju sofersajbnu ko bela lala ako si visok...i to sam video u praksi...zakucali se njih trojica u drvo , treci sa zadnje klupe izleteo 7m napred , cao djaci..
A za placanje kazne, sasvim mi je logicno da placa onaj ko nije vezan...ili njegov staratelj....ako je maloletan....ne vidim kako ce jasnije biti ako placaju svi u vozilu.....

Ja sam imao slucaj da je vozac krenuo pre nego sto sam kad sam usao stigao da ubodem u slot kais, ali sekundu pre i nadrkani pandur mi pise kaznu...nit zna vozaca nit ja znam vozaca...cisto izivljavanje i to je video da sam ubacio pojas pre nego sto sam ga video , nisam ga ni gledao...Ali to su srpska posla nije bitno sta je smisao zakona niti zakon smisao je ko ce da se ovajdi....

I sve vise ljudi tako razmislja a onda je zakon besmislen, i video sam snalice, ima neke snalice samo zakacis i ko god da snima kamera ili pandur licno da gleda, izgleda kao da imas vezan pojas a pojas neukacen, i dole stoji lazni kontakt..to je korisno kad stalno izlazis , delivery ili neki treci razlog..

Ali eto ako sve postane tako , nemojte da ocekujete da ce deca da zakljuce da je stvarno bitna bezbednost , zakon , mir i postovanje, nego ce da prave smicalice i lome vam lubanju kad god stignu i misle da mogu da se izvuku ..tako su naucena na svim poljima primene zakona...

Ако сам ја на старој шкоди, произведеној 1997., имао пет појасева... Сумњам да су остали штедели.
Pa ima izgleda stednje i kod drugih,ne samo kod nas.Posle 2008-me su poceli svi da rade pojaseve na svim automobilima.Reno 4,golf 2 nemaju pojaseve pozadi,a ima ih po putevima koliko hoces.

Back